Bu Özkaynak ve ciro hacimli bir þirketin sermayesini bedelsiz artýrarak 7 milyar gibi çok yüksek bir rakama çýkarna kararý düþündürücü, bedelsizden so ta ne görünüyor acaba.
Bu Özkaynak ve ciro hacimli bir þirketin sermayesini bedelsiz artýrarak 7 milyar gibi çok yüksek bir rakama çýkarna kararý düþündürücü, bedelsizden so ta ne görünüyor acaba.
Kayýtlý sermaye tavaný 10 milyar.
7 milyara çýktýktan sonra bedelli sermaye artýrýmý gelebilir vurgusu yapýyorsunuz bazý arkadaþlar gibi.
Ýlerleyen zamanlarda 7’den 10’a çýkarmaya karar verilirse en fazla % 42,85 bedelli artýrarak 10 milyar sermayeye ulaþýr.
Diðer yandan borcu olmayan bir þirket bu. Yaklaþýk 1,5 milyar TL fonlara ve varlýk yönetim þirketlerine hisse satýþýndan nakit giriþi olacak. Bedelli sermaye artýrýmý yaparsa da 3 milyar daha kasaya para girmiþ olacak.
Bu da demek ki bu para yeni bir yatýrým için kullanýlacak ve bu da firma için olumlu bir geliþme olur.
Belki Venezuella petrol yatýrýmýnda kullanýlacak.
Ben þahsen bedelsizden sonra gelecek bedelli sermaye artýrýmýný olumlu karþýlarým.
Tabi þu aþamada bedelli sermaye artýþý gündemde yok. Beyin fýrtýnasý yapýyoruz.
örneðin: ATIYORUM HA, BEYNÝMÝN FIRTINASI%300 bedelli gelirse 3 tl verir alýrýz. bunun konuþulacak neyi var. ha elinde hisse olmayanlar atýyorum FÝYAT 30 TL iken hisse alýp bedelliye katýlmak isteyebilir. bu istek çok olursa 45 TL den almak zorunda kalabilir. 1 tl ye 20 tl lik hisse almýþ olur. bizde 2,5 tl ye malettiðimiz hisseden direk 20 tl atarýz kasaya 1 t1 tl karþýlýðýnda.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilemez...
"Ýþini kýþ tut, yaz çýkarsa bahtýna"*"Ak dona gök yamalýk vurulmaz"*"Topraktan geldik, topraða gideceðiz; Mühim olan çamurlaþmamak"
Yer Ýmleri