Sayfa 657/1002 İlkİlk ... 157557607647655656657658659667707757 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 5,249 - 5,256 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Dostlar, Deniz yatirim ile algolab uygulamasini inceleyebildiniz mi..

Sitede bu gibi bilgiler var, pazartesi inceleyelim bari...
    Bunu ben de merak ediyorum, deneyimlerinizi paylaşırsanır iyi olur

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159
    Benim gibi fon işine yeni girenler için faydalı bir video. İzlenmeli
    Millet olarak bir huyumuz vardır, Aldığımız bir ürünün asla prospektüsünü okumayız. Direk açma kapama düğmesine basarız.

3.  Alıntı Originally Posted by SNOOPY Yazıyı Oku
    Terste kalmışsınız anladığım kadarıyla. Yabancı hisse senetleri artık buralardan tepki verebilir diyor bir çok uzman.
    Aslında zarar yok hepsi de artıda ama beklediğim süreye göre getirileri çok düşük kaldı, tabi bir de elimdeki diğer hisse fonlarla kıyaslıyorum ppf gibi kalıyorlar, yanlış zamanda yanlış fonlara girmişim demek ki.

Bir miktar altın fonu alayım dedim. Sözde içeriği en az yüzde 80 altına dayalı kıymetler olması lazım. Ama içerikleri yüzde 60 -70 civarı kira sertifikası.

5. Günü gelip de faiz enflasyon düzeyine çıkarılmak zorunda kalınınca o rekorlara doymayan borsadaki hisse değerleri ve gayrimenkul fiyatları bu kez çöküşlere doymaz hale gelecek.

Meşhur ekonomist Mafhi Eğilmezin analizi
    yazının tamamı için

https://www.mahfiegilmez.com/2022/12/paradan-kacs.html

----------------------------------------------------------------
    Bu yazıdan sonra bütün borsa üstatları(!) adama cephe aldılar
    çoğunun yazıyı okuduğunu da sanmam , çünkü çoğu tokatçı , parayı takipçisinden kazanır kimisi eğitim vererek , kimisi youtube da video çekerek , kimisi de takipçisine hisse kitleyerek , en azından benim gördüklerim öyle yani

Analize gelirsek adam basit bir şey söylüyor , ileride faiz enflasyon değerlerine yakın artarsa borsa çöker ,gayrimenkul fiyatları da çöker sebebi de basit millet parasını faize kaydırır

alttaki pek çok yoruma da cevap vermiş , 1 tanesi ilgimi çekti , böyle diyorsunuz ama alternatifiniz nedir diye cevabı ilginç

fonlara girin diyor , fonların çoğu yerli/yabancı hisse senediyle alakalı , gerçekten fonlara çok giriş var ama hisse senedi fonlarına
    Örneğin ZJL daha 2 ay önce 14 milyon lira iken bu gün 900 milyon lira olmuş
    Yabancı hisse fonlarının akıbeti de belirsiz , enerji , emtiada düşüş sürecek diye yabancılar raporlar yayınlıyorlar

Son olarak hoca 30 yıldır borsayla hiç alış verişi olmadığını yazıyor

Merak edilen ise fonlara girin derken hangi fonları kastetmiş olabilir , laf olsun diye yazmadıysa geriye sadece eurobond fonları kalıyor
    sizce??

6. Mahfi Eğilmez'in yazısı (bana göre) tamamen çöp... zırvalıklarla dolu bir yazı... kendisinin borsanın b'sinden haberi olmadığı çok net... özgür demirtaş da öyle mesela... bunların lafıyla hareket eden yaya kalır... bunlar tamamen benim fikrim tabii... kimsenin üzerine alınıp yanıt vermesine falan gerek yok... okumak isteyen okur istemeyen okumaz ve benim gibi çöpe atar... ben okudum ve dehşete düştüm orası da ayrı konu... iyi haftalar...
    Son düzenleme : istanbullu1963; 11-12-2022 saat: 21:30. Sebep: tashih

7. Mahfi Hoca borsanın rekorlar kırdığını ima ederek yazısını yazmış ama görünürde rekor kıran bir şey yok. Henüz borsa ancak Enag enflasyonu kadar artmış. Üfe oranının da biraz üstünde artmış durumda. Sasa, Hektaş ve bunların ekürisi hisseleri ayrı tutarsak halen enflasyon oranında bile yükselmeyen çok hisse var. Balondan bahsetmek için Bist f/k oranının tarihi ortalamasının oldukça üzerinde olması lazım. Şu an halen tarihi ortalamanın altında gidiyor. Mahfi Hocayı severim kitaplarını alırım ama bu yazıya katılmıyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    Mahfi Eğilmez'in yazısı (bana göre) tamamen çöp... zırvalıklarla dolu bir yazı... kendisinin borsanın b'sinden haberi olmadığı çok net... özgür demirtaş da öyle mesela... bunların lafıyla hareket eden yaya kalır... bunlar tamamen benim fikrim tabii... kimsenin üzerine alınıp yanıt vermesine falan gerek yok... okumak isteyen okur istemeyen okumaz ve benim gibi çöpe atar... ben okudum ve dehşete düştüm orası da ayrı konu... iyi haftalar...
    Tamam cevap yazmayım da , nesi çöp , nesini yanlış buldun aydınlatsaydın buradakileri

Sayfa 657/1002 İlkİlk ... 157557607647655656657658659667707757 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •