Derin tahta milyon lotlar el deðiþtiriyor. Çok büyük oyuncular lazým, yan tahta gibi hareket etmesi için. Þu an için böyle bir oyuncu yok. Bizde bekliyoruz gelir mi diye.
Yazdýklarým kiþisel görüþlerimdir. Kendi yatýrýmlarýmý baðlar. Yatýrým tavsiyesi içermesi mümkün deðildir.
Yazdýklarým kiþisel görüþlerimdir. Kendi yatýrýmlarýmý baðlar. Yatýrým tavsiyesi içermesi mümkün deðildir.
Astor, sahol'u geçti. Piyasa deðeri olarak geçen geçene.
En büyük elektrik üreten bistteki holding saholdur. Sektörel endeksler arasýnda makas açýldý.
Son düzenleme : ferden; 01-08-2023 saat: 11:37.
Kimsenin malýný kötülemek istemem ama gerçekler de var. Bir Ýki yýl önce batma noktasýndaydý. Borsaya açýldý paçayý kurtarmakla kalmadý uçtu da uçtu.
Ürettiði ne.? Trafo. Türkiye’de benzer iþi yapan onlarca þirket var. 50/60 milyon dolara kurulabilecek imalathaneler. Temeli ne olursa olsun Tahtacý aldýðý görevi iyi yapýyor.
Türkiye’nin ilk temel sanayi þirketi, en büyük bankasýnýn sahibi ve 12 milyar dolar enerji üretimine yatýrým yapmýþ bir holding bir Astor etmiyor. Halbuki Sadece oteller bile on Astor eder.
Yuh olsun diyeceðim de kime diyeyim onu bilemedim.
MANÝSA ili SOMA ilçesi sýnýrlarý içerisinde ENERJÝSA ENERJÝ ÜRETÝM A.Þ. tarafýndan yapýlmasý planlanan UYGAR RÜZGAR ENERJÝ SANTRALÝ (RES) (252,5 MWm/250 MWe-60 Türbin) projesi
Büyük bir yatýrým.
En az 150 milyon Euroluk bir yatýrým.
Astor elektrik AG OG YG þalt malzemeleri, OG trafolarý ve SF6 devre kesici hücreleri üreticidir. Sektör bu alanda yerli ve yabancý çok fazla þirket var. Bu alanda çalýþmýþ biri olarak Astor markasýný duymadým bile. Sektörde rekabet var. Üretici sayýsý fazla. Astor anca sahol'un baðlý iþtiraki olur. Trafo üreticisi deyince açýp bakma zahmetinde bile bulunmadým. O derece. Sahol üretim alanýnda çok büyük yatýrýmlar yapýyor.
Enerji Üretim Stratejimiz
Türkiye'nin öncü ve lider özel sektör üreticisi olarak yaklaþýk 3727 megavatlýk kurulu gücümüzün yüzde 43’ünü doðalgaz, yüzde 37’sini hidroelektrik, yüzde 12’sini yerli linyit, yüzde 8’ini rüzgar ve güneþ santralleri oluþturuyor. Türkiye Kurulu gücü içerisindeki payýmýz yüzde 4’e, serbest piyasada aktif özel sektör oyuncularý arasýndaki pazar payýmýz ise yüzde 5’e yükseldi.
Üretim alanýnda ülkemizin enerji ihtiyacýný gözeterek, yerli ve yenilenebilir kaynaklarýn kullanýmýna odaklanýyoruz. 2022'de 65 MW kurulu güce sahip Erciyes Rüzgar Enerji Santralimizi devreye aldýk. 2024 sonuna kadar 150 MW hibrit güneþ santrallerini devreye almayý hedefliyoruz. 1000 MW'lýk YEKA-2 projesi yatýrýmlarýmýzýn ise 2026'nýn ilk çeyreðine kadar kademeli olarak tamamlanmasýný hedefliyoruz. Buradaki yatýrýmlarýmýzý ve toplam enerji üretimi içindeki paylarýný artýrmayý ve 5.000 MW kurulu güce ulaþmayý hedefliyoruz.
Önümüzdeki dönemde yatýrýmlarýmýzý esnek ve yüksek verimli üretim birimlerine, yenilenebilir enerji kaynaklarý potansiyelinin yaygýn þekilde deðerlendirilmesine yönlendireceðiz.
Yer Ýmleri