Biz 6 aylık yüzde 35 dan yaptık.
Daha 1.5 ay var.
Dolar 30 TL idi.
Dolar aynı kalırsa yüzde 25 faiz almış olacagız.
Ancak yüzde 65 ten TL yapsaydık daha karlıydı.
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Ppf fonları zarar eder mi?
Hangi yıl hatırlamıyorum. Yıllar önce bir miktar döviz alıp kenara atmıştım. Çok değildi. Hatta unutmuştum bile diyebilirim. Kur 1 tl gibiydi. belki bir, iki yıl kadar dolar değeri pek değişmedi diye hatırlıyorum. Piyasalarda olağan üstü bir durum da yoktu. Yine enflasyon vardı ve piyasayı dengeliyecek belli bir mevduat faizi vardı. Fakat bir gün aniden dolar 1 tl seviyelerden 1.96 gibi (hatırımda kalan) seviyelere geldi.
Bu anımı niçin yazdım. Şu anda DDKM de ya da faizde alınan oranlar iyi. Bütün ekonomi uzmanları da aynı şeyi söylüyor. Ve bu bir tesbit.
Burada önemli nokta şu. Dolar belli bir zaman sonunda bir atak yaparsa ve siz DDKM ya da Mevduat'da yakalanırsanız; büyük ihtimal öyle olur. Bir bakmışsınız her şey bir kaç gün içinde dengelenmiş olur.
Ama belli bir süre DDKM ya da Mevduat'da kalıp, bu kadar yeter deyip de tekrar ben dolara döneyim diyebilirseniz bu da ciddi bir kazanç sağlayabilir. Lakin bunu ön görmek de biraz şans, biraz bilgi, biraz da piyasaları takip etmek gerektirir.
Sonuç nacizane görüşüm kimse, kimseyi taşıdığı pozisyon açısından eleştirmesin. Çünkü bitmemiş bir sürecin içindeyiz. Ve sonucu hep beraber göreceğiz. Herkese bol kazaçlar.
Yer İmleri