Sayfa 359/400 İlkİlk ... 259309349357358359360361369 ... SonSon
Arama sonucu : 3195 madde; 2,865 - 2,872 arası.

Konu: RYGYO - Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

1. 5 yılı dolan sozlesmelerde sirketin yeniden emsal değer isteme hakkı var yanlış hatırlamıyorsam.

5 yıl once kiraya verilen depolar için enflasyon oraninda kira artışı yapılmış olsa bile malum enflasyon rakamları bizde son yillarda gercek rakamlari yansıtmadığı icin depolar bu oranlarin çok daha fazlasi deger kazanmiş olmalı. Haliyle mevcutta 5 yillik sureleri dolmuş olan-olabilecek depolar emsal değerden tekrardan kiraya verilince çok daha fazla kira geliri elde adilebilir diye düşünüyorum.

Ama şirket sadece yeni depoları kiraya verince kap yolladığı için bunlardan bizim haberimiz olmayacak ne yazık ki.

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. Yeniden değerleme ile pd dd 0.50 seviyelerine inecek gözüküyor

Değerleme tahminlerini alalım

3.  Alıntı Originally Posted by Strategy Yazıyı Oku
    Yeniden değerleme ile pd dd 0.50 seviyelerine inecek gözüküyor

Değerleme tahminlerini alalım
    Degerleme sonucu geçen yila göre ihtiyatlı bir tahminle %80 değer artışı bekliyorum.

Bu da 23.9 mlr tl yapar. Yeni depolar Balçık 2,5 mlr izmir 1 mlr kabul edersek 27,4 mlr.

2 mlr net borç düsersek özkaynakların 25.4 mlr olmasını beklerim. Bu durumda pd/dd 0.51 civarinda olabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Degerleme sonucu geçen yila göre ihtiyatlı bir tahminle %80 değer artışı bekliyorum.

Bu da 23.9 mlr tl yapar. Yeni depolar Balçık 2,5 mlr izmir 1 mlr kabul edersek 27,4 mlr.

2 mlr net borç düsersek özkaynakların 25.4 mlr olmasını beklerim. Bu durumda pd/dd 0.51 civarinda olabilir.

geçen yıl yatırım amaçlı gayrımenkuller %179 değerlenmişti (4,813 -> 13,445) bu senenin geçen seneden hiçbir farkı yok, aksine 2 arsa depo oldu, üstelik çok yüksek kiralama bedelleriyle. bunlar extra katkı demek. dahası bitti bitecek 3 proje var, bunlardan biten kısımların yeniden değerlemesi de gelirse bu da extra fark yaratır.

benim tahminim %150 portföy artışı, bu da 13 -> 33 milyar olacak demektir.
    dd fiyatı da 67 tl olur bu durumda, pd/dd oranı da 27/67 = %40 olur, bu fiyatta kalırsa, kalmaz elbette.

5.  Alıntı Originally Posted by cokenerjik Yazıyı Oku
    geçen yıl yatırım amaçlı gayrımenkuller %179 değerlenmişti (4,813 -> 13,445) bu senenin geçen seneden hiçbir farkı yok, aksine 2 arsa depo oldu, üstelik çok yüksek kiralama bedelleriyle. bunlar extra katkı demek. dahası bitti bitecek 3 proje var, bunlardan biten kısımların yeniden değerlemesi de gelirse bu da extra fark yaratır.

benim tahminim %150 portföy artışı, bu da 13 -> 33 milyar olacak demektir.
    dd fiyatı da 67 tl olur bu durumda, pd/dd oranı da 27/67 = %40 olur, bu fiyatta kalırsa, kalmaz elbette.
    Hocam ben muhafazakar bir tahmin yaptim. Benim tahminimi en kötü senaryo olarak baz alabilirsiniz. ( hesaplarımı genellikle en olumsuzu düşünerek yaparim)

Bu arada bitti bitecek dediginiz 3 proje konut ve oto rey projeleri mi?

Yoksa bilmedigim depo projeleri mi var.

6.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Hocam ben muhafazakar bir tahmin yaptim. Benim tahminimi en kötü senaryo olarak baz alabilirsiniz. ( hesaplarımı genellikle en olumsuzu düşünerek yaparim)

Bu arada bitti bitecek dediginiz 3 proje konut ve oto rey projeleri mi?

Yoksa bilmedigim depo projeleri mi var.

basit bir örnek vermek istiyorum

konut kredisi için evin her yıl değerini artırıp ona göre sigorta yapıyorlar

bu seneki konut sigortası %240 arttı. geçen yıl %120-130 arası idi....
    Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatırımcı tavsiyesi kapsamında değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by carlislecullen Yazıyı Oku
    basit bir örnek vermek istiyorum

konut kredisi için evin her yıl değerini artırıp ona göre sigorta yapıyorlar

bu seneki konut sigortası %240 arttı. geçen yıl %120-130 arası idi....
    Hocam sigorta prim artışları biraz geriden gelir her zaman. Yani 2022 de artan konut fiyatları ancak 2023 te sigorta primlerine yansitılabiliyor o sebeple net bir ölçüt olamaz bence.

8.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Hocam sigorta prim artışları biraz geriden gelir her zaman. Yani 2022 de artan konut fiyatları ancak 2023 te sigorta primlerine yansitılabiliyor o sebeple net bir ölçüt olamaz bence.

ondan haklısınız da %100+ olacak değerlendirmeler bunu anlıyorum....

çünkü geçen sene 1,3 milyon tl olan evler 3 milyon tl oldu yaşadığım ilde ( Trabzon)
    Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatırımcı tavsiyesi kapsamında değildir.

Sayfa 359/400 İlkİlk ... 259309349357358359360361369 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •