Sayfa 6/1000 İlkİlk ... 456781656106506 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 41 - 48 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Abd tahvili alsa , getirisi %1,95

Türk tahvili alsa , getirisi %4.37

Türkiye riskini almak istemiyorsa %2,42 ödeyecek. Net %1.95 kalacak.

%4,37 elde edebilmesi için TC riskini üstlenmesi gerekiyor .

Bu da Türkiye'nin borçlanma maliyetinin hesabının açılımı.
    Yine anlamadım

4.37 faizi alırsa, tr battığı zaman parasını sigortadan alabilmesi için cds primini ödemiş olması lazım. Bu parayı kendisi ödemiş olursa, 4.37-2.42=1.95 faiz almış olur bu durumda abd tahvili dururken tr nin kini niye alsın?

Yok Türkiye ödüyorsa bu primi, verdiği 4.37'nin üzerine 2.42 daha vermesi lazım (aksi takdirde geriye yine 1.95 kalıyor net), o zaman bizim borçlanma maliyetimiz 4.37+2.42 olur.

Niye çözemedim bu hesabı ben?

2. Anlaşıcaz dur.

Riski üstlenen, risk primi ödemez . Zaten üstlenmiştir,yani riski 3.cü kişiye satmamıştır.%2,42 cebinde kalmıştır.Riski de taşıyordur.

Odea %13 veriyor ; Akbank %11

Odea riskini taşırsan %2 ekstra kazanırsın.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Anlaşıcaz dur.

Riski üstlenen, risk primi ödemez . Zaten üstlenmiştir,yani riski 3.cü kişiye satmamıştır.%2,42 cebinde kalmıştır.
    TR batarsa parası da yanar mı o zaman?

4.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    TR batarsa parası da yanar mı o zaman?
    Aynen.

Yunanistan'da cds primi ödeyenler bir bardak soğuk su içti diye biliyorum.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

5. Son 5-6 mesaj oldukça bilgilendirici olmuş özellikle.

Mesele aynen iki banka karşılaştırması gibi.

ABD bank vs. Türkiye Bank.

Güvenli ama az kazanç vs. Riskli ama yüksek kazanç

6. Eurobond alırken dikkate alınacak bir kaç şey var sanırım.

1- Seçilen vade boyunca ihtiyacınız olmayacağından emin olduğunuz bir miktarla yatırım yapmak. (Vade öncesinde zararına bozdurmak zorunda kalma ihtimaline karşı) Böylece uzun vadeli yüksek faizden faydalanabilmek.

2- 4-5 seneden uzun vadelere girişmemek. Dünyanın bin bir türlü hali var. Bana göre o 2021-2022 vadelerin oranları en optimum olanlar.

Önümüzdeki süreçte bankalar %5 gibi dolar faizi vermeye başlarlarsa 2021 vadeli bond sahipleri çok ağlar ama. Atsan atılmaz, satsan satılmaz olurlar.

yani;

3- Faizlerin yükselmesinin beklendiği bir dönemde eurobond almak akıl karı değil. Tam aksine faizler zirvedeyken alacaksın ki, birkaç sene sonra faizler düştüğünde satıp çifte ballı kar edesin.

Umarım doğru anladım.

7.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Yine anlamadım

4.37 faizi alırsa, tr battığı zaman parasını sigortadan alabilmesi için cds primini ödemiş olması lazım. Bu parayı kendisi ödemiş olursa, 4.37-2.42=1.95 faiz almış olur bu durumda abd tahvili dururken tr nin kini niye alsın?

Yok Türkiye ödüyorsa bu primi, verdiği 4.37'nin üzerine 2.42 daha vermesi lazım (aksi takdirde geriye yine 1.95 kalıyor net), o zaman bizim borçlanma maliyetimiz 4.37+2.42 olur.

Niye çözemedim bu hesabı ben?
    Sn. syılmaz, bu cds ler sabit değil, iniyor-çıkıyor. Sigortalamanın bir faydası olurmu bilemem ama (Yunanistan örneği); cds ler düştüğünde alınabilir. 2013 te 113 lerdeymiş.

http://www.bloomberght.com/cds/turkiye-cds

8.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Eurobond alırken dikkate alınacak bir kaç şey var sanırım.

1- Seçilen vade boyunca ihtiyacınız olmayacağından emin olduğunuz bir miktarla yatırım yapmak. (Vade öncesinde zararına bozdurmak zorunda kalma ihtimaline karşı) Böylece uzun vadeli yüksek faizden faydalanabilmek.

2- 4-5 seneden uzun vadelere girişmemek. Dünyanın bin bir türlü hali var. Bana göre o 2021-2022 vadelerin oranları en optimum olanlar.

Önümüzdeki süreçte bankalar %5 gibi dolar faizi vermeye başlarlarsa 2021 vadeli bond sahipleri çok ağlar ama. Atsan atılmaz, satsan satılmaz olurlar.

yani;

3- Faizlerin yükselmesinin beklendiği bir dönemde eurobond almak akıl karı değil. Tam aksine faizler zirvedeyken alacaksın ki, birkaç sene sonra faizler düştüğünde satıp çifte ballı kar edesin.

Umarım doğru anladım.
    Döviz maliyetiniz çok önemli.

Döviz ucuzken aldığınızda prensipte döviz faizleri de diplerde olur.

Sayfa 6/1000 İlkİlk ... 456781656106506 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •