Sayfa 190/708 İlkİlk ... 90140180188189190191192200240290690 ... SonSon
Arama sonucu : 5661 madde; 1,513 - 1,520 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Yok öyle bir dünya..adamın .ötünü keserler. Daha önce alavere dalavere yapılabilir mi? mesela satış fiyatı düşük gösterilir, yurt dışında bir vergi cennetinde bu iş ayarlanır vs deniyordu.

unutmayın, en büyük müşteri devlet, bugün böyle bir yolsuzluğa imza atılsın, lisansı iptal edilsin...çöptür şirket...bu ihtimal sıfır bence.

öyle hisse fiyatı baskılanıp vs iş yapılmaz...öyle hisseyi 200 tl ye alacaksın, borsa fiyatı 50 tl, oradan ver hisseyi demekle olmuyor bu işler...satışın onaylanması için satış fiyatına yakın bir fiyat belirlenir.

bu kural daha çok satış fiyatının çok üzerindeki hisse fiyatı için konmuş..yani piyasada 10 milyon tl lik hisse var, suni bir şekilde satış fiyatının iki katında oluşmuş borsa fiyatı...son bir hafta suni bir şekilde yukrıya çekilmiş filan.

sonuçta satış fiyatından kayda değer bir fark oluşamaz borsa paylarının geri alımı konusunda.
    Ben aslında satıştan 1-2 yıl önce kot dan çıkmaktan bahsetmiştim... Fiyatın baskılanmasının sebebi buda olabilir diye düşünmeden edemiyorum , patron bence fiyatın yükselmesine izin vermiyor , şirket den hiçbir haber alamıyorsunuz , kap haberi yok !! ve bu yüzden de hiçbir spekülatör bulaşmıyor. Dünyada 5 f/k fiyatlanan bir ilaç şirketi var mı bilmiyorum ?

Son 5 senede %800 üzerinde bir getiri var diyeceksiniz , bu tamamen finansallarla ilgili. Öyle finansallar geldi ki şirketin piyasa değerinin 2,5 tl -3 tl aralığında kalması imkansızdı. ( Şirketin 2008 Ocak ayında hisse fiyatı 7 tl , 2020 Mart ayın dada 7 tl , tam 12 seneyi aşkın hisseyi baskılamışlar , sonrasında finansallarla birlikte kopuş başlamış .) Şu anda artık marjlar belli %60 brüt kar marjı en tepe noktası , marjlar daha yukarı gitmez , tek şey ciro olabilir , cironun 2-3 ye katlanması lazım . Yoksa bu baskı bir 12 sene daha sürer mi

Sevgilerimle.

2. valla fazla muhabbetin anlamı yok..senaryo yazmaya kalkarsak 1000 tane yazılır.

sadece şunu söyleyebilirim..iki yıl dayanmış ve kanser olmadan ya da hisseyi satmadan bu güne gelmiş olan ortaklar...bir yıl daha sabretsin, ben öyle yapacağım en azından.

ha, daha 1-2 ay önce hisseyle ilgilenen trader lara bir şey diyemem..onlar ne yapacağını bilir, onların zamanı kıymetli, ben 2-3 yıldır sabırla hissede bekleyenlere diyorum diyeceğimi.

bu arada, ath 40,5 ve oraya yakınız, orayı geçersek bir şeyler değişiyor diyebileceğiz.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku
    Ben aslında satıştan 1-2 yıl önce kot dan çıkmaktan bahsetmiştim... Fiyatın baskılanmasının sebebi buda olabilir diye düşünmeden edemiyorum , patron bence fiyatın yükselmesine izin vermiyor , şirket den hiçbir haber alamıyorsunuz , kap haberi yok !! ve bu yüzden de hiçbir spekülatör bulaşmıyor. Dünyada 5 f/k fiyatlanan bir ilaç şirketi var mı bilmiyorum ?

Son 5 senede %800 üzerinde bir getiri var diyeceksiniz , bu tamamen finansallarla ilgili. Öyle finansallar geldi ki şirketin piyasa değerinin 2,5 tl -3 tl aralığında kalması imkansızdı. ( Şirketin 2008 Ocak ayında hisse fiyatı 7 tl , 2020 Mart ayın dada 7 tl , tam 12 seneyi aşkın hisseyi baskılamışlar , sonrasında finansallarla birlikte kopuş başlamış .) Şu anda artık marjlar belli %60 brüt kar marjı en tepe noktası , marjlar daha yukarı gitmez , tek şey ciro olabilir , cironun 2-3 ye katlanması lazım . Yoksa bu baskı bir 12 sene daha sürer mi

Sevgilerimle.

2,15 cent den çıktı çıktı , çıkamadı , 2008 den beri yatay olan yere geri döner... O yüzden şu an 40 tl kırma hareketlerini çok önemsiyorum , buradan dönerse o rezil fiyatlama boşluğuna geri düşer , 2008 den beri çıkamadığımız o iki çizgi arasından yıllarca gider geliriz. O yüzden bir 12 sene daha sürer mi dedim

Sevgilerimle

Hadi bakalım godot bir sen kaldın

Paraları diğer kagitlarda katladik şimdi seninle birlikte bir kat yapsak yeter

YTD ama yükselişin ayak sesleri

Gerçekten tahtacisi hep bana diyen cinsten son dakkalara kadar hala bekletip bikanlari döküyor kisada para kazanmadan birakmayiz

7. Uzun süredir bu forunda en çok dönen muhabbetlerden biri “ bu şirket satılscağı” . Bşr türlü satılamadı gitti. Tani gercekten satış durumu varsa çağrı fşyatını düşük tutnak için hisseyinşn fazla yükselmesini engellemeye çalışırlar.

Kottan çıkmasına gelince; bu çok zor gibi, sanırım bazı yatırımcılardan her biri 5 mil üzeri lot tutuyor. Onlar hiseleri vermedikçe kottan çıkma oranına da ulaşamazlar.

Ama diğer bir çok şirketle karşılaştırıldığında her bakımda piyasa değeri oldukça ucuz kalmış bir hisse, endeks çıkışıyla buna bir tepki olur sanırım

8. Eczane satış verilerine ulaşabilen bir arkadaş, ya da eczacı var mı, onlar da gözlem paylaşabilir sanırım?
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 190/708 İlkİlk ... 90140180188189190191192200240290690 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •