Sayfa 463/1001 İlkİlk ... 363413453461462463464465473513563963 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 3,697 - 3,704 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

1. Gaye Hn sunum yapıyor; bence biraz daha hızlı faiz arttırmalılar ve faturayı sadece halka kesmekten vazgeçmeliler, merak etmesin kodamanlara bir şey olmaz, son 3 yıldır semirdiler bol kepçeyle. Şu haliyle reel faiz anlamında yerimizde sayıyoruz, hala negatif bölgedeyiz, muhtemelen 2024 ün ilk dört ayına güveniyorlar, ama dünyadaki denklem çadırı karıştırabilir.

"Ekonomideki güven ve öngörülebilirliği artıracak para politikasını sabırla uygulamaya yönelik kararlılığımızı attığımız adımlarla gösteriyoruz."Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapıyor.

Merkez Bankası Başkanı Erkan: Parasal sıkılaştırma sürecimizin ve güçlü bir eğilim gösteren rezerv birikiminin etkilerinin döviz kuru istikrarını desteklediğini görmekteyiz.

Merkez Bankası Başkanı Erkan: Parasal sıkılaştırma adımlarımızın birikimli etkileri ile ana eğilimi düşürerek, dezenflasyonu 2024 yılında Enflasyon Raporundaki patika ile uyumlu şekilde tesis etmekte kararlıyız.

Merkez Bankası Başkanı Erkan: Fiyat istikrarını tesis etmekte kararlıyız. Toplumsal refaha azami katkıyı sağlayabilmek için bütün ekibimizle gece-gündüz, özverili bir şekilde çalışıyoruz.

Merkez Bankası Başkanı Erkan: Yıllık enflasyonda düşüşü baz etkisiyle Mayıs 2024'ten sonra görmeye başlayacağız. 2025'te istikrar dönemi olacak ve 2026'da enflasyonu tek haneye indireceğiz.

2. TCMB Başkanı Gaye Erkan' ın sunum metni yayımlanmış;

https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...0d57c1-oHRIg-S

3. Mevzuyu bu sefer de petrole mi bağlamışlar?

Hadi tamam diyelim, meseleyi 'Gelişmekte Olan Ülkeler' başlığıyla görmek de nedir, nerde negatif reel faiz grafiği?

Metinde Mayıs'tan sonra enflasyon düşecek diyor, sonlara doğru olan grafikte Haziran'dan sonra gözüküyor.

4. Fikraya gel,
    Gaye reis: "enflasyonu 2026da tek haneye indirecegiz"

Ayni fıkrayı Nebati reisten de dinlemiştik, o daha heyecanlı anlatiyordu..
    Bakan Nebati:" 2023 seçimlerine tek haneli enflasyonla gireceğiz"

Ama Allah var 2024 yada 2025 degil de 2026 dedigi için takdir ettim haddim olmasa da

5.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    TCMB Başkanı Gaye Erkan' ın sunum metni yayımlanmış;

https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...0d57c1-oHRIg-S
    Ben bu anlatilanlara inanmiyorum.

Birinin insallah'larini anlatmis.

Bu dusuk alim gucune ragmen, bugun ki TL. degeri ile dunya standartlarinda para oduyoruz, ama kalite Yemen duzeyinde.

Bu kafada ki bir milletin bu kadinin anlattiklarini gerceklestirmesi mumkun degil.

Kimlikle Batum'a geciyor, imei dahil 30.000 TL. ye Iphone aliyor, icerde 70.000 TL.

Fiyat farki olur tamam ama bu kadar mi olur.

6. Bu grafiğe göre, tam 1 sene sonra Eylül 2024'te de yıllık enflasyon şimdiki seviyelerde olacak???

Önümüzdeki 1 yıl boyunca, faiz artarken enflasyon da artacak, tam 1 yıl sonra da bu seviyelere düşmüş olacak??

7. Benim anlayacak yerlerim ağrıyor artık, anlayan, -bir tercihan badem kardeşimiz, anlatırsa sevinirik, böyle zamanlarda ortalıkta görünmüyorlar nedense, dış denetim elemanı gibi sürekli de topiği takip ediyorlar....

1 yılı silin arkadaşlar, insanların iyice artık fakirleşip talebin düşmesine umut bağlamışlar, talep de talep muhabbeti devam ediyor.

Kaçenzi...

Dağı taşı altın dedikleri bu olsa gerek, hey maşşallah direk kaya bulmuşlar...

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Benim anlayacak yerlerim ağrıyor artık, anlayan, -bir tercihan badem kardeşimiz, anlatırsa sevinirik, böyle zamanlarda ortalıkta görünmüyorlar nedense, dış denetim elemanı gibi sürekli de topiği takip ediyorlar....

1 yılı silin arkadaşlar, insanların iyice artık fakirleşip talebin düşmesine umut bağlamışlar, talep de talep muhabbeti devam ediyor.

Kaçenzi...

Dağı taşı altın dedikleri bu olsa gerek, hey maşşallah direk kaya bulmuşlar...
    Ben de diyorum ons altın niye düşüyor.
    Arz acayip artmış bu kaya ile birlikte.

Al sana bir kaya, nereye dayarsan daya.

Sayfa 463/1001 İlkİlk ... 363413453461462463464465473513563963 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •