Sayfa 880/1003 İlkİlk ... 380780830870878879880881882890930980 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 7,033 - 7,040 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VIII

1.  Alıntı Originally Posted by balbatros Yazıyı Oku
    Bunu ilk defa duydum. Yıllık kupon gelirlerinin toplamı tl karşılığı 150 bin tl yi geçmiyorsa herhangi bir beyanname vermiyorsunuz.

Benim böyle pasif gelirim var 10 dan fazla eurobondum var değişik vadelerde ortalama faiz %7 küsürlerde.
    evet, 2023 eurobond kupon gelirleri için 150bin tl ye kadar vergi yok. beyan etmek durumunda değilsiniz.. tabi kira, temettü vs gibi ek gelirleriniz varsa onları eklediğinizde de geçmiyor olmanız lazım. cumhurbaşkanının yeniden değerleme oranını %50 aşağı çekme yetkisi var. sene sonu bu yetkisini kullanırsa bu sene sınırı geçmeyen bir çok kişi seneye geçiyor durumunda olabilir.

Hiç beyanname vermemiş birisinin eurobond için vermesi , gereksiz ,sınırı geçmemek.lazim bence

3. Mevduat faizi yüzde 40'a geldi
    Merkez Bankası'nın sürpriz bir şekilde politika faizini yüzde 17.5'tan yüzde 25'e çekmesi sonrası bankalar da dün mevduat faizini yüzde 40 düzeyine yükseltti. Başta ticari kredi faizleri olmak üzere yasal düzenlemelere göre bazı faiz oranları politika faizine bağlı olduğu için şimdi ticari kredi faizi üst limiti yıllık yüzde 37.5'ten yüzde 56'ya kredi kartı nakit çekimi ve KMH yüzde 53'e (aylık yüzde 3.6) kredi kartı azami faiz oranı da aylık yüzde 2.8 ve yıllık yüzde 40 olacak.
    https://www.haberturk.com/mevduat-fa...616848-ekonomi
    Müzmin bir secbul fanıyız. Yerim, içerim, saplarım. Ey yatırımcı nâdânı terk etmeden yaranı arzulama...DM'den babam sen misin diye sormayın lütfen. Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.

4.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Vergisel boyutu nasıl sayın Pilavlı?
    Her yıl beyanname verip ne oranda vergi ödüyorsunuz?
    Bir de Eurobond’ları hangi finans kurumundan alıyorsunuz?
    Beyanname/vergi vermiyorum, sınırın altında gelirim.
    ziraat bankası.

5. eurobond en sevdiğim yatırım türü.. alış zamanını ayarlamak çok önemli..
    yüksek kupon faizli eurobondu.. cds ler yüksekken düşük fiyatla almak ballı kaymak oluyor..

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
     Alıntı Originally Posted by Economics Yazıyı Oku
    Bu faizle, parasını bağlayanlara da, allah akıl fikir versin.
    ENAG'ı, gerçek enflasyonu geçtim.
    TÜİK enflasyonunun bile altında.

Gerçekten üzülüyorum, hiç tanımasam bile, parası mevduatta eriyip gidenlere.

Alıntı Originally Posted by Joe Dalton Yazıyı Oku
    eurobond en sevdiğim yatırım türü.. alış zamanını ayarlamak çok önemli..
    yüksek kupon faizli eurobondu.. cds ler yüksekken düşük fiyatla almak ballı kaymak oluyor..
    CDS’ler yüksekken ve vergi beyannamesi vermeyecek şekilde yani muafiyet sınırının altında yıllık getiri sağlayacak şekilde yatırım yapmak gerekir.

40 veren kimmiş Akbank 35 veriyor daha üstünü duymadım.. HSBC ve odeanin kkm oranı yüksekti onlara sormak lazım verirse en yüksek bu ikisi verir.

Sayfa 880/1003 İlkİlk ... 380780830870878879880881882890930980 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •