Sayfa 952/1044 İlkİlk ... 4528529029429509519529539549621002 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 7,609 - 7,616 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

1.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku
    Bu enflasyon ortamın da borsadan ucuz bir şey yok gibi gözüküyor.
    Bu fiyatlardan döviz ve altın alınır mı, alınırsa ne getirisi olur, faiz desen enflasyonun çoooook gerisinde.
    Geçen sene 418 tl na aldığım otobüs bileti 850 tl olmuş. Bankalara da sıra gelecektir.

Bist 5.800 demiştim buradan biraz geri çekilmesi normaldir. 240 dk lık grafta görüldüğü gibi günlük yükselen kanalın orta kesikli çizgisinde takılıyor.

Hocam herşeyin fiyatı uçtu gitti, ortalama 5-7 kat fiyat artışı olmayan ürün benim aklıma gelmiyor, oransal olarak daha fazla artan bile var... BIST ucuz mu dersiniz bence bir çoğu çok pahalı hatta o pahalı olanlar son yükselişte daha da pahalı hale geldiler, ama görece ucuz kalan hisselerde pek bir hareket olmadı, TL de kalmak ciddi salaklık ama hissede kalmakta TL de kalmak demek, mesela ben geçen sene tüm Vakıfları 15 civarı satıp kenara atsam en kötü faiz %20 desek şuan 18 den satmış gibi olurdum, hisse fiyatı ortada, Vakıfbanktan ettiğim kar ile 9 maliyetle Halkbank almıştım onu 15 Aralıkta 12.65 den sattım ve o günden beri TL de kaldım, para eridi ama en azından hissede kalmaktan daha iyi oldu benim için...

Borsanın şuanki halinden memnun değilim ama içinde kalmaktan başka yol benim için yok, şuan elimdeki nakitle kalıcı hisse alır mıyım asla almam, ama hisse beklediğim yerlere düşerse daha önce forumda yazdığım şekilde kademeye küçük miktarlarda lotlarla oynarım, maalesef ana malım sabit kalmaya devam edecek, onun için başka seçenek yok...
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

2. Hisse fiyatları çoğu hissede uçmuş gibi gözüküyor evet. Ama borsa da gelecek fiyatlandığı için ve bu enflasyonist ortamın giderek artacağı varsayımından yola çıkarsak çok pahalı dediğimiz hisseler bile ucuz hale gelecektir.
    Sonuçta kullandığımız materyalleri bu şirketler üretiyor.
    Enflasyonun yüksek olmasını bizati hükümetlerin işine geldiğini arka sayfalarda yazmıştım.
    Yüksek enflasyon daha çok vergi almak anlamına gelir hükümetler tarafından.
    Birde tüik gibi bir enstrüman varsa kullandığınız kaymaklı ekmek kadayıfı.
    Bakmayın siz enflasyonla mücadele edeceğiz söylemlerine hiç işlerine gelmez düşük enflasyon.
    Zaten cari açığı kapatıp cari fazlaya geçmeden o işler hep masal kısmında kalır.

3.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku
    Hisse fiyatları çoğu hissede uçmuş gibi gözüküyor evet. Ama borsa da gelecek fiyatlandığı için ve bu enflasyonist ortamın giderek artacağı varsayımından yola çıkarsak çok pahalı dediğimiz hisseler bile ucuz hale gelecektir.
    Sonuçta kullandığımız materyalleri bu şirketler üretiyor.
    Enflasyonun yüksek olmasını bizati hükümetlerin işine geldiğini arka sayfalarda yazmıştım.
    Yüksek enflasyon daha çok vergi almak anlamına gelir hükümetler tarafından.
    Birde tüik gibi bir enstrüman varsa kullandığınız kaymaklı ekmek kadayıfı.
    Bakmayın siz enflasyonla mücadele edeceğiz söylemlerine hiç işlerine gelmez düşük enflasyon.
    Zaten cari açığı kapatıp cari fazlaya geçmeden o işler hep masal kısmında kalır.

Maalesef öyle, ama bu basit durumu vatandaş anlamadığı sürece çözüm yok, daha fazla yazıp kimseyi karamsarlığa sürüklemek istemiyorum, meşhur hikayede hergün deniz kenarına gidip karaya vuran deniz yıldızlarını denize atan adam gibi, bende önce kendimi kurtarmaya çalışarak işe başlayayım bari, günlük üç beş kuruş kazansam en azından kedilerin, köpeklerin mama parasına destek olur, belki içindeki %20 lik vergisini ödeyecek para çıkar kim bilir...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

4.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku
    Bu enflasyon ortamın da borsadan ucuz bir şey yok gibi gözüküyor.
    Bu fiyatlardan döviz ve altın alınır mı, alınırsa ne getirisi olur, faiz desen enflasyonun çoooook gerisinde.
    Geçen sene 418 tl na aldığım otobüs bileti 850 tl olmuş. Bankalara da sıra gelecektir.

Bist 5.800 demiştim buradan biraz geri çekilmesi normaldir. 240 dk lık grafta görüldüğü gibi günlük yükselen kanalın orta kesikli çizgisinde takılıyor.

Sabah 6.800 yerine 5.800 yazmışım kimse düzgün bakmıyor mu graflara hiç uyaran da olmamış.
    6.800 lük değer 6.830- 6.840 gibi olmuştur yaklaşık.

5.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku

Sabah 6.800 yerine 5.800 yazmışım kimse düzgün bakmıyor mu graflara hiç uyaran da olmamış.
    6.800 lük değer 6.830- 6.840 gibi olmuştur yaklaşık.

Ben fark etmedim açıkçası (:

Ama bu endeksin benim için pek kıymeti yok, adamlar kafalarına göre bir şeyler yapıyorlar bizde onu kendimize gösterge kabul ediyoruz yerine göre üzülüp seviniyoruz, endeks olmuş 6700 bana faydası yok...

6.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku

DJI 35.000 üzeri 2. kanal kesikli çizgi 35.700 civarı.

DOW iskeleye yanaşıyor. Faiz arttırıyorsan enflasyon devam ediyor demektir ey fed.
    Bu malları üretenlerde borsan da işlem görüyor.

7. 20 gün önce yataş tan yatak aldım 10.350 tl na. Bir kaç güne gelir dediler 1 hafta geçti gelmedi, gittim mağazaya dedim ne oldu abi depoda yok 1.5 hafta sonra fabrikadan gelecek, dedim beni mağdur ettiniz hediyeni veririz abi dediler.
    Hem fiyatlar güncellendi aylık olarak fiyatı 12.500 tl oldu dediler sesimi çıkarmadım tabi.
    Neyse bugün yatak geldi ama hediyesi yoktu, gittim mağazaya dedim hediyesi nerde gelmedi biz verelim dediler iki yastık hediye aldım. Bu arada KDV güncellemesinden dolayı fiyat 13.500 tl olmuş.
    Aylık zam da gelir şimdi olur 15.000 tl.

8.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku
    20 gün önce yataş tan yatak aldım 10.350 tl na. Bir kaç güne gelir dediler 1 hafta geçti gelmedi, gittim mağazaya dedim ne oldu abi depoda yok 1.5 hafta sonra fabrikadan gelecek, dedim beni mağdur ettiniz hediyeni veririz abi dediler.
    Hem fiyatlar güncellendi aylık olarak fiyatı 12.500 tl oldu dediler sesimi çıkarmadım tabi.
    Neyse bugün yatak geldi ama hediyesi yoktu, gittim mağazaya dedim hediyesi nerde gelmedi biz verelim dediler iki yastık hediye aldım. Bu arada KDV güncellemesinden dolayı fiyat 13.500 tl olmuş.
    Aylık zam da gelir şimdi olur 15.000 tl.

Sokak röportajlarında adama dolar niye yükseliyor diye soruyorlar cevabı; Deniz yükselmiyor gemi batıyor...

Yatağın değeri artmıyor TL batıyor diyebiliriz...

Sayfa 952/1044 İlkİlk ... 4528529029429509519529539549621002 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •