Sayfa 788/993 İlkİlk ... 288688738778786787788789790798838888 ... SonSon
Arama sonucu : 7937 madde; 6,297 - 6,304 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVIII

1.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    çıkmayan candan umut kesilmez.

temerrüde düşmediğimiz her pozisyon için çıkış yolu vardır diye düşünüyorum.

ama öncelikle duvara çarpmamak için kontrollü bir biçimde 23.5 bandına kadar doları serbest bırakmaları lazım

önce ihracatçı biraz rahatlasın ayrıca ithalat cenneti olmaktan biraz olsun çıkalım
    Bu dediklerin belki ekonomiyi bir nebze rahatlatir, ama rant yok.

Parmagini oynatmaz.

2. Malumunuz sanayiciyim.işler karışmış vaziyette.sadece işletme giderleri, vergisi eleman maliyeti, bir malın hammadde maliyetini geçmiş durumda.
    Devlet %50 herkese zam yaptı gibi düşünün.12 verdiğin adam 19 a çalışmam 20 istiyorum diyerek işi bırakmaya kalkıyor.heryerde böyle.
    Hammaddecim Koskoca kartonsan günlerdir grevde ve işçiler %150 zam istiyor.

Bu işin sonunda elemanlara yapılan zam kadar döviz devalüe ettirilmek zorunda.
    Bununda fiyatlara yansıması ve eleman maliyetlerinin bu zamdan karşılanması şart.

Yoksa 2 ay sonra piyasalarda üretici diye birşey kalmayacak.

3.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Malumunuz sanayiciyim.işler karışmış vaziyette.sadece işletme giderleri, vergisi eleman maliyeti, bir malın hammadde maliyetini geçmiş durumda.
    Devlet %50 herkese zam yaptı gibi düşünün.12 verdiğin adam 19 a çalışmam 20 istiyorum diyerek işi bırakmaya kalkıyor.heryerde böyle.

Bununda fiyatlara yansıması ve eleman maliyetlerinin bu zamdan karşılanması şart.

Üreticiler hep zarar eder bu ülkede sonra yurtdışına servet transferi yaparlar Ege Cansen Hoca bunu pek güzel açıklamıştı , sermayesini kurtarmaz hep ayni hikaye bitmek bilmez.
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

4.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Malumunuz sanayiciyim.işler karışmış vaziyette.sadece işletme giderleri, vergisi eleman maliyeti, bir malın hammadde maliyetini geçmiş durumda.

Paramız var. İthal ederiz.

Bu söz hala geçerli mi acaba?
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

5. İthal ürün satan giyim mağazalarında yağma var resmen ve ürünler kendi üretimlerimize göre çok ucuz neden acaba… sürdülemezz…

6.  Alıntı Originally Posted by OKTAY Yazıyı Oku
    20 yıldır lpg liyiz yoldaşım bedava geziyoruz,egea aldım onada aldıgım ay taktırdım benzinle gezilmez bu fiyatlarla lpg 9,80.
    millet neden tumden LPG ye gecmiyor hayret

belkide LPG nin araca bir zarari vardir diye dusunuyorum yoksa yikarlar orayi

7. Kremlin: Rusya Ukrayna 'da 6-7 ocak arasında ateşkes ilan edecek.
    Ortodoks noel bayramı için.

8.  Alıntı Originally Posted by fan Yazıyı Oku
    İthal ürün satan giyim mağazalarında yağma var resmen ve ürünler kendi üretimlerimize göre çok ucuz neden acaba� sürdülemezz�
    Uzun zamandır AVM'lere gitmiyorum. Mesela hangi mağazalarda yağma var?

Sayfa 788/993 İlkİlk ... 288688738778786787788789790798838888 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •