Originally Posted by
arpaci55
Sayın furki ben borsa geneli için yorum yaptım. Genel bir uyarı. Nitekim bunu uyguladık 10/15 gündür yeterli nakite geçtik.
Sahol deki hedefim hep baki.
Hangi tarih olduğunu unuttum borsa endeksi yıllık %100 kaybettirmişti.
Bir ekonomi yazarı her hafta artan bir kağıdı aldığını varsayarak bir hesap yapmıştı. 52 haftada başlangıç 1 milyonunu her hafta o hafta artan bir kağıda yatırması halinde inanılmaz bir para kazandırdığını hesaplamıştı. Geometrik dizi ile büyüyen bir hesap.
Yani burası borsa, herşey ne kadar kötü olursa olsun mutlaka fırsatlar vardır ve para kazanılır.
Kaldı ki borsanın esas amaçı senin benim paramı alma üzerine kuruludur. Kaybetmek zorundayız kural bu. Mesele bu kuralı kendi Lehimize çevirmektir.
Dilim bu kadarına döndü gerisini sen anlamışsındır...
Lafın tamamı deliye söylenir.

Aynı düşüncedeyim. Istediğim miktarlarda hisse adedini zaten tutuyorum. Bir miktar nakdi de fiyatlar geri geldiğinde kullanmak niyetinde değilim. Seçim tarihi geldiğinde veya sonrasında bugün gördüğümüz oynakliktan çok daha fazlası olabilir. Tek senaryo üzerinden gitmek hata paylarını artırır. Siyasî, mali ve ekonomik yorumlara göre secim sonrasında da değişiklik yapmaya kafaca hazır olmaya çalışırım.
Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.
Yer İmleri