Sayfa 398/582 İlkİlk ... 298348388396397398399400408448498 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 3,177 - 3,184 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. İŞ YATIRIM stokları kar olarak

diğer kurumlar zarar olarak fiyatlamışlar başka bir açıklaması yok

1.9 milyar tl ile 4 milyar tl arasında %110 fark var OHA YAA NEDİR BU ??

2.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Bizi yakan stoklarsa, bir ara burada da konuşmuştuk başımıza dert olur mu diye…Çok üzerinde durmadık ama.
    Emin değilim stok yüzünden olduğuna. Sadece kar tahminleri doğruysa böyle olmuştur diye düşünüyorum. Kar tahminleri doğru değilse ve karın miktarına göre önceki düşüncelerimiz doğru da olabilir. Yoksa Favök 200-250 dolar gelmesi lazım en az. 2 milyar karda 120-130 favök oluyor.

3.  Alıntı Originally Posted by tory Yazıyı Oku
    Sayın fedoramca ilk yarı kar 827 milyon dolar. Yılı 1 milyar dolarla tamamlasa bile. Martın sonunda kur 20 tl olsa zaten 20 milyar tl yapıyor. Yani 19.3 milyar dağıtması için geçen seneki kara ihtiyacı olmadığı gibi kalan 2 çeyrek ahım şahım bi kar etmesine gerek yok. O yüzden zaten 8 tl dağıtmak çok da zor değildi.
    Net mi burut mu 8 tl beklentiniz

SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. Ereğli kademeler 500-600 binler havada uçuşuyor hayrolsun inşallah

5.  Alıntı Originally Posted by BuyukPatron Yazıyı Oku

Vermez o kadar ortak , 2023 de sektör bu şekilde gidecekse , birde araya seçim giriyor , ihtiyat ve işletme sermayesi için elinde bir miktar tutacaktır … hayal kurmanın anlamı yok… 4 tl verse iyi bence

6.  Alıntı Originally Posted by BuyukPatron Yazıyı Oku

Aslında şöyle tekrar açıklayayım, HRC 1300 dolarken, brüt 10 net 9 tl bekliyordum. Rüzgar tersten eserse de, geçen sene dağıtılmayan karı da düşünerek en kötü 8 tl net verir diyordum. Ama 3. ve 4. çeyrek ten herhangi biri için 2 milyar kar hesapta yoktu. Kar 2 milyar gelirse 8 tl net (geçen seneden kalan 700 milyon doları da düşünerek) imkansız değil ama zor gözüküyor. Kar dedikleri gibiyse 6-7 tl net beklemek daha mantıklı gözüküyor.

7.  Alıntı Originally Posted by ece&efe Yazıyı Oku
    Vermez o kadar ortak , 2023 de sektör bu şekilde gidecekse , birde araya seçim giriyor , ihtiyat ve işletme sermayesi için elinde bir miktar tutacaktır … hayal kurmanın anlamı yok… 4 tl verse iyi bence
    Sn ece&efe tabiki 4 tl temettü beklemek de mantıklı olabilir. Ama geçen sene isdemir 6 milyar tl kar açıkladı ve 2 seferde 4 tl net temettü dağıttı. İsdemirin bunu hangi mantıkla yapabildiğini anlayabilirsek beklentilerimizi de ona göre ayarlayabiliriz diye düşünüyorum kendi adıma.

Geçen sene ereğli de daha fazlasını verebilecekken 4 tl net verdi. Çünkü işler çok iyiydi ve işletme sermayesini 2 katına çıkardı. İşler kötü gittiğinde tam tersini yapıyorlar. Şimdi işler de çok kötü olduğuna göre. Pandemi sonu yani 2020 son bilançoda işletme sermayesi 1.424 milyar dolar. Şu an yani 2. çeyrek sonunda işletme sermayesi 3.2 milyar dolar. Yani 2 katından daha fazla artmış. Şimdi tekrar 2 milyar dolara kadar düşürebilirler çünkü siparişler 1,5 aylıkmış. Yani işletme sermayesi açısından bi sıkıntı olmaz.

8.  Alıntı Originally Posted by tory Yazıyı Oku
    Sn ece&efe tabiki 4 tl temettü beklemek de mantıklı olabilir. Ama geçen sene isdemir 6 milyar tl kar açıkladı ve 2 seferde 4 tl net temettü dağıttı. İsdemirin bunu hangi mantıkla yapabildiğini anlayabilirsek beklentilerimizi de ona göre ayarlayabiliriz diye düşünüyorum kendi adıma.

Geçen sene ereğli de daha fazlasını verebilecekken 4 tl net verdi. Çünkü işler çok iyiydi ve işletme sermayesini 2 katına çıkardı. İşler kötü gittiğinde tam tersini yapıyorlar. Şimdi işler de çok kötü olduğuna göre. Pandemi sonu yani 2020 son bilançoda işletme sermayesi 1.424 milyar dolar. Şu an yani 2. çeyrek sonunda işletme sermayesi 3.2 milyar dolar. Yani 2 katından daha fazla artmış. Şimdi tekrar 2 milyar dolara kadar düşürebilirler çünkü siparişler 1,5 aylıkmış. Yani işletme sermayesi açısından bi sıkıntı olmaz.
    Sizi tebrik ve takdirle izliyorum sn tory.

Gerçekleri kabul ediş, adapte oluş yatkınlığınız ve olayları hayallerden arınmış şekilde matematikle ele almanız takdire şayan. Saygılar.
    Az insan çok huzur

Sayfa 398/582 İlkİlk ... 298348388396397398399400408448498 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •