Zaten yeni iki gemi için atılan kap da ,gemiler teslim alındı,hemen seyre başladılar denmişti.Bu gemiler günlük haftalık aylık falan mı kiralanıyor)))))))
Zaten yeni iki gemi için atılan kap da ,gemiler teslim alındı,hemen seyre başladılar denmişti.Bu gemiler günlük haftalık aylık falan mı kiralanıyor)))))))
İyi de zamanında bu forumda chevron du sanırım bir forumdaş kiranın direk navlunlara bağlı olduğunu yazmıştı,giderlerden sorumlu değiliz işletme maliyetleri kiralayana aitdir demişti.Hatta navlunla kira hesabını bile vermişti.O zamanki navlunlarla tek gemi günlük 20 bin dolar bırakıyordu.Tabi o zaman navlunlar tavandı.Şimdi yarısı olsa günlük 10 bin dolar çok ama çok iyi bir rakam.
10 bini attım hesabı unuttum.Sanırım handysize ın 10 katı supramax ın 6 katı falan gibi bir şeydi.
Zaten kiralamalarda işin içine işçilik maliyetleri falan girerse,adam dese ki ben 5 bin dolar yerine gemicilere artık 20 bin dolar veriyorum,kar falan etmedim,kira vermem dese ne diyeceksin.
Peki yeni gemi alımı için verilen 12 milyon dolar bu kaleme girer mi
Aslında bunu yatırımcı ilişkilerine sormak lazım ya neyse.Bu kalemdeki korkunç artış bence açıklanamıyor.Eskiden hasılatın üçte ikisi kadar kar varken,son 6 aylıkta nerdeyse altıda bire düşmüş.
Yer İmleri