Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/4 123 ... SonSon
Arama sonucu : 3949 madde; 1 - 8 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Bursa/İzmir
    Gönderi
    5,733
     Alıntı Originally Posted by mavi1610mavi Yazıyı Oku
    Orta-üst seviye ekonomi bilgin varsa beste 10 yılını doldurduktan sonra çık. Orta-alt seviyede bilgi sahibiysen al sat trade yapmak hoşuna gidiyorsa o zaman bes e devam et. Anadolu hayatın ah6 diye bir fonu var(değişken fon içinde hisse eurobond vs var) onu al 56 yaşına kadar toplamaya devam et.
    Dur çıkma bir yere gitme. Çok pişman olunacak bir mesaj bu.
    Orta üst seviye ekonomi bilgisi sınavı yok. O da şüpheli.
    Bunu sakin kafayla düşünüp defalarca cevaplamak lazım. O yüzden önce durup hiç birşey yapmayalım**

**amaç yatırımcıyı korumak. Her okuduğumuzu ciddiye almayalım akıl süzgecinden geçirelim. Bize uyarsa ne ala

2.  Alıntı Originally Posted by anti panik Yazıyı Oku
    Dur çıkma bir yere gitme. Çok pişman olunacak bir mesaj bu.
    Orta üst seviye ekonomi bilgisi sınavı yok. O da şüpheli.
    Bunu sakin kafayla düşünüp defalarca cevaplamak lazım. O yüzden önce durup hiç birşey yapmayalım**

**amaç yatırımcıyı korumak. Her okuduğumuzu ciddiye almayalım akıl süzgecinden geçirelim. Bize uyarsa ne ala
    Sınavı olmasada farkındalık eşiği var, örnekle açıklayayım,

1-Eğer orta-alt seviye ekonomi bilgin varsa devletin verdiği %30 devlet katkısının çok karlı olduğunu düşünürsün. 100lira ben veriyorum 30 lirada devlet veriyor ohh miss ne güzel gelir.

2-Eğer orta-üst seviye ekonomi bilgin varsa bu devlet katkısını istediğin şekilde değerlendiremedğini, zorunlu olarak devletin belirlediği tahvillerde değerlendirildiğini ve zaman geçtikçe paranın kuşa döndüğünü biliyorsun. Ayrıca devlet katkısını haketme şartları da cabası. Hak edene kadar (56yaş ve en az 10yıl) zaten katkılar bitik oluyor ve olacak

2- Eğer orta-üst seviye ekonomi bilgin varsa paranı altın fonuna yatırıp yılda %1,5 yönetim ücreti ödemek istemezsin(10-20 yıl gibi sürelerde bu gider oldukça büyük meblağlara ulaşır). Direkt altınımı kendim alırım. Aralarında fark zaten yok. En fazla %0,1 olmalı bu fonların ücreti.

3-Orta-üst seviye ekonomi bilgin varsa bes fonlarıyla yatırım fonlarını kıyasladığın zaman aynı fon türleri içinde bariz getiri farkı olduğunu görürsün. Bes hisse fonlarıyla yatırım hisse fonlarının en iyi getiren ilk 10 fonlarını kıyaslarsın farkı görürsün. Ayrıca ne hikmetse yönetim ücretleride aynıdır bu fonların.

4-Eğer devlet bürokrasisi sana gel gel diyorsa birşeyi haddinden fazla övüyorsa bil ki sağlam kazık yiyeceksindir bunu bilir orta-üst seviye bilgisi olan.

Bunun haricinde ben ekonomi mekonomi bilmem fed faizi tcmb faizi tüik enflasyon bakmam para elime geçince ya harcarım yada kriptoya yatırırım dersen o zaman bes mutlaka yaptır.

3.  Alıntı Originally Posted by mavi1610mavi Yazıyı Oku

1-Eğer orta-alt seviye ekonomi bilgin varsa devletin verdiği %30 devlet katkısının çok karlı olduğunu düşünürsün. 100lira ben veriyorum 30 lirada devlet veriyor ohh miss ne güzel gelir.

2-Eğer orta-üst seviye ekonomi bilgin varsa bu devlet katkısını istediğin şekilde değerlendiremedğini, zorunlu olarak devletin belirlediği tahvillerde değerlendirildiğini ve zaman geçtikçe paranın kuşa döndüğünü biliyorsun. Ayrıca devlet katkısını haketme şartları da cabası. Hak edene kadar (56yaş ve en az 10yıl) zaten katkılar bitik oluyor ve olacak

2- Eğer orta-üst seviye ekonomi bilgin varsa paranı altın fonuna yatırıp yılda %1,5 yönetim ücreti ödemek istemezsin(10-20 yıl gibi sürelerde bu gider oldukça büyük meblağlara ulaşır). Direkt altınımı kendim alırım. Aralarında fark zaten yok. En fazla %0,1 olmalı bu fonların ücreti.

3-Orta-üst seviye ekonomi bilgin varsa bes fonlarıyla yatırım fonlarını kıyasladığın zaman aynı fon türleri içinde bariz getiri farkı olduğunu görürsün. Bes hisse fonlarıyla yatırım hisse fonlarının en iyi getiren ilk 10 fonlarını kıyaslarsın farkı görürsün. Ayrıca ne hikmetse yönetim ücretleride aynıdır bu fonların.

4-Eğer devlet bürokrasisi sana gel gel diyorsa birşeyi haddinden fazla övüyorsa bil ki sağlam kazık yiyeceksindir bunu bilir orta-üst seviye bilgisi olan.

Bunun haricinde ben ekonomi mekonomi bilmem fed faizi tcmb faizi tüik enflasyon bakmam para elime geçince ya harcarım yada kriptoya yatırırım dersen o zaman bes mutlaka yaptır.
    Hocam bes sistematik bir düzende kredi kartından yaptığı bir çekim ile ve senede yaptığınız fon değişikliğiyle ilgili olarak bir kaç dokunuş ile yatırımınızı istediğiniz stratejide yapmanızı sağlayan bir araç.

Bu bir konfordur. Uzun seneler dokunmak istemediğiniz bir birikimi oluşturmada profesyonelinden amatörüne yardımcı olacak bir araç benim gözümde. Tabiki manuel olarak seçeceğiniz fonlara düzenli yatırım yapabilirseniz burdaki geliri daha iyi seviyeye çekebilirsiniz. Ama bunu gerçekten düzenli aksatmadan yapabilmek hayat telaşesi içinde kolay olmuyor.

Kendi özelimde bakacak olursak 6 senedir sistemdeyim. son 2 seneye kadar açıldığı gibi duruyordu hesap ondan sonra olayı anlayınca biraz toparladım durumu. 41k TL tutarında yatırım yapmışım. Getirisiyle beraber 19000 TL devlet katkısı birikmiş. Yaklaşık 1000 dolar civarında bir devlet katkısı. Emekliliğe kadar ne olacağını çok tahmin edemeyiz tabiki. Ama ana portfoyunuz ile ilgili ipler sizin elinizde sonuç olarak. Devlet katkısı da hatrı sayılır bir halde kalmaya devam ederse yönetim ücreti vs düşünmeye cok gerek olmadığını düşünüyorum konforu da dikkate alarak.

Konudan bağımsız olarak kredi kartlarına vereceğimiz bir talimat ile düzenli hisse alımı yaptırabilmek mümkün mü. ?

benim beslerdeki devlet katkısı .ekonomi bilgimiz bese katılıp katılmadığızla sorgulanacaksa ya da kripto alıp almadığımızla buna sadece gülerim.

mesala bist100 %157 getiri sağlamışken AZH hisse senedi fonu %183 getiri sağlamış .altın %36 getiri sağlamışken AMZ altın fonu %42 getiri sağlamış fon gider kesintileri bu oranın yanında hava civa kalır.devlet katkısına girmiyorum bile.üstelik bankadan döviz alırken kambiyo vergisini ve altın makasını gözardı etmemek lazım

kimse beni bu sistemde zorla tutmuyor beni ama kusura bakmayın da ekonomi bilgimi sorgulayacak adamın da alnını karışlarım

5.  Alıntı Originally Posted by moza80 Yazıyı Oku

benim beslerdeki devlet katkısı .ekonomi bilgimiz bese katılıp katılmadığızla sorgulanacaksa ya da kripto alıp almadığımızla buna sadece gülerim.

mesala bist100 %157 getiri sağlamışken AZH hisse senedi fonu %183 getiri sağlamış .altın %36 getiri sağlamışken AMZ altın fonu %42 getiri sağlamış fon gider kesintileri bu oranın yanında hava civa kalır.devlet katkısına girmiyorum bile.üstelik bankadan döviz alırken kambiyo vergisini ve altın makasını gözardı etmemek lazım

kimse beni bu sistemde zorla tutmuyor beni ama kusura bakmayın da ekonomi bilgimi sorgulayacak adamın da alnını karışlarım
    9 yıldır bes teyim halada ödemeye devam ediyorum. Zamanında o kadar güvendim ki devlet katkısının tamamını alabilmek için ek ödeme bile yaptım. Sistemdeki arızaları yanlışları ortaya koyuyorum. Yatırımınızla aşırı duygusal bağ kurmak iyi değildir.

Benim ekonomi bilgimi sorgulayan beni tenkit eden rakamlarla bilgimi çürüten insanlara ben sadece teşekkür ederim.

9 yıldır bes teyim halada ödemeye devam ediyorum. Zamanında o kadar güvendim ki devlet katkısının tamamını alabilmek için ek ödeme bile yaptım. Sistemdeki arızaları yanlışları ortaya koyuyorum. Yatırımınızla aşırı duygusal bağ kurmak iyi değildir.

Benim ekonomi bilgimi sorgulayan beni tenkit eden rakamlarla bilgimi çürüten insanlara ben sadece teşekkür ederim.
    ben 16 yıldır besteyim. bes sutten çıkmış ak kaşık değil.onceki sayfalarda bunlara değindik.bes bir yatırım aracı değil bir tasarruf enstrumanı .ama burada tasarruf edenlerin ekonomi bilgisini sorgulamak da yakışıksız olmuş.

aydınlatıcı bilgiler için yine de tşk ederim.maddi dönen varlıklarımın %10 u bes.%40 hisse senedi %25 altın %25 döviz %1 kadarı da kriptoda.

sistem çok daha iyi olabilir ancak ekonomi bilenler için dahi fırsatlar barındırıyor. kimse zengin olma peşinde değil birikimler enflasyona yenilmesin yeter.

insanlar bu enflasyon ortamında tasarruf edebiliyorsa zaten buyuk başarı.kimse bizim gibi ekonomi mezunu olmak zorunda da değil.şu an herkesin basitçe dahil olup fonlarını seçip yoneteceği devlet tarafından da desteklenen bir sistem var.elde olan bu.daha iyi olabilir mi evet ama bu sistemi de sisteme girenleri de kötu ya da ekonomi bilgisi zayıf yapmaz

7.  Alıntı Originally Posted by moza80 Yazıyı Oku
    ben 16 yıldır besteyim. bes sutten çıkmış ak kaşık değil.onceki sayfalarda bunlara değindik.bes bir yatırım aracı değil bir tasarruf enstrumanı .ama burada tasarruf edenlerin ekonomi bilgisini sorgulamak da yakışıksız olmuş.

aydınlatıcı bilgiler için yine de tşk ederim.maddi dönen varlıklarımın %10 u bes.%40 hisse senedi %25 altın %25 döviz %1 kadarı da kriptoda.

sistem çok daha iyi olabilir ancak ekonomi bilenler için dahi fırsatlar barındırıyor. kimse zengin olma peşinde değil birikimler enflasyona yenilmesin yeter.

insanlar bu enflasyon ortamında tasarruf edebiliyorsa zaten buyuk başarı.kimse bizim gibi ekonomi mezunu olmak zorunda da değil.şu an herkesin basitçe dahil olup fonlarını seçip yoneteceği devlet tarafından da desteklenen bir sistem var.elde olan bu.daha iyi olabilir mi evet ama bu sistemi de sisteme girenleri de kötu ya da ekonomi bilgisi zayıf yapmaz
    BES in tasarruf aracı olduğu ve diğer yazdığınız konularda haklısınız.

Bu kadar yıl geçmesine rağmen hala insanların zorla yaptıkları tasarrufların ve vergilerimizden ödenen katlı paylarının bu şekilde çöp olmasına izin vermemeliydi devlet. Böyle tasarruf aracı ya da BES sistemi olmaz. Bu başka bir şey.

Manipüle edilen ekonomi ve borsa olmasa bugün burada konuşacak bir şey yoktu.

Neyse ne yazsak bir şey değişmeyecek.

Alıntı Originally Posted by tcspirit Yazıyı Oku
    BES in tasarruf aracı olduğu ve diğer yazdığınız konularda haklısınız.

Bu kadar yıl geçmesine rağmen hala insanların zorla yaptıkları tasarrufların ve vergilerimizden ödenen katlı paylarının bu şekilde çöp olmasına izin vermemeliydi devlet. Böyle tasarruf aracı ya da BES sistemi olmaz. Bu başka bir şey.

Manipüle edilen ekonomi ve borsa olmasa bugün burada konuşacak bir şey yoktu.

Neyse ne yazsak bir şey değişmeyecek.
    borsada olanlar daha 2-3 yıl once tırnaklarını kemiriyordu altının 700 dolarlarını hatırlıyorum amerikada enflasyon yıllık2 iken şimdi aylık 2 geliyor.demem o ki sular çekilince karıncalar balıkları yer sular yukselince tam tersi.

suyun akışına uyum saglayan yatırımcılar ayakta kalır.bugun bist 5000 ise bunun sebebi parası her seçenekte eriyen borsaya girmek zorunda bırakılan yerli yatırımcılar ve besteki devasa fonlardır.

yarın altın gozde olur oburgun dolar.bende 120 bin devlet katkısı birikmiş bence de daha iyi olabilirdi.ama ilk yıllarda gelir vergisinden düşerek de kazanç sagladı bes yatırımcıları.
    demem o ki sistem 10 üzerinden 3 değil ama 8 de değil.
    ülkeye bakarsak deveye sormuşlar neren eğri? nerem doğru ki demiş

Sayfa 1/4 123 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •