Sayfa 58/1001 İlkİlk ... 848565758596068108158558 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 457 - 464 arası.

Konu: Viop LIV

Alıntı Originally Posted by Maacit Yazıyı Oku
    Hep maacit
    Ok

Bakmak ve görmek!?

2.  Alıntı Originally Posted by pelerin Yazıyı Oku
    Şişe demişken bugün cam tuğla alacaktım, çekyadan ithal malın tanesi 80 şişecamınki 120 liraydı. Şekil ebat olarak aynıydı. Satan adama sordum ne farkı var diye, ben de bilmiyorum bence aynı kalite dedi. Teraziye koydum gramajı da aynı. Dış cephe iç cephe farkı mı var diye sordum, ikisi de olur dedi. Pişme sıcaklığı mı farklı acaba emin olamadım. Kafama yatmadı araştırayım dedim. Var mıdır ilgisi bilgisi olan.
    Kesinlikle vardır,dayanım yada iç kalınlık, karışımında cok önemli
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

3.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Uluslararası iktisatın matematiksel temelini oluşturan teoriler var.

A ve B ülkesinde 2 aynı fabrika olsun. Kendi ülkesine maksimum fiyattan satarken komşu ülkelere marjinal fiyattan satar, bu rekabet yaratır. Öte yandan Dünya Ticaret Örgütü bu işin öldürücü rekabet olmaması için kurallar getirir, ülkeler damping yapanlara soruşturma açar.

Her ülkedeki yerli dağıtım ve bayi ağı ile yerli üretici arasında güçlü bağ vardır, ithalatçı ise nerede ucuz ise oradan getirir.

Yerli lobi ithalatın kalitesiz olduğunu, yerli istihdamı bitirdiğini vs söyleyerek lobi yapar, hükümet de gümrük vergilerini artırır.

Geçen bir yerli çimentocu İspanya'daki rekabetini anlatıyordu, onlar fiyat kırdı biz de kırdık, onlar indirdi biz de indirdik, en sonunda bizim oradaki varlığımızı kabul ettiler vs diyordu.
    Mümkündür üstadım ama üretim tarafında %1 marjın dahi ciddi önemi varken %50 lik bir fark çok ciddi geldi bana. Marka farkı desen nihayetinde cam tuğla bu, üstüne giyip gezilen havası atılabilen bir şey değil. Tabi risk kalemleri, pazar gücü, reklam payı gibi daha benim bilmediğim onlarca parametre vardır perekande fiyatını etkileyen. Teşekkürler.

4. Migrosta balparmak kampanyası var,bitmeden alın,157tl ve kalitedir.
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by Maacit Yazıyı Oku
    Birde 160 yıl yaşayıp Zaro Ağa gibi hiç ölmeyen insanlar var
    adamı şempanze gibi o ülkeden o ülkeye götürüp sergilemişler
    son 10 yılı bu şekilde, böyle geçmiş
    geçen eski bir arkadaşım öldü, yaş 99 da
    100 yıl yaşarım demişti, yemedi
    pazarlık yok bu işte, günü gelen gider
    35 de ölmemeyi, dişler çürümeye başlayınca ölmeyi arzu eder insan,
    bunu unutmamak lazım
    o arkadaşı 2 yıl geç nüfusa kaydettirmişti ailesi...
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    Gönderi
    3,668
    bir ömürü çalışmayla bitirirsin mazlum eşşek. atla köpeğin keyfini yetirirsin mazlum eşşek. samandır gündeliğin, arpadır çok sevdiğin, olmazsa dediğin zırla ha zırla. zırla eşşeğim zırla. derdiyoklar seslenmezse, atla köpek terslenmezse, eşşek iyi beslenmezse, haliniz kötü hayvanlar, hayvanlar!

ironiyi komple şarkı yapmış derdiyoklar vay be
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by pelerin Yazıyı Oku
    Şişe demişken bugün cam tuğla alacaktım, çekyadan ithal malın tanesi 80 şişecamınki 120 liraydı. Şekil ebat olarak aynıydı. Satan adama sordum ne farkı var diye, ben de bilmiyorum bence aynı kalite dedi. Teraziye koydum gramajı da aynı. Dış cephe iç cephe farkı mı var diye sordum, ikisi de olur dedi. Pişme sıcaklığı mı farklı acaba emin olamadım. Kafama yatmadı araştırayım dedim. Var mıdır ilgisi bilgisi olan.
    tuğlaları dik tutarak ( yere doksan derece açı ile ) üzerlerine buhar tutun, ikisinde de aynı buğulanma oluyor mu ?

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    Gönderi
    3,668
    bazen buğu olmaması için teknelerde kullanılan özel karışım cam kullanılır mesela karavan camlarında... belki cam tuğlaların karışımında buğu yapmama özelliği olan vardır.

Sayfa 58/1001 İlkİlk ... 848565758596068108158558 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •