Sanırım depremin 3. günüydü kanalları gezinirken ülke tv'de kurtarma çalışmalarını gördüm. Spiker kurtarma çalışmalarının hızla devam ettiğini basa basa tekrarlıyordu. Görüntülerde bir gariplik olduğunu fark ettim dikkatli bakınca fark ettim ki adamlar görüntüyü hızlandırmışlar. Şeytanın aklına gelmez.
O kadar çok mu?...Bunu ky. karşılayamaz.YABANCI+KREDİDE SIKIŞAN BY. için son fırsat oldu...
Kortizon verdiğin hasta,en başta seni ayağa kaldırır.Ama senin bağısıklığını ortadan kaldırdığından sonuda kötü yapar..
Seçim anayasal olarak ertelenemez.Bu olmaz ama bu polemik ve sıkıntılı süreç piyasaları etkiler.
Barlara bakalım.Perşembe barı en zirveden -%6 düştük ve yüksek hacimler...Devir teslim diplerde olursa güzeldir.Ama alışa konu olanlara bakın; THYOL,KARDEMİR VS...zirvelerde...
Bu habere bakmak lazım...
Mark Mobius'tan Türkiye'de borsa için 'ters etki' uyarısı
Ünlü yatırımcı Mark Mobius, Türkiye’de depremin ardından 5 işlem günü kapalı kaldıktan sonra yeniden işleme açılan hisse senetlerini destekleme çabalarının “ters†etki yaratabileceğini söyledi.
Adam orada hata yapmış ama esfelin sefilin ne demek?
KURAN bunu iman etmeyen ve gereğini yerine getirmeyenler için kullanır.
Neyse çok hareketli olacak bir haftaya giriyoruz.Hisseci olsaydım; 5568 üzerinde kapanış görmedikçe hisse almazdım...Orayı aşarsa yeni zirve gelir..3.05 dolar üzerine...
Ama bu kadar olay varken yeni zirve?
ŞAHSEN seçimlerden önce 3.05 dolar üzeri beklemem.
6 tane hisse belirledim..zamanı gelince alıp beklerim..Kanımca muhalefet gelecek ve ortodoks politikalar sonucu yabancı fonlar akacak...ve 2003-2006 gibi dolar bazlı ralli beklerim..5.2 doları aşmadan satmam..
yabancı payının %50 olması bile mükemmel olur.Ama bıst100/bısttumy diplerde oldugundan , yan hisselerde uzun zaman yatış beklerim...Bence sadece bıst30 alınmalı.
Burada orta vadeli pay. yazdım..son senaryom işledi..eğer yukardaki de işlerse ...
Son düzenleme : ABKA; 19-02-2023 saat: 15:20.
15 yillik tespitim, Halkbank yukseliyorsa ralli bitmistir![]()
SOKAK YÜRÜYÜŞLERİNİN olmadığı bir mücadele, tavır despot idareleri yolundan
Caydırmaz..
Toplumda, beklediğim, istediğim anlamda bir mücadele, tepki olmuyor, olamıyor..
Yazıyoruz, çiziyoruz.. O kadar..
Parayı Berat gibiler ya da algoritmaların parlattığı - vatan millet Sakarya edebiyatı ile- diğer damat Bayraktar götürüyor..
PASİF bir toplum olduğumuz için tepkimiz içimizde kalıyor.. Eylemi bırak, sesimiz bile çıkmıyor..
Öngörülemeyen bir BAŞKALDIRI ihtimali her zaman umudumuz..
Son düzenleme : keremalkm; 19-02-2023 saat: 15:42.
Akıllı bir Muhaalefet iktidara gelse bile yıllarca eski ortodoks politikalara dönülemiyecek...Bu kaotik ortamlarda iktidarların elindeki en güçlü silah Bağımsız olmayan bir MB dır....Yoksa şimdiye kadar 3 tane 2001 benzeri bir likidite krizi görmüştük.....
Seçim için silinen, oranı düşürülen yada kaldırılan yada sübvansiyonlarla feragat edilen vergi kaybı yüzlerce milyar TL dir....Birde maliyeti yüzlerce milyar tl ile hesaplanan EYT yasası çıktı.....Ardından yüzyılın deprem felakati......Burda da hem vergi kaybı hemde deprem harcamaların bütçeye maliyeti yüzlerce milyarı tl geçecektir....Hangi bütçe bu harcamaları karşılayabilir....?
Eski ortodoks politikalara hemen dönülse bu devasa harcamaları karşılamak için tek yol kaliyor.......Acilen IMF ile birliktikte diğer dış kreditolerden en az 100 milyar dolar kredi bulmak .....Bu MB bankası matbaalarını çalıştırmaktan daha kötü bir seçenek...
Bu MB nın kutsal dokunamazlığı yüzünden bu ülke yoktan tarihin en büyük likidite krizini yaşadı...22 tane banka battı....Devlet memurların maaşlarını IMF kredileri ile ve iç borç ödemelerini deprem vergileri karşılamak zorunda klamıştı....eğer o zamanki iktidarın MB üzerinde bir tasarrufu olsaydı bu krizlerin hiç birisi yaşanmazdı ...
Ben muhalefet partilerinde bu MB nın bağımsızlık safsatalarını artık gördüğünü ve iktidara gelseler bile eski ortodoks politikalara dönmeleri yıllar sürer..Belkide onlarda hiç dönmezler...
Yer İmleri