Sayfa 24/1001 İlkİlk ... 1422232425263474124524 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 185 - 192 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

1. altın alıp risk aldım denir mi yahu bir çok kurumun 2024 sonu tahmini 2100 dolar altı..
    al bir amerikan 5'li çete hissesi bir ayda o getiriyi getirsin, 2011 de dövizle altın alan yandım aman diyor
    neymiş enflasyona karşı korurmuş yahu 12 yıldır total enflasyon kaç ki 2011 fiyatının altına düştü, ne koruması bu..?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,269
     Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Bu Ülkede herşeye para var sadece Emekliye para yok....Pehhhhhh insanlarda tavandan prim yatırım yaşlılığın keyfini çıkaracaklarını sanıyor...Bak adamlar kişi başı 2500 USD yi ne güzel paylaşıyormuş....

Ben devamlı primlerimi tavandan ödedim resen emekliye mecbur edildim RTE tarafından 28 sene çalıştım 8780 gün pirim ödedim,ara boşluğum Almanyaya öğrenime gitmemden kaynaklanıyor,tabi bide darbe olacak kaygısıylan gitmiştim haziran 1980 yılında,1982 sonu yılında geri döndüm,aldığım tazminat Ankarada bir daire alıyordu,şimdi o daireler 10 milyondan aşağıya değil,iki defa devletten tazminat aldım,çünkü yurt dışından geri döndüğümde tekrar kamuya girdim,ama amele olarak,önce tepedeydik dönüşte sıradan amele ustası,10 sene ankarada kaldım forsluydum,forsumuzu evren iti yerlen bir etti özal dahil,resen emekli olduğumda 35.000 tl almıştım,oda 1 daire alıyordu iyisinden,5 katlı evim var ana cadde kenarında bahçeli,bunlarıda zor şartlarda yaptırmıştım,21 sene olmuş emekli olalı 2003 yılından beri 650 dolar karşılığı emekli maaşım vardı,yani bugünün parasıylan 17.500 yapıyor,ama nalet iktidar bana 11.700 veriyor,yani asgari ücretten 300 fazla,bu naletlerde 2000 sonrası intibaklarıda vermedi,2000 öncesilere verdiler bizimlen maaşları eşit oldu...iyiki konutlarım imdadıma yetişti 2017 yılında,toplamda 100 dönüm yerimiz var bağ,bahçe orman,giresun dışındada var sayılır,istanbulda ve alanyada 1 dairem var,3 arabam,arnavutköydeki dairemi sattım benim oğlana kızarak tekneylen beraber,beşiktaştaki duruyor,bunları hep kendi imkanlarımlan aldım ata malı haricinde,zaten ata saydığım insanlar çok cimriydi metelik koklatmazlardı,öteye göçtüklerinde mal deliye kaldı misali oldu 2017 sonrası 40'ka yakın dairem oldu 3/1 kısımını sattım borsada,fonda,döviz,altında değerlendirdim,ama insanın maaşı güvencesidir ben ona bakarım,benim oğlan haylazdır bana çok darbe attı,ama 2 kızımın gittiği yerler çok zengin,benim oğlan hem onları ve beni tırtıkladı devamlı 1 milyona yakın paralarımızı ütüledi,esasında iyi yönetmendi bebek,arnavutköy camiası iyi tanırdı,ünlülerlen iş yaptı,cnn,atv vs,eski GS başkanı adnan öztürkün yanındaydı,ayrıldı başka kurumlara geçti iflas etti giresuna yanıma döndü çoluk çocuk,yani piyasaya borçlandığı için kaçtı geldi,ikamet hala arnavutköy gözüküyor,yani o yönden dertliyim,piyasaya taktığı borçlarda var,adressiz ikamet ediyor,zaten mefta olmamız yaklaştı yaş 70'e dayandı,gözümün nuru aktı ak yönetiminin defolup ne zaman gidecek diye,adamlar çivi çaktı ülkeye her yere el atıp soyup soğana çevirdiler,ekonomi yerle bir,kasada para yok olduğundan vur abalıya diyor bizlere

3.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    altın alıp risk aldım denir mi yahu bir çok kurumun 2024 sonu tahmini 2100 dolar altı..
    al bir amerikan 5'li çete hissesi bir ayda o getiriyi getirsin, 2011 de dövizle altın alan yandım aman diyor
    neymiş enflasyona karşı korurmuş yahu 12 yıldır total enflasyon kaç ki 2011 fiyatının altına düştü, ne koruması bu..?
    Ben "Altın alın" demedim. Bu nedenle üzerime alınmıyorum.
    Yaşınız kaç? Bilmiyorum ama... Çeşitli emtiaların dönemleri olur.
    Ben ONS/USD tarafında yükseliş bekliyorum. USDTRY tarafında da...
    Naçizane fikrim bu. Tabii siz daha iyisini biliyorsunuzdur... Diyecek bir şey yok.
    Gönlünüzce olsun dilerim.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Zamanında altın ve gümüş hakkında çok yazım var.Yüzlerce video seyrettim,analiz yazısı okudum.Global para baronları bu kaydi sistem devam ettiği sürece ne altını ne gümüşü artırırlar.Altın da gümüş de artmamalı,artarsa mazallah millet fiziki falan almaya kalkar,kasa da aynı bizim merkez bankası kasası gibi altın dediğin meret reel miktarın 200 katı kadar sanal olarak satılmış.O açıdan altın ve gümüş finansal kıyamete kadar artamaz.Ha o kıyamet olur mu ne zaman olur derseniz ,bildiğin istanbul depremi gibi derim.Kesin deprem olacak da zamanı yarın da olabilir on yıl sonra da .

Banka kasasına koyduğum bir miktar altın ve gümüş var,onlara hiç dokunmuyorum ,sanal kısmına gelince nadiren alsat için borsada yatırım fonu alarak giriyorum.Gldtr ve gmstr alıp satıyorum.O da tamamen trade amaçlı.

altında beklentim 2.400 doalr
    bir halt olacağı yok.

Ha çok uzun vadeli hesaba girersek 2000 yılnda istanbulda 4.5 kilo altın mukabili aldığım ev şu anda iki kilo altına zor satılır.Bir kilo altın da kiraya saysak ,1.5 kilo altın zarardayım.

8. Sitede genel olarak üyenin itibarına(reputation) göre söylediklerini değerlendirme hali var.
    Ben diyorum ki...ONS/USD tarafında bir fırsat "olası", bununla birlikte "USDTRY tarafında da..."

Ben buraya yazdım. Yazdığım da benim sorumluğumdadır. Daha iyi fırsatlar var mı? Mümkün.
    Onlar da yazanların sorumluluğunda.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Sayfa 24/1001 İlkİlk ... 1422232425263474124524 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •