Artan

42,30 9.98 18:10
51,70 9.95 18:10
15,49 9.94 18:10
293,00 9.94 18:10
55,85 9.94 18:10
Artan Hisseler

Azalan

2,07 -10 18:10
78,30 -10 18:10
9,45 -10 18:10
112,60 -9.99 18:10
23,98 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

12.540.974.365,50 18:10
11.053.409.297,38 18:10
8.596.734.413,33 18:10
7.895.451.379,96 18:10
7.682.484.507,90 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 5982 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: MNDRS - Menderes Tekstil

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alýntý Originally Posted by tarik1234 Yazýyý Oku
    Konut durumu faaliyet raporlarýnda belletilmeliydi bitiþ tarihi adet m2 Vs spk konuyu bildireceðim içsel bilgi kapsamýnda açýklama yapmalarý gerekmekte faaliyet raporu ve finansal tabloda göstermeleri gerekirdi arsayý yatýrým amaçlý gayrimenkullerde gösteriyor ekspertiz yaptýrýp evlerin ve dükkanlarýn deðerlerini tamamlanma oranýna göre finansal tabloda göstermeleri gerekirdi atýyorum ekspertiz 200 daire 10 dükkan birliðinde deðeri 100 tl der tamalanma oraný %70 deðeri 70 yapar arsa görünen deðer 10 diyelim 60 tl yattýðým faaliyetinden karlara yazýlmalýydý hem aktif hem kar 60 artmalýydý

Ýnternet sitesinde proje teslim tarihi Ekim 2023 yazýyor, bahsettiðiniz deðerlemeler gayrimenkullerin teslim alýnýp þirket aktifine geçtiðinde yapýlýr diye düþünüyorum.

2.  Alýntý Originally Posted by erdgass Yazýyý Oku
    Ýnternet sitesinde proje teslim tarihi Ekim 2023 yazýyor, bahsettiðiniz deðerlemeler gayrimenkullerin teslim alýnýp þirket aktifine geçtiðinde yapýlýr diye düþünüyorum.
    teslim tarihinin ekim ocak olmasý önemli deðil önemli olan faaliyet raporunda ve finansal tabloda bunu belirtmen gerekir
    durumu ne yüzde kaç tamamlandý teslim tarihi deðiþtimi vs vs yönetim sanki böyle bir iþlem yokmuþ gibi davranýyor yatýrýmcýsýnýa bilgi vermiyor mesela yüzde kaç anlaþtýk kaç m2 kaç dükkan kaç daire alacak kaçý 1+1 vs bilgi varmý ?
    " Sahibi tarafýndan kullanýlan bir gayrimenkulün, gerçeðe uygun deðer esasýna göre gösterilecek yatýrým
    amaçlý bir gayrimenkule dönüþmesi durumunda, iþletme, kullanýmdaki deðiþikliðin gerçekleþtiði tarihe
    kadar TMS 16’yý uygular. Ýþletme, TMS 16’ya göre hesaplanmýþ olan gayrimenkulün defter deðeri ile
    gerçeðe uygun deðeri arasýnda bu tarihte meydana gelecek farklýlýðý ise yine TMS 16’ya göre yapýlmýþ bir
    yeniden deðerleme gibi iþleme tabi tutar "
    30 Eylül 2022 tarihi itibariyle, Grup’un yatýrým amaçlý gayrimenkul olarak takip ettiði arsalarý Rota
    Gayrimenkul Deðerleme ve Danýþmanlýk A.Þ. tarafýndan 31 Aralýk 2021 tarihinde yapýlan deðerleme
    çalýþmalarýnda tespit edilen gerçeðe uygun deðerlerinden iliþikteki konsolide finansal tablolara
    yansýtýlmýþtýr. "

**artýk arsa deðil hala arsaymýþ gibi iþlem göstermeleride ayrý bir gariplik
    deðerleme firmasý arsa olarak deðerlemesi zaten baþlýbaþýna hata iþ bitmiþ vermiþsin artýk arsa deðil belli tamamalanma oranýna gelmiþ hala arsa olarak deðerlemekde zaten yanlýþ
    ekim 2023 bitecekse sene sonu en az %60-%70 tamamlanma oranýna gelmiþ olacak arsa olmaz bina olarak deðerlemeleri gerekir

**yahu yatýrýmcýsýnýz hadi ben yeniyim kaç daire kaç dükkan kaç m2 alacaksýnýz belli deðil bize süpriz yapacaklar
    1 ay içinde konu ile ilgili kap açýklamasý gelir ben baþvurdum
    Son düzenleme : tarik1234; 19-11-2022 saat: 14:13.

3.  Alýntý Originally Posted by tarik1234 Yazýyý Oku

**artýk arsa deðil hala arsaymýþ gibi iþlem göstermeleride ayrý bir gariplik
    deðerleme firmasý arsa olarak deðerlemesi zaten baþlýbaþýna hata iþ bitmiþ vermiþsin artýk arsa deðil belli tamamalanma oranýna gelmiþ hala arsa olarak deðerlemekde zaten yanlýþ
    ekim 2023 bitecekse sene sonu en az %60-%70 tamamlanma oranýna gelmiþ olacak arsa olmaz bina olarak deðerlemeleri gerekir

**yahu yatýrýmcýsýnýz hadi ben yeniyim kaç daire kaç dükkan kaç m2 alacaksýnýz belli deðil bize süpriz yapacaklar
    1 ay içinde konu ile ilgili kap açýklamasý gelir ben baþvurdum

Öncelikle firma yeterince þeffaf deðil ne kadar kurumsal olduðu da tartýþýlýr sonuçta bir patron hissesi ve bu tür firmalarýn kendine has riskleri var (buna kýsaca patron riski diyebiliriz.) Konuya gelirsek þirketin arsa payý karþýlýðý yaptýðýný açýkladýðý inþaat sözleþmesinin detaylarýný açýklamamasýnýn arkasýnda nasýl bir gerekçe var bilemiyorum. Ticari sýr kapsamýnda mý deðerlendiriyorlar olsa da halka açýk bir þirketin yatýrýmcýlarýna karþý daha þeffaf olmasý gerekir. Belki Spk'nýn dürtmesi ile bu sözleþmenin detaylarý kamuya açýklanabilir.

Ýkinci husus bahse konu kat karþýlýðý inþaat sözleþmelerinde projenin muhasebeleþtirilmesi ve finansal tablolarda gösterimi konusuna çok vakýf deðilim ayrý bir uzmanlýk gerektiriyor. Kiþisel olarak yorumum (yanýlýyor olabilirim) bahse konu proje alaný tapu kayýtlarýnda henüz arsa vasfýnda görünüyordur. Tapu kayýtlarýnda henüz arsa vasfýnda görünen bir gayrimenkulü deðerleme firmasýnýn raporuna istinaden (tamamlanmamýþ bir projeyi) þirket aktifinde bina olarak göstermek mevzuat açýsýndan doðru olmayabilir. Ne zaman ki proje tamamlanýr ve projeden arsa karþýlýðý þirket payýna düþen baðýmsýz bölümler þirket mülkiyetine geçecek þekilde kat mülkiyetine uygun olarak tapu kayýtlarýnda tescil edilir o zaman deðerleme firmasýnýn raporuna istinaden þirketin bu gayrimenkulleri ne þekilde tasarruf edeceðine uygun olarak (satýþ yada kiralama) stoklarda yada yatýrýmcý amaçlý gayrimenkuller olarak finansal tablolara alýnýr. Tabi buna raðmen yatýrýmcýlarýn bilgilendirilmesi için projenin güncel durumuna iliþkin bir deðerleme raporunun yýl sonu itibariyle hazýrlanmasý gerekir ben böyle bir rapor göremedim. Petkim'in Ýzmir Aliaða'da bir arazisi var son dönemde fiyatlar o kadar hýzlý artýyor ki adamlar 3 ayda bir deðerleme yaparak aradaki farký kar olarak gelir tablosuna yansýtýyor. Ancak deðerleme raporunu Kap'ta açýklamýyorlar

Alýntý Originally Posted by erdgass Yazýyý Oku
    Öncelikle firma yeterince þeffaf deðil ne kadar kurumsal olduðu da tartýþýlýr sonuçta bir patron hissesi ve bu tür firmalarýn kendine has riskleri var (buna kýsaca patron riski diyebiliriz.) Konuya gelirsek þirketin arsa payý karþýlýðý yaptýðýný açýkladýðý inþaat sözleþmesinin detaylarýný açýklamamasýnýn arkasýnda nasýl bir gerekçe var bilemiyorum. Ticari sýr kapsamýnda mý deðerlendiriyorlar olsa da halka açýk bir þirketin yatýrýmcýlarýna karþý daha þeffaf olmasý gerekir. Belki Spk'nýn dürtmesi ile bu sözleþmenin detaylarý kamuya açýklanabilir.

Ýkinci husus bahse konu kat karþýlýðý inþaat sözleþmelerinde projenin muhasebeleþtirilmesi ve finansal tablolarda gösterimi konusuna çok vakýf deðilim ayrý bir uzmanlýk gerektiriyor. Kiþisel olarak yorumum (yanýlýyor olabilirim) bahse konu proje alaný tapu kayýtlarýnda henüz arsa vasfýnda görünüyordur. Tapu kayýtlarýnda henüz arsa vasfýnda görünen bir gayrimenkulü deðerleme firmasýnýn raporuna istinaden (tamamlanmamýþ bir projeyi) þirket aktifinde bina olarak göstermek mevzuat açýsýndan doðru olmayabilir. Ne zaman ki proje tamamlanýr ve projeden arsa karþýlýðý þirket payýna düþen baðýmsýz bölümler þirket mülkiyetine geçecek þekilde kat mülkiyetine uygun olarak tapu kayýtlarýnda tescil edilir o zaman deðerleme firmasýnýn raporuna istinaden þirketin bu gayrimenkulleri ne þekilde tasarruf edeceðine uygun olarak (satýþ yada kiralama) stoklarda yada yatýrýmcý amaçlý gayrimenkuller olarak finansal tablolara alýnýr. Tabi buna raðmen yatýrýmcýlarýn bilgilendirilmesi için projenin güncel durumuna iliþkin bir deðerleme raporunun yýl sonu itibariyle hazýrlanmasý gerekir ben böyle bir rapor göremedim. Petkim'in Ýzmir Aliaða'da bir arazisi var son dönemde fiyatlar o kadar hýzlý artýyor ki adamlar 3 ayda bir deðerleme yaparak aradaki farký kar olarak gelir tablosuna yansýtýyor. Ancak deðerleme raporunu Kap'ta açýklamýyorlar
    Sn Erdgass yazýlarýný okuyun çok iyi temel analiz yapar.Bende Menderes hissesi yok Sn Meteor için yazýyorum Sn Erdgass kendisi çok iyi temelcidir.Benim tarzým deðil Menderes fakat bence kafanýza talih kuþu konmuþtur sabýrla bekleyin bence.

5.  Alýntý Originally Posted by anadolulu alp Yazýyý Oku
    Sn Erdgass yazýlarýný okuyun çok iyi temel analiz yapar.Bende Menderes hissesi yok Sn Meteor için yazýyorum Sn Erdgass kendisi çok iyi temelcidir.Benim tarzým deðil Menderes fakat bence kafanýza talih kuþu konmuþtur sabýrla bekleyin bence.
    Ýyi düþüncelerin için teþekkür ederim Sn. anadolulu alp (eski Soda ve Ýsmen'den ortaðým) belki yollarýmýz baþka bir hissede tekrar kesiþir. Bol kazançlar dileklerimle..

6.  Alýntý Originally Posted by erdgass Yazýyý Oku

**daha öncede yazdým eksper bittiði zamanki deðerini yazar 31.12.2022 1 adet 60 m2 daire 2.000.0000 yapýyor der tamamlanma oraný kadar varlýðý arttýrýr %65 tamamlanma oraný olduðundan 31.12.2022 ederi 1300.000 der aktifte 1300 görünür
    ***sözleþme açýklanmamasýnýn ticari sýr olacaðýný sanmýyorum tamamen bilgi saklama amaçlý
    bu gün baþvurdum en geç 1 ay içinde detaylý açýklama yapacaklar
    spk deðerlemeyi usulsüz bulursa 2021-2022 bilançolar yeniden çýkartýlabilir yada 31.12 de düzgün deðerle der buda çook yüksek yatýýrm faaliyetlerinden gelir yazdýrýr karý arþa taþýr

***takýldýðýn bir noktada 31.12.2021 göre enerji þirketlerinin varlýðý düþmüþ
    makina tesis deðerlemesi yapýlmamýþ bu çeyrek buda gelecek amortisman düþük normalleþecek aktif çook yükselecek

patronun durumundan dolayý ne kadar güzel hikayesi olup potansiyel taþýsada çok yüksek yatýrým yapmayacaðým

7.  Alýntý Originally Posted by erdgass Yazýyý Oku
    Ben de her yýl sonunda yaptýrmadý gerekir diye biliyorum. Yani bu yýl sonunda ysptýrmasý
    gerrkir doðru mali tablo için.

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •