Sayfa 290/582 İlkİlk ... 190240280288289290291292300340390 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 2,313 - 2,320 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. Aslında bir yol daha var, Bofa'yı hacklersek bu işi çözebiliriz, resesyona bile girmeyiz...

2. Sayın Ric, şu an için dediğiniz geçerli ama yarın veya seneye için bu geçerli mi bilmiyoruz? Ne zaman realize etmeyi planlıyorsunuz hisselerinizi?

3.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Sayın Ric, şu an için dediğiniz geçerli ama yarın veya seneye için bu geçerli mi bilmiyoruz? Ne zaman realize etmeyi planlıyorsunuz hisselerinizi?
    Şu an için böyle
    Sektörün görünür gelecekte ki durumuda bunun pek değişmeyeceğini
    2023 ün de enflasyona karşı bir yenilgi yılı olabileceğinin sinyallerini veriyor
    Ben satmam
    Aslında satarım ama 2017 de aselsanın yaptığı gibi absürt bir fiyatlama olursa satarım
    Ereğlide de öyle bir fiyatlama tarihte olmadı
    Misyonu belli sonuçta
    Büyümesini tamamlamış
    İsdemir tarafında ki büyüme ile yetinecek bir durumu var
    Yazımda bir şeyin altını çizdim
    Salt Ereğli de temettü yatırımı yapanlar dedim
    Ben salt Ereğli de değilim
    Bu günlerde yaşanılanlara ve varlık erimesine ben katlanamam
    Katlanabilenlere saygım var, herkesin kendi bileceği bir iş sonuçta
    Bu sebeple %30 ağırlıkta bende
    Ereğli sabrı çok geniş insanların hissesi
    Sabır bende de var ama o sabrı besleyecek motivasyonum olursa gösterebiliyorum şahsen bu sabrı
    O motivasyonu ise portföy de belli ağırlıklarda temettü / büyüme + temettü / büyüme sepeti yaparak sağlayabiliyorum
    Böyle olunca psikolojik harp olmuyor
    Her gün hisse ne oldu diye bakmıyor ve enflasyondan korunma imkanına sahip olabiliyorum
    Bereketli yatırımlar dilerim
    Az insan çok huzur

4. Haklısınız.

Ben mesela o dediğiniz kişiyim, enflasyon açısından en iyi şartlarda %100 geride kaldım Ereğli yüzünden, full ve hatta full üstü Ereğli'deyim. Bu açıdan bakınca çok acı bir tablo. Ama lotlarım %200 fazla. Eğer bu acımasız enflasyon olmasa lotlarımı da bu kadar artıramazdım kendimi biliyorum. Bu şekilde teselli oluyorum, fiyatlar dengelendiğinde, enflasyon farkını bu %200 fazla sahip olduğum lotlar kapatacak.

Ayrıca bu gidişat marttan sonra muhtemelen bu lot sayısını %350'ye çıkartacağımı gösteriyor.

Eğer fiyatlar dengelenmezse bu ciddi bir yıkım olacak tabii ki... Ama bu bir iflas olmayacak, elimdeki hisselerin yine bir değeri olacak.

Fakat yıl sonu fiyatı revize etmem gerekseydi, durum felaket olurdu. Boşa geçen 1 yıl!

5. Şu an tahtaya alıma gelen herkes dayak yiyor... Ne kadar sürecek bu döngü merak ediyorum.

6. sayın ric yönetimi hantal buluyormusunuz..hektaştan başka firmaları yok gibi davranmıyorlar.mı siz ce... insaf... bofanın 150 milyon lotuna göğüs geren ky e birazcık bal vermek lazım değil mi..iyi kötü bi kap atar ...bu arada tamam Temmuz da satışlar biraz kötüydü, Ağustos ve Eylül öyle aman aman bir berbat piyasa yok.. karı bilmem ama 28 m. aşağı gelmez brüt satışlar..

7.  Alıntı Originally Posted by ekonom Yazıyı Oku
    sayın ric yönetimi hantal buluyormusunuz..hektaştan başka firmaları yok gibi davranıyorlar.mı siz ce... insaf... bofanın 150 milyon lotuna göğüs geren ky e birazcık bal vermek lazım değil mi..iyi kötü bi kap atar ...bu arada Temmuz da satışlar biraz kötüydü, Ağustos ve Eylül öyle aman aman bir berbat piyasa yok.. karı bilmem ama 28 milyondan aşağı gelmez brüt satışlar..
    Yönetim bu konuda çok duyarsız kesinlikle katılıyorum ama ben şahsen kesin kanıya varmadan önce, temettü kap ını görmek istiyorum. Tabii şu karlar da iyi gelsin... Ben 8 TL'ye yakın bir temettü bekliyorum.

Yönetim gerçek yatırımcılarını görmek istiyor olabilir 6.5 üstü yine iyi ama, 6 ve altındaki bir temettüde tamamen sizle aynı kanıda olacağım... Bu tabii benim uzun süreli stratejimi değiştirmeyecek...

8.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Yönetim bu konuda çok duyarsız kesinlikle katılıyorum ama ben şahsen kesin kanıya varmadan önce, temettü kap ını görmek istiyorum. Tabii şu karlar da iyi gelsin, yeterli gelmeli ama ben 8 TL'ye yakın bir temettü bekliyorum.

Yönetim gerçek yatırımcılarını görmek istiyor olabilir 6.5 üstü yine iyi ama, 6 ve altındaki bir temettüde tamamen sizle aynı kanıda olacağım... Bu tabii benim uzun süreli stratejimi değiştirmeyecek...
    OYAK hakkında ki fikirlerimi geçenlerde yazmıştım
    Ereğli yönetiminin ise borsada ki yatırımcılar umurunda değil
    Bunu her şekilde belli ediyorlar
    Ne bir yatırımcı ne bir analist ne de bir piyasa bilgilendirme faaliyeti
    Asla yapmazlar
    Ben şahsen temettü verimi yüksek olmasa veya yatırım felsefem gereği temettüye portföyde bir pay vermemiş olsam
    Ereğli benim yanından dahi geçmeyeceğim hisseler içinde ilk sıralardadır (Bist 30 içinde yatırım yaparım, dışına nadiren çıkıyorum)
    Yatırımcısına gerçek kıymeti veren şirketlerin fiyatlamalarını
    Yatırımcıların bu şirketleri hiç satmadan tutmalarını
    ve piyasanın da bu şirketleri getirdiği değerlemeleri hepimiz görüyoruz
    Bu konu çok su kaldırır
    Daha fazla irdelemenin hiç birimize faydası olmaz
    Az insan çok huzur

Sayfa 290/582 İlkİlk ... 190240280288289290291292300340390 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız