Sayfa 383/582 İlkİlk ... 283333373381382383384385393433483 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 3,057 - 3,064 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    bildiğimiz, eğer bloke koydurmazsan zaten bunu yapabiliyorlar diyeydi.. öyle bir şey yok mu acaba?
    Sana ait hisseyi senden habersiz satamaz aracı kurum

2.  Alıntı Originally Posted by Mr Steel Yazıyı Oku
    Satış kast etmedim dostum. Temettümü alıp sonra hisseleri Takasbank ödünç piyasasında ödünç verebilirsin trader arkadaşlar alırlar açığa satış filan yaparlar sana da kirasını öderler. Şu anda Eregl fiyat olarak düşük olduğu için yıllık % 5 civarında faiz ama fiyat yükseldiğinde daha yüksek olabiliyor. Örneğin 100 bin lotun var temettü aldın hisseleri de elden çıkarma gibi bir düşüncen yoksa ödünç piyasasında Örneğin % 5 den kiraya verebilirsin gelen para bir nevi el harçlığı gibi olur. İlave nakit yani. Yok ben alacağım satacağım trade edeceğim dersen bu olmaz tabii. 1 milyon lotu olan birisi mesela ortalama % 5 faizle 1 sene hisselerini kiraya verse 50 bin lotluk ilave nakit akışı sağlar temettü haricinde. Hisselerinin kullanım hakkını devrederek riski 0 ama tabii bu süreçte hissede al sat yapamazsın. Ben uzuncuyum trade etmiyorum Eregl edecek zeki trader kardeşlere vereceğim temettümü aldıktan sonra işte Allah izin verirse boşta durmasın olayı
    Bu kiraya verme işi nasıl oluyor?
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Akıllardaki tek soru
    Uzun vade yatırımcı olmaya çalışıyor.

4.  Alıntı Originally Posted by Mr Steel Yazıyı Oku
    Sana ait hisseyi senden habersiz satamaz aracı kurum
    Yine çok önemli bir bilgi verdiniz.. Alemde, hisselerine merkezi kayıt kuruluşundan bloke koymazsan, aracı kurumlar habersiz açığa satış yapıyorlar diye biliniyor. O yüzden gidip oradan satmayı düşünmüyorlarsa kısa zamanda, blokaj koyuyorlardı... O zaman oradaki blokaj sadece, bir güvenlik aşamasından başka bir işe yaramıyor.

5.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Yabancı borsada yaptım ben bunu ama Bist'te de olduğunu bilmiyordum. Ben de bilmek isterim

ytd

Sn. Fedor mkk üzerinden yatırımcı blokajını boşuna mı koduk yani , eregli&isdmr yükseliyor ama kücük cocuklarin annesi. Gibi altına kaçirmasa bari diyerek bakiyorum aferin cocuklar iyi altıniza kacırmadınız bugün bravo ..

SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Ben de kiraya vermeyi düşünüyorum ...süper bir bilgi paylaştınız teşekkürler

8. Eregli foruma piyasanın kurdu olur derlerde bilmediğimiz çok konu varmış şu borsada ben bu işi aracı kuruma resmi yazıyla bile imzalı sorarım artık ))

Sayfa 383/582 İlkİlk ... 283333373381382383384385393433483 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •