Sayfa 1007/1044 İlkİlk ... 7507907957997100510061007100810091017 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 8,049 - 8,056 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

1. Araştırmak bilgi dağarcığını genişletmek her daim iyidir, tecrübe kazandırır insan gelişimine katkı sağlar.

Benim ve sayın T/A nın grafikleri de zaten aşağı yukarı aynı bölgeleri gösteriyor daha detayına inip grafik hafızasına bakarsak;

Arka sayfalarda pembe kanal ve 3 nolu kahve kanal seviyelerini yazdım. Şimdi mavi kanal uzantılarına bakalım.

Görüldüğü gibi 2022 eylül ayında kanal dibinden başlayan çıkış 2023 ocak ayına dek sürmüş, düşüş başladığında kanal dibini boylamış. ( yeşil ok ) Buradan gelen tepki kanal orta bandını geçemeyince ( turuncu ok ) tekrar aşağı yönelmiş ve alt kanal orta kesili çizgiye sarkmış. ( kırmızı ok ) buradan gelen tepki üst kanal içine tekrar girmeye yetmeyince (.Bu bölge deprem olduğu zaman ki yer.) Tekrar kanal alt bandına yönelmiş. ( siyah ok ) sonrası araya seçim muhabbetleri girince belirsizlik sebebi ile 2. kanalı da kırıp 3. kanal alt bandına kadar inmiş. ( mavi ok ) Belirsizlik ortadan kalkınca 3 nolu kanal üst bandına kafa ata ata ilerlemiş ama 2. kanala girmeye gücü yetmeyince önce kanal ortası sonra kanal dibine doğru iniş başlamış.
    Orası da 7600 gözükmekte şu an.
    Biraz uzun oldu ama tane tane okunursa anlatmak istediğim anlaşılır.

2. Şunu da belirteyim, Mavi 3. kanal alt bandı ile siyah 3. kanal orta kesikli çizgi denk. Artık 7500 mü deriz 7600 mü önemli gözükmekte.
    Kırılırsa 7000 - 7100 civarları siyah kanal alt bandı.

3. Sn dandanakan üstat DOAS hakkında ne düşünüyorsunuz acaba

Benim grafik sert 7400 e iniş diyor

XU100 son hâli...

50 günlük ortalamayı aşağı yönlü kırmış durumda. Sabah bahsi geçen 7.5xx seviyesine kesin gözü ile baksak ta 7.2xx seviyesi daha olası bir destek olarak bizleri bekliyor gibi...

Buradan alacağı tepki ile 7.5xx seviyesi eğer direnç olarak çalışırsa işte o zaman korkulan olur ve ciddi bir düzeltme içerisinde olduğumuzu söyleyebiliriz...

Bilindiği gibi düzeltmeler katman katmandır. Şu an hangi katmanın düzeltmesini yaşadığımızı anladığımızı düşünsek de aslında çok daha büyük bir katmanın düzeltmesinin alt yapısı oluşturuluyor olabilir. Önemli olan bunu önceden öngörebilmekte. Zor olan kısım da bu. Bir katman tamamlanmadan diğeri hakkında bir şey söylemek çok zor...

O nedenle ben "önce ... olsun da, devamına sonra bakarız" diye yorumlarımı tamamlıyorum. Aslında daha büyük resmi de öngörüyorum ama her an değişebileceğini de bunca yıllık tecrübeden sonra öğrenmiş oldum. Gündem bir anda değişince gidişat da değişebiliyor. Fakat öyle ya da böyle "olacak olan, olacaktır". Yan yollara sapılsa da hedef hiç değişmez. Planı yapan hedefi koyar ama gidilecek yollar o anki konjonktüre göre değişiklik gösterebilir...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    XU100 son hâli...

50 günlük ortalamayı aşağı yönlü kırmış durumda. Sabah bahsi geçen 7.5xx seviyesine kesin gözü ile baksak ta 7.2xx seviyesi daha olası bir destek olarak bizleri bekliyor gibi...

Buradan alacağı tepki ile 7.5xx seviyesi eğer direnç olarak çalışırsa işte o zaman korkulan olur ve ciddi bir düzeltme içerisinde olduğumuzu söyleyebiliriz...

Bilindiği gibi düzeltmeler katman katmandır. Şu an hangi katmanın düzeltmesini yaşadığımızı anladığımızı düşünsek de aslında çok daha büyük bir katmanın düzeltmesinin alt yapısı oluşturuluyor olabilir. Önemli olan bunu önceden öngörebilmekte. Zor olan kısım da bu. Bir katman tamamlanmadan diğeri hakkında bir şey söylemek çok zor...

O nedenle ben "önce ... olsun da, devamına sonra bakarız" diye yorumlarımı tamamlıyorum. Aslında daha büyük resmi de öngörüyorum ama her an değişebileceğini de bunca yıllık tecrübeden sonra öğrenmiş oldum. Gündem bir anda değişince gidişat da değişebiliyor. Fakat öyle ya da böyle "olacak olan, olacaktır". Yan yollara sapılsa da hedef hiç değişmez. Planı yapan hedefi koyar ama gidilecek yollar o anki konjonktüre göre değişiklik gösterebilir...

Emeginize tesekkurler.

Hayırlı Cumalar...

Cuma 'nın hayrı ve bereketi üzerimize olsun inşaAllah...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

8. Hayırlı cumalar sağlıklı günler dilerim.

Sayfa 1007/1044 İlkİlk ... 7507907957997100510061007100810091017 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •