Sayfa 226/582 İlkİlk ... 126176216224225226227228236276326 ... SonSon
Arama sonucu : 4655 madde; 1,801 - 1,808 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Sn. Fedoramca,

Bence de başaracaksın. Yüzbinlerce üyesi olan OYAK Ereğli'yi kendi haline mi bırakacak. Kaldı ki bu şirketleri devlet kurdu ve bence de stratejik öneme sahip. Yeşil enerji karbon vs. bunlara çok kafayı takmaya gerek yok. Zamanı geldiğinde yatırım yapılması gerekirse Ereğli bunun en kralı yapar ve pazarda da olması gereken yeri alır diye düşünüyorum.

Benim portföyümün çok büyük kısmı Ereğli idi artık tamamı Ereğli şu anda. Sadece temettülerle BES tarafına her yıl temettü dönemi para aktaracağım kalan paraylada Ereğli paylarımı yükselteceğim. Beğendiğim diğer şirketlerde gerçekten çok uygun fiyatlamalar olursa tekrar pay alabilirim ama benim kendime koyduğum hedef, ömrümü tamamladığımda Ereğli'de 1/10.000 pay sahipliğini çocuklarıma miras bırakmak. Bunun olup olmadığını zaman gösterecek. Biz niyet edelim, elimizden geleni yapalım, gerisi Allah'a kalmış. Nasipse olur.
    Sayın Temettüverimi...

İnşallah tüm dileklerin olur, tüm kalbimle temenni ediyorum. Aynen geleceği bilmiyoruz, ben Türkiye'nin en iyi şirketine, en çok kar dağıtan şirketine yatırımımı yapıyorum. Yaşayıp göreceğiz. İnşallah başarırız.

Bes'e 2011'de girip 2016'da çıkmıştım. O zaman çok daha yeni idi her şey tabii. Tekrar başlayacağımı sanmıyorum, geç kaldım biraz da belki.

Sevgiler Saygılar

2. The unfortunate truth is, you cannot profitably make steel in the U.K. with the current production configuration.

Talihsiz gerçek şu ki, mevcut üretim konfigürasyonu ile Birleşik Krallık'ta karlı bir şekilde çelik yapamazsınız.

Bence motivasyon kaybının temel kaynağı ne enflasyon,ne demir fiyatları,ne temettü miktarı,ne de hissenin kendi fiyatı.
    Bence sorunun temel kaynağı sasa, kontr ve hekts.
    Yani giden üç beş hisse daha var tabi ama atıyorum Ereğli,isdmr veya ford son bir kaç yılda 2x gittiyse diğer hisseler 3x gitmiş.
    Ama o yukarıdaki mahşerin üç atlısına baktığın zaman, kaç kat gitmişler Allah bilir.
    Bu da yatırımcının huzurunu kaçırıyor.
    Diyorsun ki işte üçe katladım kötü değil adam geliyor bak o ona katlamış diyor, haklısın baboş diyip konuyu kapatıyorsun yapacak bir şey yok.
    Bir mal var, temelinde veya yatırım olarak ederinde veya değil, sonuç olarak sürekli tavan tavan gidiyor.
    Sürekli olarak sosyal medyada bu hisseler gündemde, topiklerde bu hisseler en üstte, girdiğin uygulama vs. bu hisseler hep günün en çok kazananları ,52 haftanın en yükseği gibi değerlerde, bu da yatırımcıyı huzursuz ediyor.
    Sürekli gözünün önünde çünkü.
    Bende borsaya yatırım yaptım ama beklediğim yerde değilim,yanlış tercihler yaptığımı da düşünüyorum zamanında.
    Sasayı 4'ten alıp 40,tan satmak hataydı fiyata bakınca.
    Zaten 100 fk olmuş yeter dedim ama bilançolarla 40'a düştü.
    Belki daha da düşer bilemem.
    Sonuç olarak ben hep şu pencereden bakıyorum.
    8fk'li Ford Ereğli kords vs almak veya 4 fk'lı Ereğli almak bana daha mantıklı geliyor.
    Zaten bir tercih yapıyorsun ve her tercihinin başarılı olacağının bir garantisi var mı?
    Borsada 500 tane hisse var üçüne veya bir kaç tane daha sürekli bakıp iç geçirmek de anlamsız.
    Bizim gittiğimiz yol farklı bir yol.
    Bluechip hisselere yatırım yapıyorsak zaten agresif hareketler beklememek lazım.
    Ya da yeni sasalar bulacaksın.
    Onlara da kenarda ayıracak param yok benim.
    Bu biraz da şans işi ardyz ve kontr mesela çok önceden yakaladığım iki şirketti.
    Ben tercihimi ard'dan yana kullanıp sonra da vazgeçmiştim çeşitli nedenlerle, malum bedelliye yakalanmadan da kurtulmuştum.
    Kontr'nin yaptığı ortada, ard'ın yaptığı da ortada.
    Ne güzelim temel analizcileri iç etti o hisse.
    Sonuç olarak insan gidene bakıp üzülüyor, ne fırsatlar kaçırdım diye ama biraz anlamsız bu iş.
    Tabi benim açımdan bakiye de yetersizdi.
    Her neyse, beş yüz hissenin veya kaç taneyse artık, çoğu aynı yerde enflasyona bakarak, o yüzden çok da can sıkacak bir durum yok.
    Sıkmaya gerek de yok.
    Nasipten ötesi de yok.
    Moral bozmaya gerek de yok, yola devam...
    Benim inancım sağlam hedefim 2035'di 2030'a çektim.
    Olursa can feda,olmazsa çocuklara.
    En azından yatırım yaptığım şirketlerle ilgili fiyat olarak kaygım yok.
    Batma kaygım yok, tabi ki batabilir de.
    Patron mort olursa şirket ne olur kaygım yok.
    Vs vs.
    Yazdıklarım günlükçüleri, çerezci, çorbacıları veya orta pozisyon alanları zaten ilgilendirmiyor.
    Bana bakarsan zaten başarılı değilim.
    Ama ana motivasyonum devam ediyor.
    Ha unutmadan kazanan her zaman haklıdır.
    Bizimkisi fukara tesellisi
    Selametle

4.  Alıntı Originally Posted by tosunpasa Yazıyı Oku
    Bence motivasyon kaybının temel kaynağı ne enflasyon,ne demir fiyatları,ne temettü miktarı,ne de hissenin kendi fiyatı.
    Bence sorunun temel kaynağı sasa, kontr ve hekts.
    Yani giden üç beş hisse daha var tabi ama atıyorum Ereğli,isdmr veya ford son bir kaç yılda 2x gittiyse diğer hisseler 3x gitmiş.
    Ama o yukarıdaki mahşerin üç atlısına baktığın zaman, kaç kat gitmişler Allah bilir.
    Bu da yatırımcının huzurunu kaçırıyor.
    Diyorsun ki işte üçe katladım kötü değil adam geliyor bak o ona katlamış diyor, haklısın baboş diyip konuyu kapatıyorsun yapacak bir şey yok.
    Bir mal var, temelinde veya yatırım olarak ederinde veya değil, sonuç olarak sürekli tavan tavan gidiyor.
    Sürekli olarak sosyal medyada bu hisseler gündemde, topiklerde bu hisseler en üstte, girdiğin uygulama vs. bu hisseler hep günün en çok kazananları ,52 haftanın en yükseği gibi değerlerde, bu da yatırımcıyı huzursuz ediyor.
    Sürekli gözünün önünde çünkü.
    Bende borsaya yatırım yaptım ama beklediğim yerde değilim,yanlış tercihler yaptığımı da düşünüyorum zamanında.
    Sasayı 4'ten alıp 40,tan satmak hataydı fiyata bakınca.
    Zaten 100 fk olmuş yeter dedim ama bilançolarla 40'a düştü.
    Belki daha da düşer bilemem.
    Sonuç olarak ben hep şu pencereden bakıyorum.
    8fk'li Ford Ereğli kords vs almak veya 4 fk'lı Ereğli almak bana daha mantıklı geliyor.
    Zaten bir tercih yapıyorsun ve her tercihinin başarılı olacağının bir garantisi var mı?
    Borsada 500 tane hisse var üçüne veya bir kaç tane daha sürekli bakıp iç geçirmek de anlamsız.
    Bizim gittiğimiz yol farklı bir yol.
    Bluechip hisselere yatırım yapıyorsak zaten agresif hareketler beklememek lazım.
    Ya da yeni sasalar bulacaksın.
    Onlara da kenarda ayıracak param yok benim.
    Bu biraz da şans işi ardyz ve kontr mesela çok önceden yakaladığım iki şirketti.
    Ben tercihimi ard'dan yana kullanıp sonra da vazgeçmiştim çeşitli nedenlerle, malum bedelliye yakalanmadan da kurtulmuştum.
    Kontr'nin yaptığı ortada, ard'ın yaptığı da ortada.
    Ne güzelim temel analizcileri iç etti o hisse.
    Sonuç olarak insan gidene bakıp üzülüyor, ne fırsatlar kaçırdım diye ama biraz anlamsız bu iş.
    Tabi benim açımdan bakiye de yetersizdi.
    Her neyse, beş yüz hissenin veya kaç taneyse artık, çoğu aynı yerde enflasyona bakarak, o yüzden çok da can sıkacak bir durum yok.
    Sıkmaya gerek de yok.
    Nasipten ötesi de yok.
    Moral bozmaya gerek de yok, yola devam...
    Benim inancım sağlam hedefim 2035'di 2030'a çektim.
    Olursa can feda,olmazsa çocuklara.
    En azından yatırım yaptığım şirketlerle ilgili fiyat olarak kaygım yok.
    Batma kaygım yok, tabi ki batabilir de.
    Patron mort olursa şirket ne olur kaygım yok.
    Vs vs.
    Yazdıklarım günlükçüleri, çerezci, çorbacıları veya orta pozisyon alanları zaten ilgilendirmiyor.
    Bana bakarsan zaten başarılı değilim.
    Ama ana motivasyonum devam ediyor.
    Ha unutmadan kazanan her zaman haklıdır.
    Bizimkisi fukara tesellisi
    Selametle
    Hocam o sebeple sosyal medya hesabımdan borsa ile ilgili herşeyi kaldırdım. Zaten merak ettiğimde istediğim şeyi bulup bakabiliyorum. Ama bu şekilde olunca temcit pilavı gibi sürekli önüme yok sasaydı yok temettü emekliliğiydi, yok bugün heybeye 5 lot şundan bundan ekledim vs. önüme çıkmıyor. En azından bu şekilde kendime konfor alanı yarattım diyebilirim. Telefona ve sosyal medyaya daha az bakıyorum artık. Borsa ile ilgili sadece burayı takip ediyorum. Her ne kadar burada da bazen saçma sapan yazanlar olsada burada çok kıymetli arkadaşlar da var.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

5. Tosunpaşa güzel özetlemiş.

6. 🗣Maliye Bakanı Nurettin Nebati:

"Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır."

Türkçesini iki gündür çözemedim. Sonra aşağıdaki gibi İngilizceye çevrimin. Yemin ederim daha güzel okunuyor. 😆😆😆 İngilizce çeviri üç yerde virgül kullanmış. İşin sırrı virgülde. Bakan okurken ilk kez duyduğu İçin duraklamadan okudu.

"The heterodox approach, which represents an epistemological break from neoclassical economic thought, gains more importance with behavioral and neuroeconomics that are increasingly coming to the fore today."

7. Masaya biri oturdu, Arnavutluk, bu fiyata saç alamam, ben tüccarım ucuz bulmam lazım, senin dediğin paraya saç bulamayız, Ruslardan al, ben Rus saçını alırım, Avrupa bize sormuyor, tamam Ruslarla görüşüp sana haber vereceğim. Ruslar, biz Cif veremiyoruz, kardeşim dünya alem Cif veriyordu siz neden vermektesiniz, nova limanına fob olur, iyi peki ödeme işi, emlak katılımdan riyale çevir, makas yok aynı pariteye uygun, mal hazır olduğunda limana getirmeden kalanı öde, limandan kendin alacaksın. Tamam. Sonra bir telefon, şey, siz bu malı geçirirken Azerbaycan yada Gürcüden menşei yapabilirmisiniz. Abi sen hastasın, hem 600 dolara mal var diyorsun, peşinatı fobu her şeyi kabul ediyoruz, navlun bize ait. Sonra kalan ödemeyi de peşin gibi kabul ediyoruz, malı da görmeden. Sonra sen civar ülkeden menşei soruyorsun. İyi o zaman mal hazır olduğunda Gürcü yada Azeri’ye gideriz. Abi bizim Rus limanında malımız var fakat çekemiyoruz, sen bize menşei evrak ver, malın menşei Rus değil de Gürcü yada Azeri gibi gösterelim, olmaz mı abi.

Size küçük bir Rus hikayesi.

8. İran gazı bakım nedeniyle 8 gün boyunca Türkiye'ye teslim edilmeyecektir. bir etkisi olacağını sanmıyorum ama bazen bakanlık böyle şeyler olduğunda fabrikaları çalışma saatlerini kesmeye zorluyor. not: türkiye gazının 1/3'ünü rusya'dan alıyor. azerbaycan&iran'dan dinlenme. %99 ithalat. Alıntı.

Sayfa 226/582 İlkİlk ... 126176216224225226227228236276326 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •