Sayfa 386/1019 İlkİlk ... 286336376384385386387388396436486886 ... SonSon
Arama sonucu : 8151 madde; 3,081 - 3,088 arası.

Konu: Viop XLV

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    abartıdır o..25 milyar dolar diyen sayı saymayı bilmiyordur..şirket zaten yıllık 250 milyon usd favök katkısı olur dedi...25 değil de, 2,5 milyar dolar olabilir maden değeri.

bu arada, maden öncesi alıma başlamıştım, biraz da şans..haber sonrası da aldım..hatta doğrudan tavan olmaması da tuhaf geldi bana.

bu arada vadelide az para ile bu tür fırsatları değerlendirmeye çalışıyorum..bu mantıkla sahol de aldım bilanço sonrası..para kısıtlı, vadeli sayesinde az para pek çok fırsattan faydalanıyoruz...büyük nimet vadeli..fadalanabilene tabi.
    A-100 000 000 /3 000 000 = 33,33 yıl * 200 ila 250 yıl = 6,7 ila 8,3 milyar usd kar elde edecek madenden 33 yılda .
    şimdilik açıklanan en iyi ihtimalle 8,3 yıl ama çoğalı azalmaz diyorlar. amaaa...çok önemli not:ben uzman değilim.
    sadece ve sadece düz hesap bakkal hesabı.

B- yılda 250 milyon garanti para kazanan işletmenin bu ortamda değeri ne olmalıdır diye sorabilir. ! yıllık garanti faizi yüzde 4 say (amerikan usd 10 yıllık )( 250/4)*100 = 6,2 mly dolar

C- Yada ereğli yılda (elimde var ama yıllık karını bile tam bilmiyorum açıpda hesaplayasım bile gelmiyor o kadar kaba biriyimdir hesapda ) 800 mlyn -1 milr usd kar etse....200-250 bu karın 1/4 ü .

ereğlinin karını yüzde 25-30 artırır, kara göre değeride f/k üzerinden 6,9 düz hesap 7 milyar say ... 7 milyar *(1+0,3)=9,1 fark 2,1 işde ( bu sn cautionary e yakın)

bakkal hesabı yaparım mı diyorsanız bu şekilde. yok artık hiç bir hsap yaparak alım satım yapan biri değilim.
    sadeec ezberlenmiş fiyatlar üzerinden gidiyorum hepsi o.hiç takmam hesabı.(sadece bugün biri sordu diye yaptım normalde ne yoracam kendimi yüzde 4 var portföyde sadece )

yol da belli yazdım ereğli sayfasına.gidip görelim dedim. şöförlük+araba+yemek +konaklama benden dedimde kimse ben gelirim veya gelemem demedi.
    sabah divirğiye gitsek akşama hekimhanda konaklasak ertesi gün avniğe bas gaza (yolları biliyorum muşdan kocaköy diyarbakıra 1-2 kez gittim(yalnız kulp lice genç üçgeni sakatdı hala öle mi bilmem) akşamda bingöl veya elazığda kal olsun bitsin

hekimhan madenelri ataer mi işletiyor ermaden mi tam karar verilemedi.giderim hasançelebiye bakarım kapıda ermaden mi yazıyor yokda ataermaden mi ? o kadar basit .iskender gibiyim abi keseim kılıçla düğümü!
    hem memleket görecez işde gezecez daha ne ?
    elazığa gideriz bi çedene kahvesi içeriz hekimhanda birşey yermyiyim ben yerim ama tavsiye etmem!(benim ailemde herkes kanserden rahmetlik oldu yada denizde kayboldu.)hekimhandaki beyaz kil kanser yapıyormuş dün öğle okudum bir yerde.Divriğide alatlı pilavı meşhurmuş.aslında bingöl muş yakın muşdaki heryeri bilirim vartoda alabalık mükemmel mesela.

not:ben para için gezmem bu yaşdan sonra ama boğaz için gezerim

uyarı:bir kez daha yazayım ben uzman değilim.bu tip hesaplar amatörcedir bilimsellik ihtiva etmez.yatırım tavsiyesi ise asla asla olamaz !!
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

2. pıst 100 de kanal kırılım teyiti gelirse 2.10-15 eregl hareketi ile gelebilir.
    pıst 100 kanal bölgesi 4500
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

3. dolareste neler oluyor? kim baskılıyor acaba?
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

4. Usdtry enteresan.. aşağı emareler vara benziyor. böyle bir sallabas kuş hastalığı gibi. Birden boynu yere düşecek sanki

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by mandradasutvar Yazıyı Oku
    Usdtry enteresan.. aşağı emareler vara benziyor. böyle bir sallabas kuş hastalığı gibi. Birden boynu yere düşecek sanki

sende de ne laflar var be abi ...sallabaş kuş hasatalığı.
    ben küçükken köyde tavuklar olurdu.bir anda sarhoş gibi bir sağa bir sola sallanırlardı.
    Rahmetlikde onları kah bazen gurguk olmuş derdi ka bazen hasta olmuş derdi bi güzel duş aldırırdı.
    iyileşmiyosa keserdik yerdik

6. Ben muhabbet kuşum da görmüştüm böyle birden.. iyileşme ihtimali yoktur benim bildiğim ölüyorlar.
    Bu sene çok değişik şeyler yaşadık finans ve dünya da... Böyle yine bir dönüm noktasına gelmisiz gibi. Memedabi 9 diyor ya ben 14/15 görüyorum ama altını dolduramiyoirum. Yine Fed faiz artrmayin kesecek gibi desen de bizimkiler ne yapar eder yine dolara muhtaç eder diye düşünüyorum. Offf yorucu ülke yahu..
     Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    sende de ne laflar var be abi ...sallabaş kuş hasatalığı.
    ben küçükken köyde tavuklar olurdu.bir anda sarhoş gibi bir sağa bir sola sallanırlardı.
    Rahmetlikde onları kah bazen gurguk olmuş derdi ka bazen hasta olmuş derdi bi güzel duş aldırırdı.
    iyileşmiyosa keserdik yerdik

Alıntı Originally Posted by mandradasutvar Yazıyı Oku
    Ben muhabbet kuşum da görmüştüm böyle birden.. iyileşme ihtimali yoktur benim bildiğim ölüyorlar.
    Bu sene çok değişik şeyler yaşadık finans ve dünya da... Böyle yine bir dönüm noktasına gelmisiz gibi. Memedabi 9 diyor ya ben 14/15 görüyorum ama altını dolduramiyoirum. Yine Fed faiz artrmayin kesecek gibi desen de bizimkiler ne yapar eder yine dolara muhtaç eder diye düşünüyorum. Offf yorucu ülke yahu..

Yorulmak mı o zaman çek bi çay abime demli olsun bi dahakine çaylar benden anlaştık mı ?

8. Bahçeli ipleri koparıp erken seçim kararı alabilir diye haber var

Sayfa 386/1019 İlkİlk ... 286336376384385386387388396436486886 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •