Sayfa 77/990 İlkİlk ... 2767757677787987127177577 ... SonSon
Arama sonucu : 7920 madde; 609 - 616 arası.

Konu: Viop XLVII

1.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Kapı, kilit, anahtar deliği ilk önemli buluşlar arasında olmalı. Birilerini dışlama ya da bir şeyleri saklama ihtiyacından kaynaklanmış olabilir.

İlk işe yarar eşya da incir yaprağı olabilir.
    Avcı toplayıcı düzende ,savunma,avlanma aletlerini geliştirmiş ve ateşi kullanmaya başlamışlar,yerleşik düzene geçince,tarım vs.aletleri ve tekerleğin icadı ile ilk sanayi devrimi başlamış,derken dini inançlara başlayınca daha da modernleşme başlamış.(bence)

2. Aynı sekilde sayın Ariston kapı kilit tarihi evreleri konusu tarihçilerin uzmanlığı olmalı diye düşünüyorum. Topic ile hiçbir alakası da yok. Kaldı ki anladığım kadarı ile konuda uzman da değilsiniz. İnternette her okuduğumuzu kendimizce yorumlayıp ortaya atacağımız yer bu topic değil sanırım.

3.  Alıntı Originally Posted by northernforever Yazıyı Oku
    Sayın dva glaza bence her konu ustasına bırakılmalı. Şu 5 kelimesi her dilde aynı yorumunuza istinaden. Almanca İtalyanca İspanyolca Çince Japonca da pence Penta kelimeleri ile alakasizdir.
    Hint-Avrupa Dillerinin Dalları
    Hint-Avrupa dillerinin Anadolu dilleri, Hint-İran dilleri, Grekçe, Keltçe, Cermen dilleri, Ermenice, Toharca, Baltık-Slav dilleri ve Arnavutça olmak üzere çok sayıda dalı vardır.

https://www.worldhistory.org/trans/t...pa-dil-ailesi/

Bilim adamı değilim ve SALLADIM yazarak tahminde bulundum ama mantıklı sallamışım.

4. Genlde iki bir çok dilde du ya benzer ses şeklinde ondan sonra ayrışma çok gibi.

Eskiden tombala oynardık birinci çinko ikinci çinko vardı, İtalyanca'dan geçmiş olabilir.

0-9 arası sayıların çeşitli dillerdeki yazılışı var, dil yakın ise uyumlıluk yüksek gibi.

https://en.wiktionary.org/wiki/Appen...numbers_0_to_9
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

5.  Alıntı Originally Posted by northernforever Yazıyı Oku
    Bu arada dil uzmanı değilim ama yorumlayacak varsa dil uzmanıdır demek istedim.

Ki konunun topic ile alakasını da çözemedim.
    Bu gün tatil,sosyalleşiyoruz,ilk borsa binasının Kütahya'da olduğuna kadar geleceğiz.
    Ne yazalım size efendim.?

6. Evlilik deyince ben sen kavgası oradan ikilik vs deyince sayılara geldi konu.

7. Perşembe tepki için hisse aldım, öğlene doğru uyandım her şey artmış benimki ekside, artıya geçer geçmez sattım, akşama tavan olmuş gibi.

8.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Bu gün tatil,sosyalleşiyoruz,ilk borsa binasının Kütahya'da olduğuna kadar geleceğiz.
    Ne yazalım size efendim.?

Sayfa 77/990 İlkİlk ... 2767757677787987127177577 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •