Sayfa 887/1004 İlkİlk ... 387787837877885886887888889897937987 ... SonSon
Arama sonucu : 8026 madde; 7,089 - 7,096 arası.

Konu: Viop LIII

1. Sektör ile ilgili olumlu olduğumu ve yatırım yaptığımı daha önce de yazdım... Satılmayan lotlar....
    Büyüme şirketleri de doğal olarak ucuz fiyatlanmıyor...
    Bu topiğin doğal olarak yatırıma bakışına belki biraz ters ama ilgi duyan arkadaşların biraz zaman ayırıp bilançolarını incelemenizi, yatırımcı sunumlarını okumanızı öneririm.

https://twitter.com/alioglukaan/stat...8keMNx5cw&s=19

Afrika’da gerginlik artıyor.
    Nijer’in askeri yönetimi Fransa ve Almanya büyükelçilerine Nijer’i terketmeleri için 48 saat mühlet verdi. Fransa yönetimi bunu reddetti. Süre sona erince büyükelçileri zorla mı deport edecekler?..

Fransa’nın Nijer’de 1500 askeri olduğu söyleniyor. Geçen hafta da Fransa muhtemel bir askeri müdahale için Cezayir’den hava sahasını kullanmak üzere müsaade istemişti. Nijer’e herhangi bir askeri müdahaleye karşı olduğunu açıklayan Cezayir, Fransa’nın isteğini reddetmişti....
    Burkino Faso ve Mali de askeri müdahale olursa fiilen Nijer’in yanında olacaklarını açıklamıştı...

Büyükler savaşı asyalı biraz akıllı olduğundan asyaya yayamadı.
    Ama kabileci kafaya sahip Afrikalıları bir güzel kırdırır.

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Pomega’nın Polatlı’daki batarya fabrikası üretime başlıyor
    https://www.enerjigunlugu.net/pomega...yor-55421h.htm

....

Depolamalı res ve ges’lerin kurulumu da hız kazanıyor...

5.  Alıntı Originally Posted by sar Yazıyı Oku
    Pomega�nın Polatlı�daki batarya fabrikası üretime başlıyor
    https://www.enerjigunlugu.net/pomega...yor-55421h.htm

....

Depolamalı res ve ges�lerin kurulumu da hız kazanıyor...
    Kontrolmatik konusunda daha temkinli olmak lazım bence...
    Gerçekten de pahalı...Rasyoları da iyi değil..
    Net karı 167 milyon ama favök ve esas faaliyet karı ekside...Satışları da azalıyor...Net borç/favök sürekli yükseliyor

Yani bu şirket yaptığı işten para kazanamıyor...Büyüyor ama fazla büyüme için kaynağı nereden bulacak o bence iyi etüt edilmeli.
    Ben 2024 de bedelli arttırım beklerim bu hissede...
    Yoksa haber, tv, Twitter ı güçlü kullanıyorlar....

6.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku

son 4 aylık grafiğe şöyle kabaca baktığımızda, son 20 günde bar boylarının uzadığı görülüyor, mayıs-haziran ve temmuz aylarında 160- 180 puan aralığında seyreden ortalama bar boyu- günlük yüksek düşük farkı- son 20 günde iki katına çıkmış 325 puan

20-günlük ortalama yeşil olan benim için kriterdi, cuma sabahtan bunu aşağıya net kırdı 100 puan altına kaydı, bu nedenle elimdeki malları kaptırdım, yetmedi- çuvala girdim ve çıkamadım, çok geç çıktım, son düzlükte yukarı oynamaya cesaret kalmadı.. çuval hakkatten sıcak havalarda nefes alınabilen bi yer değil, berbat bi icat şu short işi, şeytanın icadı

yukarıda direnç 8500, burası gün içinde geçer zannetmiyorum, kıyısında kapatıp ertesi gün gapli olarak kırması en muhtemel senaryo.. aşağıda yeşil ortalama 8030 destek.. 8000- 8500 aralığı fazlasıyla geniş, zaten gün içi 100 puan kaysa bile toparlayabiliyor.. üzerine endeks mühendisliği koy, trade kısmı oldukça alengirli.. trade işine fazla girmemek, ama ufaktan mallanmış olmak gerekn günler

lakin son söz şunu eklemek lazım- ağustos gibi katakullisi meşhur bir aya iki ayda yüzde 60 artı yazmış olarak giren endeks doğru dürüst düzeltemedi bile, 20 günlük ortalama tuttu.. düzeltme yatayda geçti, bu önemli bir güç gösterisi, sonbahar rallisi teoremimi destekliyor

sn Ozan elinize sağlık.. grafikte dediginiz gibi bar boyları uzadı fakat iki yönede iştahlı hareket yok bu konsolidasyonu işaret ediyor henüz bitmişte değil.. mevcut grafiğ i24 kasım 8 aralık 2022 aralığına benzetiyorum

Konsolidasyon her ne kadar finans dunyasında birleştirmek toparlamak anlamına gelsede TA daki anlamı ; fiyatın belirli bir sınırda gitgel yaparak yatay bant hareketi yapması demek (range)..

sn sindoma nın cuma kapanişta gönderdiği grafikte de yatay bant net...

https://www.hisse.net/topluluk/showt...33#post6536633

bu hareket tepede ise genelde realizasyondan kaynaklaniyor olabilir. göndediğiniz grafik bir birleşiğin yani endeksin grafiği olduğu için realizasyon iki türlü olabilir

1- hisse değişimi (kârı realize edip yeni farklı sektör ya da hisse yatırımı yapmak)
    2- kârı realize edip yeni yatırım yapmamak..

orta uzun vadede trendin olduğu kesin .. ama bence kısa vade top ortada... izleyip göreceğiz..kısmet..ytd..
    Yatırım Tavsiyesi Değildir. extended (epik) wave5 rally started@06.11.2024

7.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    merkezin 750 bp faiz artışı piyasa için fazlasıyla sürpriz oldu, son 2 gündeki aşırı çalkantı ve savrulmalar, olması gerekenin olamaması bunun bi yansıması olsa gerek.. borsanın orta vadeli yönü konusunda benim pek şüphem yok, sonbaharda ralli havası bekliyorum, ocak.2024 hedefim 22.000 30-endeks için, önümüzdeki 2-3 hafta orta vadeli bi portföy oluşturup ocaka kadar tutmayı hedefliyorum

ama tabii bu topic viop- burası için önemli olan o gün ne olacağı, yarın öbürgün en fazla bir haftalık bakış ufku, çok kısa vadeli.. yüzde 7 bi bant içinde defalarca aşağı yukarı fiyat hareketi oldu, endeks mühendsiliği de zirve yaptı.. son iki günkü aşırı volatilite içinde benim için dikkat çekici husus -vadelideki pozsiyon taşımaların ertelenmiş olması.. normal şartlarda sondan önceki gün taşınma tamamlanmış olurdu, yani aslında cuma akşamına kadar taşımanın çoğu yapılmış olmalıydı, cumaya 190 bin apd ile başlaan yakın vadede -34 bin ile hala 155 bin açık poz var, yeni vadede ise 22 bin artışla ancak 52 bin aps ..yani TL olarak söylersek iki seans sonra bitecek ola yakın vade 12.8 milyar TL, öbür vade 4.6 milyar.. hisse vadelileri topla ise yakın vade 23 milyar TL, öbür vade 16 milyar, hisse vadeliler tabii daha değişik fiziki teslimat var, 7-8 milyar poz zaten fiziki eşleşeye kalacak, hisse vadelilerde taşımanın yarısı gerçekleşmiş,

8000 endeks civarı fiyatlar piyasa yapıcılar için taşınma için uygun bulunmamış, daha yüksek fiyatlardan yapmayı tercih ediyorlar diye düşünülebilir
    Ağustos 2023 deyiz
    Ocak 2024 için yani kabaca 5 ay sonrası için 8200 olan xu030 endeksi için 22.000 fiyat vermek.
    Düşüş imkansız!! demektir.

Şunu ben desem yemediğim hakaret dalga kalmaz idi

Ya sizi ve yazdıklarınızı pek önemsemiyorlar yada bana ayrı bi gıcıklıkları var..

8.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Evet akşam seansının tepesi şimdilik o gibi duruyor ama ben ptesi günkü tepeden real time online olarak ilk sıftahımı yapmayı düşünüyorum
    İşc nin haberiyle bi gazlama olanbilür olmuyanbilürde, nasip kısmet bakıcaz
    çok ballısın.
    imf geliyor,
    yabancılar kapıları kırıyor,
    doların belün kırıldı,
    şimşeğe ve merkeze güven tavan,
    derecelendirme kuruluşları panikte, üjj beeşş kademe nasıl yükseltebiliriz diye düşünmekte,
    bidon bizi piliçe kaptırmamak için fedi bize bağlayacak,
    araplar bize mal satın diye yalvarıyor.
    ve sen şortta diilsin.
    çok ballısın. asdads.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 887/1004 İlkİlk ... 387787837877885886887888889897937987 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz