İŞ YATIRIM stokları kar olarak
diğer kurumlar zarar olarak fiyatlamışlar başka bir açıklaması yok
1.9 milyar tl ile 4 milyar tl arasında %110 fark var OHA YAA NEDİR BU ??
İŞ YATIRIM stokları kar olarak
diğer kurumlar zarar olarak fiyatlamışlar başka bir açıklaması yok
1.9 milyar tl ile 4 milyar tl arasında %110 fark var OHA YAA NEDİR BU ??
Emin değilim stok yüzünden olduğuna. Sadece kar tahminleri doğruysa böyle olmuştur diye düşünüyorum. Kar tahminleri doğru değilse ve karın miktarına göre önceki düşüncelerimiz doğru da olabilir. Yoksa Favök 200-250 dolar gelmesi lazım en az. 2 milyar karda 120-130 favök oluyor.
Ereğli kademeler 500-600 binler havada uçuşuyor hayrolsun inşallah
Aslında şöyle tekrar açıklayayım, HRC 1300 dolarken, brüt 10 net 9 tl bekliyordum. Rüzgar tersten eserse de, geçen sene dağıtılmayan karı da düşünerek en kötü 8 tl net verir diyordum. Ama 3. ve 4. çeyrek ten herhangi biri için 2 milyar kar hesapta yoktu. Kar 2 milyar gelirse 8 tl net (geçen seneden kalan 700 milyon doları da düşünerek) imkansız değil ama zor gözüküyor. Kar dedikleri gibiyse 6-7 tl net beklemek daha mantıklı gözüküyor.
Sn ece&efe tabiki 4 tl temettü beklemek de mantıklı olabilir. Ama geçen sene isdemir 6 milyar tl kar açıkladı ve 2 seferde 4 tl net temettü dağıttı. İsdemirin bunu hangi mantıkla yapabildiğini anlayabilirsek beklentilerimizi de ona göre ayarlayabiliriz diye düşünüyorum kendi adıma.
Geçen sene ereğli de daha fazlasını verebilecekken 4 tl net verdi. Çünkü işler çok iyiydi ve işletme sermayesini 2 katına çıkardı. İşler kötü gittiğinde tam tersini yapıyorlar. Şimdi işler de çok kötü olduğuna göre. Pandemi sonu yani 2020 son bilançoda işletme sermayesi 1.424 milyar dolar. Şu an yani 2. çeyrek sonunda işletme sermayesi 3.2 milyar dolar. Yani 2 katından daha fazla artmış. Şimdi tekrar 2 milyar dolara kadar düşürebilirler çünkü siparişler 1,5 aylıkmış. Yani işletme sermayesi açısından bi sıkıntı olmaz.
Yer İmleri