Sayfa 196/717 İlkİlk ... 96146186194195196197198206246296696 ... SonSon
Arama sonucu : 5730 madde; 1,561 - 1,568 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. Hisse aylarca 33*35 bandında gidip gelirkeen herkes çok mutluydu hisse aylar sonra bu yatay hareketi kırdı 43 lere geldi şimdi o kişiler karamsar moda girdiler

İlginç

Gerçi benim pörtföyün sadece yüzde 8 lik kısmı burada 1ay önce yüzde 15 ti İnşaAllah bu oran Kasımda yüzde 5 in altına düşer

2. adı olan ama kendi olmayan yatırımcı ilişkilerine mail ile aşağıdaki soruları sordum 2 gün oldu fakat dönüş yapmadı bekliyoruz dönüş yaparsa cevapları yazacağım

Gülseren hanım günaydın,

Uzun zamandır şirketinizin hissedarıyım üzülerek belirtmek isterim ki yönetim çok uzunca bir süredir halka açık olan
    Bu şirkette sanki hiç halka açık değilmiş gibi çok önemli konular hakkında bile borsadaki ortaklarını gerekli hususlarda bilgilendirmemektedir.
    Yasal boşluklar sonuna kadar kullanılarak bazen de bizim yasal haklarımızı nasıl olsa aramayacağımız düşünülerek.
    maalesef biz hissedarlara yasal zorunluluğunuz olmasına rağmen şirketle ilgili hiçbir önemli gelişme haber verilmemektedir.
    Bizim ulaşamadığımız ama şirketi yönetenler ve şirket çalışanlarının sahip olduğu bu bilgiler nedeniyle şirketi hisselerinde insider trading ve maniplasyon yapıldığını düşünmekteyim.
    Ve bütün Bunların neticesinde şirket borsada hak ettiği fiyata bir türlü ulaşamamakta ülke sektör fk ortalamalarının 1/3 dünya ortalamaların 1/5 fiyattan iskontolu işlem görmekte ve hissedarlar zarara uğratılmaktadır.
    Bu tutum ne ortaklık bağına ne ticari ahlaka nede yasalara uygun değildir.
    Bir hissedarınız olarak sizin nezdinizde tüm yönetim kurulunu bu tutumundan dolayı kınıyorum.
    Ve tekrar tamamen art niyetli olarak yapılmayan bilgilendirmelerden dolayı uğratıldığım zarar konusunda yasal haklarımın saklı olduğunu belirtmek istiyorum.
    Yapılmakta olan yatırımlar ve yeni ürünler hakkında aşağıdaki sorunları cevaplandırmanızı rica ederim.

1- Yeni arge binası tamamlandımı tamamlanmadı ise hagi aşamada ne zaman tamamlanması planlanmaktadır
    2- Yeni hayvan sağlığı üretim bandı tamamlanıp üretime başladı mı başladı ise bu yeni bandın 2023 cirosuna ne kadar bir katkı vereceği düşünülmektedir tamamlanmadı ise ne zaman tamamlanacağı planlanmaktadır.
    3- Yeni onkoloji fabrika binası ve üretim bantları tamamlanıp üretime başladı mı başladı ise bu yeni fabrikada üretilen ürünlerin 2023 cirosuna ne kadar bir katkı vereceği düşünülmektedir adet olarak sormuyorum sonuçta bizler hissedarlarız aldığımız hisseler karşılığında para ödüyor ve yatırdığımız paranın yatırımın karşılığını para olarak görmek istiyoruz lütfen ciro olarak yanıtlayın ( burada üretilecek ürünlerin cironun % kaçını oluşturacağı düşünülmektedir ) tamamlanmadı ise ne zaman tamamlanacağı planlanmaktadır
    4- Halka açık olan ortaklarına karşı sorumlu olan bir şirket olan Deva holding ile hiçbir ortaklık yapısı bulunmayan saba ilaca hangi etken maddeler veya hangi ilaçlar için arge hizmeti verilmiştir verilen bu hizmetler karşılığında alınan tutarlar etken madde bazında ilaç bazında ne kadardır ülke ve dünya piyasasındaki ortalama fiyatlandırmalar ne kadardır.
    5- Saba ilaç için üretilen ürünlerden elde edilen gelir etken madde bazında kutu ürün bazında ne kadardır yerli ve yabancı piyasa ortalamaları ne kadardır.
    6- Saba ilaçtan olan alacaklara uygulanan vade piyasa koşullarına göre fazla olup olmadığının öğrenilmesi eğer saba ilaca uygulan vade diğer müşterilerden fazla ise bir vade farkı alınmaktamıdır alınmakta ise uygulanan faiz oranı nedir.
    7- Yakın zamanda ruhsatı alınan ve sgk ödeme listesine eklenen apiksaban etken maddeli 2 ilaç için de herhangi bir bildirimde bulunmadınız sektör çalışanları ve dünyada yayınlanan makalelerde bu ilacın küresel ilaç pazarında ciro olarak ilk beş ürün arasında olacağı ve yükseK cirolar elde edeceği düşünülmektedir. Bu etken maddeli ilaçlar için kamu aydınlatma platformuna bilgilendirme yapmamanızın sebebi nedir eğer tüm dünyadaki ilaç sektörü bileşenlerinden paydaşlarından bu ilacın ulaşabileceği ciro tahminlerinden farklı bir tahmininiz yada argümanınız var ise bunu bize açıklarmısınız.
    8- Patent başvurularından ve sektör çalışanlarından edindiğimiz bilgiye göre bir tanesi piyasada hali hazırda satışa sunulmuş olan zynde markalı toplam 15 civarı OTC ürün için patent alınmış bulunmaktadır bu daha önce hiç olmadığımız şirkete büyük katkı vereceği aşikar olan bir ürün gurubudur bu ürünler için neden kamuoyu aydınlatma platformuna bilgilendirmede bulunulmadı şayet bu ürün segmenti için yine ciroda % 5 katkı yapması düşünülmüyorsa ne kadarlık bir katkı yapacağı öngörülmüştür ve bu tamamen farklı olan ürün gurubu için ne kadarlık bir gider bütçe harcama yapılmıştır bu ürün gurubu için ayrılan bütçe diğer ürünler için yapılan toplam giderlerin % 5 den küçükmüdür değilmidir bu ürün gurbu için ayrılan bütçe diğer ürün guruplarına ayrılan bütçenin % 5 den büyük bir rakama tekabül ediyor ise bu yatırım hangi amaçla yapılmıştır.

3.  Alıntı Originally Posted by KAFASINAGÖREYAZAN Yazıyı Oku
    adı olan ama kendi olmayan yatırımcı ilişkilerine mail ile aşağıdaki soruları sordum 2 gün oldu fakat dönüş yapmadı bekliyoruz dönüş yaparsa cevapları yazacağım

Gülseren hanım günaydın,

Uzun zamandır şirketinizin hissedarıyım üzülerek belirtmek isterim ki yönetim çok uzunca bir süredir halka açık olan
    Bu şirkette sanki hiç halka açık değilmiş gibi çok önemli konular hakkında bile borsadaki ortaklarını gerekli hususlarda bilgilendirmemektedir.
    Yasal boşluklar sonuna kadar kullanılarak bazen de bizim yasal haklarımızı nasıl olsa aramayacağımız düşünülerek.
    maalesef biz hissedarlara yasal zorunluluğunuz olmasına rağmen şirketle ilgili hiçbir önemli gelişme haber verilmemektedir.
    Bizim ulaşamadığımız ama şirketi yönetenler ve şirket çalışanlarının sahip olduğu bu bilgiler nedeniyle şirketi hisselerinde insider trading ve maniplasyon yapıldığını düşünmekteyim.
    Ve bütün Bunların neticesinde şirket borsada hak ettiği fiyata bir türlü ulaşamamakta ülke sektör fk ortalamalarının 1/3 dünya ortalamaların 1/5 fiyattan iskontolu işlem görmekte ve hissedarlar zarara uğratılmaktadır.
    Bu tutum ne ortaklık bağına ne ticari ahlaka nede yasalara uygun değildir.
    Bir hissedarınız olarak sizin nezdinizde tüm yönetim kurulunu bu tutumundan dolayı kınıyorum.
    Ve tekrar tamamen art niyetli olarak yapılmayan bilgilendirmelerden dolayı uğratıldığım zarar konusunda yasal haklarımın saklı olduğunu belirtmek istiyorum.
    Yapılmakta olan yatırımlar ve yeni ürünler hakkında aşağıdaki sorunları cevaplandırmanızı rica ederim.

1- Yeni arge binası tamamlandımı tamamlanmadı ise hagi aşamada ne zaman tamamlanması planlanmaktadır
    2- Yeni hayvan sağlığı üretim bandı tamamlanıp üretime başladı mı başladı ise bu yeni bandın 2023 cirosuna ne kadar bir katkı vereceği düşünülmektedir tamamlanmadı ise ne zaman tamamlanacağı planlanmaktadır.
    3- Yeni onkoloji fabrika binası ve üretim bantları tamamlanıp üretime başladı mı başladı ise bu yeni fabrikada üretilen ürünlerin 2023 cirosuna ne kadar bir katkı vereceği düşünülmektedir adet olarak sormuyorum sonuçta bizler hissedarlarız aldığımız hisseler karşılığında para ödüyor ve yatırdığımız paranın yatırımın karşılığını para olarak görmek istiyoruz lütfen ciro olarak yanıtlayın ( burada üretilecek ürünlerin cironun % kaçını oluşturacağı düşünülmektedir ) tamamlanmadı ise ne zaman tamamlanacağı planlanmaktadır
    4- Halka açık olan ortaklarına karşı sorumlu olan bir şirket olan Deva holding ile hiçbir ortaklık yapısı bulunmayan saba ilaca hangi etken maddeler veya hangi ilaçlar için arge hizmeti verilmiştir verilen bu hizmetler karşılığında alınan tutarlar etken madde bazında ilaç bazında ne kadardır ülke ve dünya piyasasındaki ortalama fiyatlandırmalar ne kadardır.
    5- Saba ilaç için üretilen ürünlerden elde edilen gelir etken madde bazında kutu ürün bazında ne kadardır yerli ve yabancı piyasa ortalamaları ne kadardır.
    6- Saba ilaçtan olan alacaklara uygulanan vade piyasa koşullarına göre fazla olup olmadığının öğrenilmesi eğer saba ilaca uygulan vade diğer müşterilerden fazla ise bir vade farkı alınmaktamıdır alınmakta ise uygulanan faiz oranı nedir.
    7- Yakın zamanda ruhsatı alınan ve sgk ödeme listesine eklenen apiksaban etken maddeli 2 ilaç için de herhangi bir bildirimde bulunmadınız sektör çalışanları ve dünyada yayınlanan makalelerde bu ilacın küresel ilaç pazarında ciro olarak ilk beş ürün arasında olacağı ve yükseK cirolar elde edeceği düşünülmektedir. Bu etken maddeli ilaçlar için kamu aydınlatma platformuna bilgilendirme yapmamanızın sebebi nedir eğer tüm dünyadaki ilaç sektörü bileşenlerinden paydaşlarından bu ilacın ulaşabileceği ciro tahminlerinden farklı bir tahmininiz yada argümanınız var ise bunu bize açıklarmısınız.
    8- Patent başvurularından ve sektör çalışanlarından edindiğimiz bilgiye göre bir tanesi piyasada hali hazırda satışa sunulmuş olan zynde markalı toplam 15 civarı OTC ürün için patent alınmış bulunmaktadır bu daha önce hiç olmadığımız şirkete büyük katkı vereceği aşikar olan bir ürün gurubudur bu ürünler için neden kamuoyu aydınlatma platformuna bilgilendirmede bulunulmadı şayet bu ürün segmenti için yine ciroda % 5 katkı yapması düşünülmüyorsa ne kadarlık bir katkı yapacağı öngörülmüştür ve bu tamamen farklı olan ürün gurubu için ne kadarlık bir gider bütçe harcama yapılmıştır bu ürün gurubu için ayrılan bütçe diğer ürünler için yapılan toplam giderlerin % 5 den küçükmüdür değilmidir bu ürün gurbu için ayrılan bütçe diğer ürün guruplarına ayrılan bütçenin % 5 den büyük bir rakama tekabül ediyor ise bu yatırım hangi amaçla yapılmıştır.
    Değerli Ortak,

yatırımcıların merakla cevabını bekleyeceği konulardır. Eleştirilerinizle hemen hemen paralel düşünüyorum.

Hakim ortaktaki bu derin sessizliğin belli bir amaca yönelik olduğunu düşünüyorum. Çeşitli şekilde tahminler yürütmek mümkün tabi.. Komplo tearosine eğilimli biri değilim ama şirketin finansallarında son 3-4 yılda olan muazzam finansal dönüşümü düşününce ve bunun da yanına şirketin, bu derin sessizliğini koyunca; bizim faydamıza olmayacak bir maksat olduğu yönünde kuvvetli şüpheler uyandırıyor.

bize bilgi vermiyor,

analistleri kapıdan kovuyor,

medyaya firmayı anlatmıyor (oysa ilaç firmaları için de kurumsal pazarlama tüm paydaşlara ulaşmak için çok değerli ve etkili bir iletişim kanalıdır.. bundan dahi firmayı mahrum bırakıyor.. bkz Abdi İbrahim ve KOçak farma medya görünülüğü vs vs vs)

yatırımcıyı püskürtmek ve "firma temettü vermiyor" şeklinde görüntü vermek belki de kasıtlı olarak bize temettü verme eşiğinşin bir tık üzeri dağıtım yapıyor.. imtiyaz sınırının bsadece 1 tık üzeri temettü veriyor (özellikle işin aritmetiğine odaklanmayan potansiyel yatırımcılar için risk algısı yaratıyor)... bu durumun iyi niyet ve hakkaniyetle açıklanır tarafı yoktur.. hakkaniyet gerekitirir ki iki yıl %16 dağıtma.. bunun yerine; bir yıl boş geç ve bir yıl %32 dağıt.. ikimiz de güzel temettü alalım.. değil mi? benim param içerde kalıyorsa, seninki de kalsın.. ben sonra alıyorsam, sen de sonra al.. kimbilir; temettü geri gelip hisseye mi park ediyor acaba??

firma, sektörde faal şirketler arasında SGKnın, sağlık bakanlğının ve Türk Hazinesinin en önemli bir kaç paydaşı arasına girmişken, hiç piyasada böyle bir firma yokmuş gibi yer altına inmesi, başını kuma gömmesi, "beni unutun" dercesine karanlıkta saklanması belli bir amaca yönelik olsa gerek..

kısaca; hakim ortak, KYya karşı orantısız güç kullanmanın neredeyse tüm örneklerini veriyor..

4 tane fabrikası olan ilaç firması yok bilgime göre.. sektördeki en büyük lojistik merkezi de bizde. kapasitede de en büyük biz olabiliriz. muhtemelen en geniş 3 potföyden biri bizimdir (belki de birinciyiz).. sektördeki açık ara en büyük arge bizde, yerli firmalar arasında en büyük küresel dağıtım ağına sahip firmalardan biriyiz.. ve fakat şirket karlılığı başabaş noktasındayken de hisse başı 2 dolar ediyorduk, bugün de hemen hemen oradayız.. oysa, firmanın net kar marjı zaman zaman %50ye yaklaşıyor artık.. listeyi uzatmak mümkün..

fiyatlamada emsal firmalara göre temel veriler bakımından bir anormallik olduğu ortada..

bir yere gideceğim yok tabi ki.. en kötü; iyi finansallar geldikçe; fiyat yukarı gidecektir. kendisini de çok uzun yıllar %7+5 temettü imtiyazına mahkum edemeyecektir. ileriki yıllarda biriken nakti şirket satınalmasında vb kullanmasa, temettü vermek zorunda kalacaktır.. aksi takdir de o da kendini %12ye mahkum etmiş olacaktır ve biriken nakit de bilanço atıl olarak park edecektir.

Gülseren hanımdan bilgi bekliyor olacağız..
    Son düzenleme : Maslak1; 27-10-2022 saat: 22:24.

4. https://www.reuters.com/markets/euro...rt-2022-10-27/

Haydi Deva! Senin de Avrupada yerleşik kendi şirketlerin var.. Bu fırsat kaçmaz.. Fast track registration deneyebilirsin.. herşey daha kolay olacaktır..

önce, nelerin pazardan yok olduğuna dair bir araştırma yaptır (Almanyadaki yeni genel müdürü görevlendirebilrisiniz).. sayı çok olabilir (konuya ilişkin YD medyada çok haber çıkmaya başladı..).. özellikle jeneriklerde sorun olacak gibi... Sonra da fast track registration (hızlandırılmış ruhsatlandırma) için girişimde bulunabilirsiniz.. sağlık bakanlığı, geri ödeme ajansları, sigorta şirketleri ile özellikle bu konu için görüşebilirsiniz. kendi kadron kapıları açamıyorsa (paydaş yönetimi tecrübesi olmayabilir, sayıca yetersiz olabilriler vs vs ), konu hakkında hizmet verecek danışmanlar ve hizmet sağlayıcılar tutabilirsiniz.. Çin'in ve Hindistan'ın gidebildiği Avrupa'ya sen de bir Avrupa şirketi olarak daha kolay gidebilmelisin... Ha gayret; daha fazlasını yapabilirsin..

5.  Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    Değerli Ortak,

yatırımcıların merakla cevabını bekleyeceği konulardır. Eleştirilerinizle hemen hemen paralel düşünüyorum.

Hakim ortaktaki bu derin sessizliğin belli bir amaca yönelik olduğunu düşünüyorum. Çeşitli şekilde tahminler yürütmek mümkün tabi.. Komplo tearosine eğilimli biri değilim ama şirketin finansallarında son 3-4 yılda olan muazzam finansal dönüşümü düşününce ve bunun da yanına şirketin, bu derin sessizliğini koyunca; bizim faydamıza olmayacak bir maksat olduğu yönünde kuvvetli şüpheler uyandırıyor.

bize bilgi vermiyor,

analistleri kapıdan kovuyor,

medyaya firmayı anlatmıyor (oysa ilaç firmaları için de kurumsal pazarlama tüm paydaşlara ulaşmak için çok değerli ve etkili bir iletişim kanalıdır.. bundan dahi firmayı mahrum bırakıyor.. bkz Abdi İbrahim ve KOçak farma medya görünülüğü vs vs vs)

yatırımcıyı püskürtmek ve "firma temettü vermiyor" şeklinde görüntü vermek belki de kasıtlı olarak bize temettü verme eşiğinşin bir tık üzeri dağıtım yapıyor.. imtiyaz sınırının bsadece 1 tık üzeri temettü veriyor (özellikle işin aritmetiğine odaklanmayan potansiyel yatırımcılar için risk algısı yaratıyor)... bu durumun iyi niyet ve hakkaniyetle açıklanır tarafı yoktur.. hakkaniyet gerekitirir ki iki yıl %16 dağıtma.. bunun yerine; bir yıl boş geç ve bir yıl %32 dağıt.. ikimiz de güzel temettü alalım.. değil mi? benim param içerde kalıyorsa, seninki de kalsın.. ben sonra alıyorsam, sen de sonra al.. kimbilir; temettü geri gelip hisseye mi park ediyor acaba??

firma, sektörde faal şirketler arasında SGKnın, sağlık bakanlğının ve Türk Hazinesinin en önemli bir kaç paydaşı arasına girmişken, hiç piyasada böyle bir firma yokmuş gibi yer altına inmesi, başını kuma gömmesi, "beni unutun" dercesine karanlıkta saklanması belli bir amaca yönelik olsa gerek..

kısaca; hakim ortak, KYya karşı orantısız güç kullanmanın neredeyse tüm örneklerini veriyor..

4 tane fabrikası olan ilaç firması yok bilgime göre.. sektördeki en büyük lojistik merkezi de bizde. kapasitede de en büyük biz olabiliriz. muhtemelen en geniş 3 potföyden biri bizimdir (belki de birinciyiz).. sektördeki açık ara en büyük arge bizde, yerli firmalar arasında en büyük küresel dağıtım ağına sahip firmalardan biriyiz.. ve fakat şirket karlılığı başabaş noktasındayken de hisse başı 2 dolar ediyorduk, bugün de hemen hemen oradayız.. oysa, firmanın net kar marjı zaman zaman %50ye yaklaşıyor artık.. listeyi uzatmak mümkün..

fiyatlamada emsal firmalara göre temel veriler bakımından bir anormallik olduğu ortada..

bir yere gideceğim yok tabi ki.. en kötü; iyi finansallar geldikçe; fiyat yukarı gidecektir. kendisini de çok uzun yıllar %7+5 temettü imtiyazına mahkum edemeyecektir. ileriki yıllarda biriken nakti şirket satınalmasında vb kullanmasa, temettü vermek zorunda kalacaktır.. aksi takdir de o da kendini %12ye mahkum etmiş olacaktır ve biriken nakit de bilanço atıl olarak park edecektir.

Gülseren hanımdan bilgi bekliyor olacağız..
    Değerli ortak
    burada yazmış olduğunuz bilgileri ve yorumları dikkatle takip ediyorum ben ve buradan bilgi alamaya çalışan ortaklar için yaptığınız bu paylaşımlar için teşekkür ederim. sanırım bu şirkette benden daha uzun süredir yatırımınız var ve şirketi ve yöneticilerini muhtemelen buradaki birçok kişiden daha iyi tanıyor ve çok yerinde tespitler yapıyorsunuz. sizin bahsettiğiniz gibi bu kadar bilgiyi ısrarla açıklamamak için ya bir amaçları olmalı ki artık bende öyle olduğunu düşünüyorum. Yada vasatın altı bir zekaya sahip olmaları lazım şirketi aldıkları noktadan getirdikleri noktaya bakınca vasatın çok üzerinde becerileri olduğu aşikardır yeni yapılan koskoca fabrika binasını hatta teşvikle yapılmış fabrika binasını açıklamamanın bir mazereti olamaz. Hatta artık açıklamak zorunda kaldıklarında birde kalkıp utanmadan sıkılmadan insanların zekasıyla dalga geçerek kutu bazındaki oranı paylaşmışlardır verdikleri oran aslında ciroya % 30 etkisi olabilecek bir orandır. çalıştığım aracı kurum hisse senedi fonunda deva yatırımı var iki farklı fonu var ikisinde de var ve aracı kurum ile görüştüm sizin de fonunuzda hatırı sayılır deva yatırımı var lütfen kendileri ile görüşüp bir randevu alın bir rapor hazırlayın diye talepte bulundum firmadan randevu istediler sonuç tabi ki dönmediler. şirketin ortaklarına olan bu saygısızca tutumu artık tahammül sınırlarını aşmıştır hala maileme cevap yazmadılar yasal haklarımın saklı olduğu belirtirken laf olsun diye yazmamıştım gerçekten artık bir sonraki aşamada yasal yollara başvurmayı düşünüyorum bu şirketin hissesi muhtemelen taşıdığım en uzun süreli hisse böyle olunca insan içselleştiriyor biraz. mesela şu an bistte şu hikayesi var bu hikayesi var diye 40-50 fk lara uçurulan şirketlerdeki hikayelere bakıp kıyaslayınca bu şirketin biotech hikayesinin yanından geçmeyecek hikayelerle şirketlerin uçmuş olduğunu görürsünüz. kaldı ki hikayeyi masalı geçtim mevcut rasyolarla bir kıyaslama yapacak olsanız mesala 0 tane patantli ilacı olan kendine ait hiç ruhsatı olmayan sattığı toplam 40 tane ilacın 20 tane ilacı fason üreten 20 tane ilacı direk üreticiden ithal edip alıp satan üretim tesislerinde avrupa için bile henüz gmp belgesi olmayıp hali hazırda başvuru aşamasında olan karlığı düşük olan bürüt kar majı % 15 olan devanın 1/8 kadar üretim kapasitesi olan lojistik ağı yok denecek kadar olan ve hiç yatırım yapmadığı halde daha az kar eden başka bir ilaç şirketinin bile piyasa değerinin altında fiyatlanmaktadır fk sı da % 56 daha pahalıdır fk sı bizim fk nın iki katından biraz fazladır ve bütün bunların tek dayandığı nokta şirketi yöneten insanların pozitif hiç bir bilgiyi açıklamayarak şirket hisselerini aşağı doğru manipüle etmesidir. gümünüz ekonomik konjonktüründe ekonomik yavaşlamanın bazı ülkelerde resesyonun olacağı düşünülen bir dönemde ilaç endüstrisi gibi defansif olacak piyasalarda pozitif ayrışacak bir şirketi bu tutumları ile adeta el freni çeker gibi durdurmaya çalışmaktadırlar bu arkadaşlara hak ettiği dilden konuşmayıp gerekli aksyonu almaz isek aynı tutumu devam ettirip zekamız ile dalga geçmeye devam edeceklerdir ta ki bu maniplasyonu hangi amaçla yapıyorlar ise o amaçlarına ulaşana kadar. özetle yönetimde bilgi paylaşımı konusunda bir paradigma değişimi olmasını istiyor isek bunu bizim zorlamamız ve artık yasal yollara başvurmamız neticesinde olabileceğini düşünmekteyim ve bu bir kişinin yapabileceği bir şey olduğunu sanmıyorum bu şirketin hissesini tutmaya devam edecekler paydaşlar sizden ricam tabi herkesin yasal yollar için vakti ve finansal durumu müsait olmayabilir şikayetlerinizi ve isteklerinizi hiç olmaz ise mail ile telefon ile ile lütfen iletin Saygılarımla,

6. Endekse bağlı genel yukselişlere ve hisse rasyolarına göre en ucuz kalmış çok az sayıda hisseden biri. Hisse fiyatlanmasında manipulatif bir durum söz konusu olup olmadığı hakkında yorum yapabilmek için, birileri mi baskılıyor yoksa piyasa talep koşulları mı böyle fiyatlıyor diye bir tespit olması gerekir.

Ama daha önce belirtiğim gibi 5 milyon lot ve üzeri mal taşıyan bir kaç hissedar varmış, bundan dolayı birileri hisse fşyatını stopluyormuş. Bu ne kadar gercek bilemiyorum. Piyasanın bir gerceğide tahtacı veya patronlar yüksek miktar hisee taşıyanı sevmezler ve fiyatı olabildiğince en aşağılarda gezdirirler.

Yüksek mal inatçı şekilde taşıyan pasşf yatırımcılar tespit edildimi piyasa oyuncularıda hisseden çekilir. Kimse yukarılardan gelenilecek yüklü satışlarla çok yüksek maliyetle hisssyi yukarı taşımaz. Tahta kendi halşne bırakıldımı piyasının vereceği hareket sınırlı, istediğiniz kadar şirket satış listesine giren yeni ilaç sayısı ve artan kutu satışları sayısı konusunda burda uzun uzun destanlar yazıp durun.. Bu da borsanın bir gerceği. Ama hisse fiyatına press uygulandığını düşünüyorum.

7. 5 sene önce deva 3 tl idi....bugün 43 tl....!!!!!!!!!!!!!!

15 kat ....evet hisse 15 kat yükselmiş....!!!!!!!!!!!!

Deva holding bugün....9 milyar tll Türk lirası......!!!!!!!!!!!!!!!!! 500 milyon amerikan doları.....500 milyon dolar.....!!!!!!!!!

2012 yılında....700 milyon dolara Amerikalılara satılan MUSTAFA NEVZAT İLAÇ SANAYİ....!!!!!!!!!!!

10 sene sonra.....ECZACIBAŞI İLAÇ şirketine ....135 milyon dolara satılıyor.....!!!!!!!!!!!!

2012 yılında...deva holdind....Mustafa nevzat'ın kuyruğu bile değildi.....Mustafa nevzatın ismi birkaç yıl önce.....GENSENTA İLAÇ oldu....

GENSENTA İLAÇ-------DEVA ......bugün mukayese yapmak.....sizlere kalmış.....!!!!!!!!!!!

5 sene önce 3 tl olan hisse ...bugün 45 tl lere geldiyse ...bu hisse ucuz değil....!!!!!!!!!!

DEVA HOLDİNG....UCUZ DEĞİL.....!!!!!!!!!!!!!!

8. Birileri bu şirketi allayıp pulluyor.....amaçları belli.....yatırımcı ile pek işleri yok...çünkü imtiyazlı hisse var....istediği kadar kar yapsın....adaletli temettü yok....!!!!!!!!!!

Yabancı yatırımcının ülkeden dolu dizgin kaçtığı bu zamanda....şirketi kekleyecek yatırımcıyı bulmakta zor.....!!!!!!!!!!!!

Sayfa 196/717 İlkİlk ... 96146186194195196197198206246296696 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •