Sayfa 175/527 İlkİlk ... 75125165173174175176177185225275 ... SonSon
Arama sonucu : 4213 madde; 1,393 - 1,400 arası.

Konu: CANTE - Çan2 Termik A.Ş.

Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Hep birilerinin mesajını alıntılayıp altına saçma sapan şeyler yazmak...

Yok dimi, şöyle kendine has, özgün bir yorum; analiz, değerlendirme vs...

Santraldeki jeneratörü, kazanı SANTRAL zanneden birinden ancak bu kadar. Sen de haklısın; vermeyince mabud neylesin kul...
    Finansal okur yazarlığı olmayan biriyle tartışmak,abesle iştigaldir.
    Bırakın,yazsın safsatalarını.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Çan termik santrali ve Odas fiyatlarindaki son dönemde olan aşırı oynaklık sebebi anlaşıldı.
    Bu piyasada ne şirketlere nede BIST ve SPK ya güvenim yok.

Ana sözleşmeyi değiştirmek,şirketler için çocuk oyuncağı,mevcut işin dışına çıkmayacak diye birşey yok.

3. çeyrekte;
    izdemir= Toplam Üretim: 775.511,44 MWh; ciro= 1.527.049.600;.. 1969
    ÇAN-2.= Toplam Üretim: 502.591,18 MWh; ciro=1.341.492.501;... 2644

3. çeyrekte piyasa takas fiyatı =2.079

5160+2952+4452 (temmuz ağustos ve eylül kapasite mekanizması gelirleri)=12.564 milyon (bu rakam birim başı değerleme hesaplanırken düşüldü); İZDEMİR de böyle bir gelir yok.

izdemir in birim satış değeri PTF ına yakın(hafif altında) iken ÇAN-2(CANTE) %27 daha pahalı satmış(!?); tebrik etmek lazım...

çan-2 piyasa takas fiyatından satmış olsaydı, brüt kar marjı %9.46 ya düşerdi...

5.  Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Benim hesabıma göre hasılatın geçen yılın epey altında olması gerekliydi. Gerek üretim miktarı gerekse PTF fiyatlaması ortada nitekim. Buna rağmen hasılattaki -geçen yıla göre- artış enteresan...

Asıl bilançolar bundan sonra gelecek. Borç yok, elektriğe gelen zam ve AUF (yani özellikle ithal kömür, doğalgaz ve LNG kullanan santrallere yapılan kıyak) sonlanması şirketin gerçek performansını ortaya çıkaracaktır diye düşünüyorum.

Hayırlı olsun...
    III. çeyrek hasılat ile ilgili çekincemi burada not etmiştim. Şahsi kanaatim, şirkete ait kalorifik değeri yüksek kömürün piyasaya yüksek fiyattan satılıp daha düşük kalorifik değerdeki kömürün satın alınması arasındaki fark bu...Yine de emin değilim çünkü dipnotlarda bu konuda bir ayrıntı yok maalesef.

Sayın ft-2 geçmiş bir mesajında bununla ilgili bazı ipuçları vermişti. Tamamen bu veriye dayalı bir yorum olup asla yatırım tavsiyesi değildir.

https://www.hisse.net/topluluk/showt...76#post6634276
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

--şirkete ait kalorifik değeri yüksek kömür nerede üretilmiş??

--DİP NOTLARDA AYRINTI ÇOK; GÖRMEK İSTEYENE...

--elektrik satışlarının hepsi devlete gözüküyor...devlet PTF nın epey üzerinden satın almış.

--3. çeyrekte brim elektrik üretiminin maliyetini 7.47 cent/kwh olarak hesapladım...epiaş da 3. çeyrekte piyasa takas fiyatının ortalaması 7.774
    https://seffaflik.epias.com.tr/trans.../gop/ptf.xhtml

--İZDEMİR kurulu güç 370 MWh;
    -ÇAN-2 de kurlulu güç 330 MWh
    fark %12; ama üretim farkı %54
    --izdemir de birim elektrik maliiyeti= 5.450 cent

--4. çeyrekte (1ekim 2 aralık arası) epiaşın sitesinde 7.64 cent....

--üretim maliyetlerinin düşme ihtimali var mı dır?
    Son düzenleme : ft-2; 02-12-2023 saat: 16:35.

8. Güzel bilgi...Demek ki ağababalarına kıyak geçmişler. Şaşırdık mı, hayır yandaşların klasik işleri. O halde yıllık rakamlarda da revizyona gitmem gerekecek şayet bu durum devam ederse...Bu kadar "ballı" parayla Venezuela'da petrol işine girmeleri hiç şaşırtıcı değil...Allah verdikçe veriyor, inşallah 2024 temettüsü gelir de güzel bir tatil yaparız Angel Şelalesi'nde. Bak sen Allah'ın işine...Benim gibi zavallı, ssk emeklisi, sosyal demokrat biri yandaşların parasını hüpletecek...İşte, ilahi adalet buna derim...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

Sayfa 175/527 İlkİlk ... 75125165173174175176177185225275 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •