Sayfa 348/582 İlkİlk ... 248298338346347348349350358398448 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 2,777 - 2,784 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Az bir para ile mesela bulursam 50-100 bin lira kadar arzdan sonraki zamanda tavan tavan gitmezse ilk kez bir senet alacağım. Mevcudu koruyarak. Astor enerji.
    Sayın KIZILDAG
    Daha halka arz için başvuru bile yapılmamış...
    Halka arz bilgileri, bilanço bilgileri, hisse değerleme fiyatı bile belli olmadan nasıl karar verdiniz?

2.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Temettü miktarı kadar temettü sonrası düşüşün mantığını açıklayan çok güzel bir yazı vardı, bulursam koyarım buraya.
    Koymanıza gerek yok...
    Ben biliyorum o mantığı..
    Toplam temettü tutarı kadar şirket öz varlığından değer eksiliyor, dolayısıyla eksilen miktarı absorbe mantığından hareket ediliyor...

3.  Alıntı Originally Posted by mterkan Yazıyı Oku
    Sayın KIZILDAG
    Daha halka arz için başvuru bile yapılmamış...
    Halka arz bilgileri, bilanço bilgileri, hisse değerleme fiyatı bile belli olmadan nasıl karar verdiniz?
    Unutmamak İçin yazdım. Bu sene hiç senet almadım. Sene bitmeden bence arz olur. Kore Türkiye arası metal işi yapan bir arkadaşım anlattı.

4. Temettü dünyanın en güzel kar getiren sistemidir. Temettü bir kira, hisse senetleri de amortismana tabi olmayan iktisadi bir kıymettir. Amortismana tabi olsa tadı kalmaz.

5. Düşünce, düşünce...
    Diyelim ki; isdemir 2023 nisan ayında 3 TL temettü verdi.. Temettü verdiği tarihte PD/DD (atıyorum 1,5).. Hisse fiyatı o gün 3 TL aşağıdan başlayacak.. Ama PD/DD eğer fiyat değişmezse 6 aylık bilanço açıklanıncaya kadar 1,5 ta devam edecek... 6 aylık bilançoda özsermaye 5.700.000.000 TL azalacak, PD/DD e ona göre yüksek çıkacak.
    Bunlar yanıltıcı uygulamalar.. Gereksiz mantıksız.
    Bana göre tabi..

6.  Alıntı Originally Posted by mterkan Yazıyı Oku
    Koymanıza gerek yok...
    Ben biliyorum o mantığı..
    Toplam temettü tutarı kadar şirket öz varlığından değer eksiliyor, dolayısıyla eksilen miktarı absorbe mantığından hareket ediliyor...
    EVet bu doğru ama bu herkesce bilineni, ben bir yerde okumuş ilk defa duymuştum mantıklı da gelmişti, o yazıyı hızlıca baktım bulamadım. O, elinde tutanlar ile, temettüden hemen önce gelip alanlar ile ilgili bir açıklama idi.

7.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Temettü dünyanın en güzel kar getiren sistemidir. Temettü bir kira, hisse senetleri de amortismana tabi olmayan iktisadi bir kıymettir. Amortismana tabi olsa tadı kalmaz.
    Hisse senedi sahibiysen temettü ödemesinde tevkifata tabi tutulursun, eline vergisi kesilmiş temettü miktarı geçer...
    Diğer taraftan tarım işletmelerindekiler hariç, arsalar da amortismana tabi değildir..
    Arsayı alırsın, arazi vergisini ödersin..
    Ama kimbilir?.. şanslıysan; arsanın yanından bilmem kaçıncı köprü geçer, ya da TOKİ yakınlardaki arsalara konut yapmaya kalkar.. Neden olmasın?

8. Arsa yıllık ne kadar nakit akışı sağlar?

Sayfa 348/582 İlkİlk ... 248298338346347348349350358398448 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •