Sn. Meteor, siz de değerlemede Patronun karakterini dikkate almaya başlamışsınız![]()
Sn. Meteor, siz de değerlemede Patronun karakterini dikkate almaya başlamışsınız![]()
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!
Bugün sevilmeyen patron yarın sevilebilir. Şu anda elimde 5 hisse var, biri hariç diğer dördünün patronu pek sevilmiyor. Kalan birinin patronu / yönetimi ise bu sene seviliyor ama geçen sene sevilmiyordu. Mndrs’te şimdilik sevilmeme durumu olsa da patron işinde gücünde ve yeni kuşakların yönetimde daha etkin olması ile daha yatırımcı dostu bir yönetim oluşabilir ve kurumsallaşma sağlanabilir.
Şaka bi yana, iyi "Esas faaliyet karı" yazan şirketleri severim. Hele bu şirket borçlar konusunda tünelin ucundaki ışığı görmüşse.
Mndrs 4-5 dönem daha bu şekilde devam ederse, yüksek çarpanlarla işlem görmeye başlar diye düşünüyorum.
Nasip kısmet artık.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!
Sen hep tedbirler aldın ben gözü karaydım
Sen kadere razı dünden ben ezber bozandım
SASA ile MNDRS arasında en büyk fark ; büyümnin sürekli relize olması , büyümede süreklilik olması.
MNDRS in şu anda daha fazla büyümeden önce finansallarını belli bir seviyeye getirmesi gerekir. Toplam borç Özkaynak oranı, kısa vadeli borçlar/Dönen varlıklar, Döviz pozisyonu
Mevcut gidişat ile önümüzdeki 2-3 çeyreklik bilanço dönemini daha bu şekilde devam eder ise uzak görünen hedefler yakın görünür.
Finansallara henüz yansımayan Bornova projesi özvarlık borç oranını çok iyi hale getirir zaten. Bunun için oradaki gayrimenkullerin iskanı alınması ile birlikte, yeniden değerlemeye tabi tutulacaktır. GYO lar da bu tür yatırımlar inşaat maliyetleri ile takip edilirken iskan sonrası yeniden değerlemeye tabi tutuluyor ve satılabilir varlık olarak dönen varlıklar içerisinde yer alıyorlar.
MNDRS için gayrimenkullerin durumu çok önemli. O zamana kadar da tekstil, enerji, tarım ne kadar iyi giderse o kadar iyi olacak.
Yani gayrimenkuller tatlının kaymağı olacak.
Biri bizim katır speği uyandırabilir mi acaba![]()
Su akar yatağını bulur...
Yazdıklarım beni bağlar, asla yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
Yer İmleri