Sayfa 729/813 İlkİlk ... 229629679719727728729730731739779 ... SonSon
Arama sonucu : 6501 madde; 5,825 - 5,832 arası.

Konu: BUCIM - Bursa Çimento

1.  Alıntı Originally Posted by OZDEMIR1 Yazıyı Oku
    Gelen bilanço gayet güzel.Geçen yılın 9 aylığına göre karını 4 kattan fazla arttırmış.Yatırımlarıda bitme noktasına geldi.Kısacası önümüzdeki yılların yıldız hisselerinden biri olması kuvvetle muhtemel.İlginç olan piyasa bunu neden göremiyor.? İllaki eninde sonunda görecek.
    kardesim benim ,piyasa bunu goruyor hemde noktasina kadar goruyor , i,t denen bir problem var ( ismail tarman patron ) bunu herkes cok iyi biliyor onun icin bulasmiyorlar yillarca , adam yillarin borsa cisi herseyi cok iyi bilen ( nitelikli dolandiricilik boyle birsey ) sebep bu emin ol 2 trilyon da kar aciklas idi degisen birsey olamazdi bir iki tavan yapar yuksekden satar zamanla salar asagi ,yukardan sattiklarini toplar ve istedigi fiyattada tutardi , kisaca durum bu , ha birgun mutlakaa degerini bulacak ne i,t in sonsuz bir hayati var nede firmanin , ama buna patron karar verecek , zaman la ilgili bir problemi yok adamin !
    arti cemtas da durum ayni neden biliyormusun ? iki oglu orda yonetimde )

2. 862 milyon kar ile %4 eksi yaptığın için tebrik ediyorum...
    Valla her iki hisse için de olmayacak, olmaması gereken şeylere şahit oluyoruz.
    La havle...
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ANKARA
    Gönderi
    669
    Haklısınız arkadaşım.Bende hisseyi her kime önerdiysem karşıma İ.Tarman sorunuyla çıktı.Piyasanın gözünde adamın itibarı yok.

4. Daha önce de yazmışlardı patronu ama bir yere kadar olur demiştim ama gerçekten de haklılar, bu kadar kar ile bu kadar düşüş herhalde tahtadki küçüklerin satışı olmasa gerek, kötü bir durum yok tam tersi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ANKARA
    Gönderi
    669
     Alıntı Originally Posted by OZDEMIR1 Yazıyı Oku
    Haklısınız arkadaşım.Bende hisseyi her kime önerdiysem karşıma İ.Tarman sorunuyla çıktı.Piyasanın gözünde adamın itibarı yok.
    Sonuçta;
    Borsa geneline bakıldığında alınabilecek cazip hisselerden birisi olarak karşıma çıkıyor
    5,00 tl ye kar eden,teknolojik olarak kendini yenilemiş,mali yapısını güçlendirmiş hisse bulmak oldukça zor.Patronumuzun insafa gelmesini sabırla beklemekten başka seçenek yok gibi.Herkese bol sabır diliyprum.Satılacak değil,alınacak hisse fikrimi koruyorum.y.t.d

6.  Alıntı Originally Posted by OZDEMIR1 Yazıyı Oku
    Sonuçta;
    Borsa geneline bakıldığında alınabilecek cazip hisselerden birisi olarak karşıma çıkıyor
    5,00 tl ye kar eden,teknolojik olarak kendini yenilemiş,mali yapısını güçlendirmiş hisse bulmak oldukça zor.Patronumuzun insafa gelmesini sabırla beklemekten başka seçenek yok gibi.Herkese bol sabır diliyprum.Satılacak değil,alınacak hisse fikrimi koruyorum.y.t.d
    "Satılacak değil,alınacak hisse fikrimi koruyorum" katiliyorum , tek bir noktayi es gecmeden , oda hep konustugumuz gibi sabir ve sinirlerine hakim olmak , bunu basarabilirsen yada basarabilenin yatirim yapmasi mantikli , 0.44 maliyetli baslangicim ( 25 sene once ) hala 5 li rakamlarda elime gecenle alip duruyorum , i.t bu hissede adi yokken den beri hemde , bu sirketin en buyuk kadersizligi bu kisinin bulasmasi , maalesef ama herhalukarda hic sansi yok ama bir ay ama 10 sene , adamdaki sabirmi diyeyim inatmi diyeyim niteliklimi ne diyeyim hakkinda bilemiyorum , boyle biri , aslinda bundan cok halka acik sirketleri denetleyen spk bana gore daha hatali , tamam zordur mutlaka nitelikli dolandirici takibi kolay birsey degil minareye gore hareket ettigi icin , ama her halukarda cok dikkat ve inceleme ve buyuk yaptirim ceza olmassa zor is , ornek , bursa cimento cemtas roda limanin arazi degerlendirmesi bile cok saglikli yapildigini sanmiyorum , bir sirket uc kere ust uste bedelli yaparken spk nin dur bakalim sen ne yapiyorsun hadi yaptin bunun karsiligi nerde , simdi spk adama ne diyecek hissemi alip satiyorsun manipulemi yapiyorsun ispatsiz diyebilirmi hayir , ispati kolaymi oda hayir , iste dugum burda tikaniyor , minareyi calacak ya kilif hazirlamis , yillardir borsada bir kurali gordum mutlaka degerine geliyor ama gec ama erken ( bu biraz gec olacak gibi i,t den dolayi biliyorsunuz ) neyse kisaca o dedigin mantik dogru ve katiliyorum sonuc olarak
    ( sahsi fikrim soylediklerim sadece kendimi baglar asla ve asla yatirim tavsiyesi degil , kendim ne yapiyorsam onu yaziyorum )

7. Buçim, Çin işkencesine döndü resmen.

Cemts ve Bucim her ikisi de bu endekste çok farklı yerlerde olmalıydı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ANKARA
    Gönderi
    669
    Çemtaş ta temel verileri baz alındığında ucuz kaldı fakat asıl handikap; Çemtaş un %58 i Buçim e ait ve Çemtaşın güzel bilanço açıklaması en çok Buçim e yarar.Çemtaş Bilanço sonrası 32tl lerden 47tl ye geldi(hala cazip)Buçim yeterli tepkiyi vermedi.İktisat teoremleriyle bağdaşmayan bir durum sözkonusu.Gecikmelide olsa tepkisini verecektir şeklinde düşünüyorum.31 yıllık borsa tecrübemin bana öğrettiği en önemli çıkarım;Her hisse değerini gecikmelide olsa bulur.illaki bulur.Borsada para kazanmak için olmazsa olmaz meziyet;Doğru zamanda doğru hissede sabır,sabır,sabır.

Şunuda söylemeden geçemeyeceğim,İ.T nın geçmişi soru işaretleri barındırıyor olsada,ben yatırımlardan dolayı likidite sıkıntısı çekiyor ayrıca diğer ufak ortakların mallarını ucuza almak için hisse fiyatına müdahale etmiyor şeklinde tahminde bulunuyordum fakat şimdi şirketleri para basıyor,ortak satışlarıda tamamlandı gibi.Şimdiden sonra müdahale eder artık diye düşünüyorum.Bu saatten sonrada müdahale etmezse kendisini aklayabileceğimiz hiçbir mazeret kalmayacak.Birde hisseye kısa vadeli alıcılar gelip sert hareket yaptırdıklarında onları cezalandırmak ve para kazanmak adına satış yaparak tekrar düşürüp,altlardan yerine koyduğunu gözlemliyorum.Gözlemlerimin ne kadarı doğru? bunu sanırım zaman içerisinde anlayacağız.
    Son düzenleme : OZDEMIR1; 11-11-2022 saat: 14:10.

Sayfa 729/813 İlkİlk ... 229629679719727728729730731739779 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •