Originally Posted by
KAFASINAGÖREYAZAN
sektörü ve firmayı çok tanımıyorsunuz galiba naçizane bir şeyler yazmak istedim öncelikli olarak pandemi sandığınız gibi ilaç ve sağlık söktörünü olumlu etkileyen değil olumsuz etkileyen bir süreçti cirolara kabaca % 30 eksi yönde etkisi oldu sektörün dinamiklerini bilmeyenler pandemi başında atladı sonra bu süreçteki olumsuz tablo bilançoya yansıyınca zaten negatif olarak ayrıştık.
saba ilaç için geçen yıl bende kıllanmış yatırımcı ilişkilerine sormuştum yine yuvarlak cevap verdiler sonra bütün ruhsatlı ilaçlarına baktım 50 civarıydı ruhsatlı ilacı sizde bakabilirsiniz ruhsatlı ürünleri ıvır zıvır ilaçlar çok rahatsız edecek bir ilaç göremedim bu konuyu bende olumsuz olarak düşünüyorum yatırım stratejimi değiştirecek kadar olumsuz olmadığı için poziyonumu bu konu için değiştirmedim şirket yönetimine göre pazarlama sttratejisi ve gereken transfer fiyatlardırmaları yapılıyor tıpki bizim roche ürünleri üretip pazarladığımız gibi ha tabi şirket yönetimi yatırımcı nezdinde o kadar antipati yarattıki şimdi televizyona çıksa bu sabadan ilaç pazarlama stratejilerinin pazarlama açısından gerekli bir şey olduğunu 3 gün anlatsa yine de kimseyi inandıramazlar yalancı çoban misali.
diğer konular imtiyaz mevzusu toplamda % 12 imtiyaz var diye ilaç şirketi 6 FK dan fiyatlanıyor zaten piyasa fazlasıyla iskontolamış imtiyazsız olsa 10 FK dan aşağısı olmazdı fiyat zaten kaldı ki imtiyazsız adı ilaç olan var bide gerçek ilaçcı olan iki şirket var şu an borsa onlar 10-16 fk dan fiyatlanıyor
Bizim üç yıl önce farkına vardığımız şeyler, diz de doğru yolu bulmuşsunuz.
Bunlar bilinen şeyler, hisse 2023 te 200 TL olsun, bunları kimse konuşmaz olur. Önemli olan hissenin hak ettiği fiyata yaklaşması
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri