cante'ye para verenlerin odaş'ta hakim hissedar olmak gibi bir hareket planları olabilir mi ?
bunu bir gözlemek lazım
cante'ye para verenlerin odaş'ta hakim hissedar olmak gibi bir hareket planları olabilir mi ?
bunu bir gözlemek lazım
Şirket yıllık bilançosunu nasıl getirecek bakalım.
Anlık FK’sı yıl içinde ödediği faiz giderleri finansman giderleri dahil 11,48 FK.
Borçlar kapandıktan sonra finansman gideri olmayacağı gibi bir de geliri olacak o zaman FK kaça düşecek yakından takip edeceğim.
Venezüela işinden ne çıkar bilmiyorum ama 6 mio usdye o kadar 171 kuyuya ortak oldular gibi izlenim oldu sanırım daha detaylı kap atsalardı keşke.
Benim anladığım venezüelada para bitik üretime alınamayan yerleri devreye almak için ilk etapta 6 mio usd ayırmayı düşünmüşler sonra ordan kazanır belki 3-5-10 milyon usd daha yatırırlar bilemiyorum.
6 mio usd kabaca 180 mio TL demekki yıl sonu en az kasada 360-400 mio para olacak ki %50 sine kadar yatırım yapabiliriz demişler.
Sonuç olarak bugün venezüela haberi yarın başka bir yatırım,borçsuz şirket serbest nakit akışı var illa bir haber gelecek diye düşünüyorum.
Genel kurulda en az 1 TL temettü bekliyorum ve istiyorum hayırlısı olsun herkese bol kazanç.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Genel kurulda bir de hisse geri alım programı açıklanmalı.
21,87 den tahsisli yaptın 21,87 üst limit fiyat oluncaya kadar 250-300 milyon TL’lye kadar 10 milyon lota kadar hisse geri alımı yapılabilir.
1 yıl içinde tamamlanacak denir temettüyü dağıttın, yurtdışı yatırımı da yaptın illa para geliyor zaten para geldikçe geri alım yakışır.
Tabi hisse fiyatı düşük kalmaya devam ederse.
Bir manipülatör, aynı miktardaki hisse senedi için bir broker'a satış emri diğer broker'a alış emri vererek yapay olarak hisse senedi fiyatını düşürmekte veya yükseltmektedir. Manipülatör, Mevcut hisse senetleri güvenli bir yakınına satmakta ve daha sonra geri alım yapmakta veya tamamen devretmektedir.
Bir haber kap a düştü.İki günde yüzde 15-20 yukarı çektiler üçüncü gün en dibe bastılar.
Bu hafta yaşanan bu hareketlerin mantığını açıklayacak birileri olmalı.Birbucuk milyon kişi borsadan çıkmış mevduata geçmiş.
YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.
haftalıkta 18.70 desteği 18.65 ile test edildi olarak kabul ediyorum.. kırılması halinde 18.25-15 aralığı aktif olur.. bunun altında ise 17.38 var.. aylıkta ise, 6 ay boyunca özenle korunan 18.09 var.
iyi çalışmalar..
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve grafikler ''Yatırım Danışmanlığı'' kapsamında değildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.
Benim açımdan borçsuz ve önünde çok farklı yatırım alanları olan bir şirket için temettü veya hisse geri alımı anlamsız. Cante kanıtlanmış petrol rezervleri açısından dünyada bir numara olan bir ülkenin pazarında bir fırsat yakalamış durumda...
Politik riskleri bir kenara bırakırsak, bu fırsat iyi kullanılırsa, ki bu son altı aydaki operasyonda yönetimin gösterdiği profesyonelliği de göz önüne alırsak böyle olacağını düşünmek doğru geliyor, Cante şimdi olduğundan kat kat büyük bir enerji şirketi haline gelebilir. Buradaki fırsat riskleri gölgede bırakacak kadar büyük diye düşünüyorum...
![]()
Dil aslandır, yatar eşikte...
Yer İmleri