-

Originally Posted by
kastirsef
Faizleri arttırıp Altını şimdilik durdular. Ama bu fazla uzun sürmez.
ABD ekonomisi bu yüksek faize dayanamaz. Çatur Çutur çöker sistemleri.
Nakitte bekleyip fırsat kovalayın. Kademeli alın, Kademeli satın. Panik alım satım yapmayın.
Günlük para piyasası fonları %0.11 veriyor. Burası beklenecek iyi bir yer.
FED şunu da diyebilir: Altın çıkmasın da isterse tüm piyasalar çöksün amk, US10Y faizleri %7-%8 lere hatta %10 lara çıkartır, tüm borsaları ve ekonomileri çökertir, ama Altını da tutabilir. Yaparlar mı? Yapabilir. Canı isterse yapabilir. Reserve para dolar dünyada. Kimbilir. Kimse bilemez. Ama sonunda olacak olan her zaman olur. Para basıldığı sürece sonuç aynı hüsran her zaman.
FED tüm dünya borsalarını topluca çökertir mi? Altını kontrol etmek uğruna yapar mı bunu? Yapabilir. Belli olmaz. Altın azıcık artınca rahatsız oldular.
Doların tek rakibi var Altın. Ancak Doların sonu mezarlık. Kaçınılmaz son. Her güzel şeyin bir sonu vardır.
FED faizi biraz daha da arttırsın. Başta ABD ekonomisi olmak üzere tüm dünya borsaları çöksün.
Sonra ayakta bir tek ne kalır? SARI TENEKE.
Fiziki Altını bol olanlar gece rahat rahat uyusunlar. Batma çıkma riski yok. FED isterse tüm sistemi çökertsin farketmez amk. Fiziki Altını olanların zikinde olmaz. Nasıl olsa sistem bir şekilde ileride başka bir formatta yeniden kurulur. Altını olanın umru olmaz.
-

Originally Posted by
ottomand
merhaba benim bir sorum olacaktı
tefasda serbest dolar fonları tl olarak gözüküyor örneğin dzm 1,276884 dolar olmasına rağmen 36,844858tl şeklinde
diğerleride aynı bunları dolar olarak görebilme imkanımız yokmu teşekkürler şimdiden
ben de benzer soruyu sorup şu cevabı aldım bir ay önce. ek bilgi olsun diye paylaşayım..

Originally Posted by
shorts
serbest döviz fonlarının tefas'ta ya da kendi özel sayfalarında getiri/performans verilerine baktığımızda sadece tl ile alınanlarının verilerini görebiliyoruz. bu fonların dolar ile alınanlarına ait dolar bazlı günlük aylık yıllık vs getirileri, eski fiyatlarını görme imkanı yok mudur? mesela zp6.
dönemsel tl fiyat artışından dönemsel kur artışını çıkarmak gibi amelelikten daha makul bir yol yok mudur yahu?

Originally Posted by
Corbaciyan
Fonbul+ da usd ve euro bazli getirileri gorebilirsiniz. örnek olarak yukledim zp6 sizin icin...
ancak fonbul+ tek tük işlem yapanlar için gereksiz maliyetli bir uygulama bence..
-

Originally Posted by
realities
nixon resti çekince ralli yaşanır tabii, altın maltın yok dedi adam..
Volcker faizleri %14 e çıkardı. Amerikan ekonomisi çökmedi.
-
mevduat getirisinin bi tik ustu getiren risk oranı ppf bi üstü olan fon var mi
-

Originally Posted by
mogola
Şimdilik BBF
-

Originally Posted by
Foncu
Volcker faizleri %14 e çıkardı. Amerikan ekonomisi çökmedi.
tamam da kendinizden biçin, 10 bin tl borcunuz olup % 90 faizle kredi borcu ödemek sizi ne kadar zorlar
ya da 5 milyon tl borçlu olup % 50 ile borç ödemek ne kadar zorlar, 40 yıl öncenin amerikası yok..
-

Originally Posted by
mogola
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=ICD
Bakabilirsiniz.
Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep
-

Originally Posted by
realities
tamam da kendinizden biçin, 10 bin tl borcunuz olup % 90 faizle kredi borcu ödemek sizi ne kadar zorlar
ya da 5 milyon tl borçlu olup % 50 ile borç ödemek ne kadar zorlar, 40 yıl öncenin amerikası yok..
O borc her türlü finanse edilir.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri