sn.canlı bu konuya genellikle makro ekonomik detaylar ile bakılır ki iktisatçıların çoğu şu anda aynı bakıyor
örneğin; dış ticaret açığı tarihi seviyelerde ve artmaya devam edecek, cari açık yine zirveleri zorluyor, enflasyonist ortamın döviz üzerindeki cari ilişkisi vs., abd faiz oranları, euro bölgesi resesyon beklentileri ve potansiyel ihracat daralması vs
bunlar buzdağının görünen kısmı ve bu kısıma bakarak yapılan yorumlar ile döviz ilişkisi kurma yöntemi eksik kalıyor.
birde mikro ekonomik açıdan incelenmesi lazım. ben döviz konusunda gerginlik var derken bu hususun altını çiziyorum, ki bu gerginlik artan hızla devam ediyor. mikro bazlı üretim, maliyet, girdi-çıktı arasında belirginleşen problemler.
yine finansal piyasadaki büyük oyuncuların duruşu, hareketi ve pozisyonlanması ! konuya bakış açıları vs. vs.
gözönündeki konuları görürsünüz makro sıkıntılar gibi seçime kadar belki çözersiniz ama dip dalgası hızla büyüyor ve malesef politika yapıcılar bunu gözardı ediyor. bu dip dalga büyüyor. gerginlik mikro tarafta gerçekten hissediliyor.
inşallah politika yapıcılardan birileri bu konuya el atar. yoksa seçime kadar değil her an herşey olur. inşallah olmaz hepimiz aynı gemideyiz sonuçta
Yer İmleri