Neyse tartışmanın sonu tatlıya bağlanmış.

Yabancı fon tavsiyesi isteyen arkadaşa benzer karakterlere alıştım son dönemde. Ben de sosyal bir tespit yapayım, çoğu 30 yaş altı genç arkadaşlar, muhtemelen bu forumun gediklilerin çocukları.

Eskiden olsa belki ben de dahil olup ağır yazardım ama artık görmezden geliyorum en iyisi bu.
Nereden bu tecrübeyi edindim derseniz, bir dönem yurtdışı gezilerimi paylaştığım bir blog sahibiydim, 20-30 bin kez okunan konular vardı. Ama yazının içeriğini okumadan, ki o kadar bile vakti yok sanırım, direk benle muhatap olma, yol güzargahı, rota, özel telefon isteme hakkını kendinde gören bir kitleyle muhatap olmak zorunda kaldım. Bu cesaretleri beni cidden etkiledi. AVM'de bir tur ofisine girmiş, ücreti peşin ödemiş müşteri edalarını anlamakta cidden zorluk çektim. Yazının içeriğini okuyup okumadığını kibarca sormaya çalıştığımda da biliyorsan söyle, tavır-tatava yapma falan gibi, ters tepkilerle karşılaştım. Sanırım son yıllarda böyle bir kitle oluştu, uğraşmak istemeyen, hiç bir şey araştırmadan birilerinin onlar için her şeyi hazırlayıp, mümkünse bedavaya ağızlarına beslemesini bekleyen.
Muhtemelen bana da cevap verecek arkadaş ama, öncesinde ben olsam o soruyu nasıl sorardım diye önden yazayım.
"Yabancı fonlara yatırım yapmayı düşünüyorum, biraz araştırma yaptım. Görebildiğim kadarıyla farklı ülke piyasalarına, farklı şirketlere yatırım yapan fonlar var. Yatırım yapacağım sektör ve firmaların, dünyanın farklı piyasalarında iş yapan, bir ülke yada bölgede oluşabilecek olumsuz bir durumda, riskimi dağıtabileceğim fonları bulmaya çalışıyorum. Siz olsanız hangilerini tavsiye ederdiniz? Neden?
Yer İmleri