Sayfa 568/582 İlkİlk ... 68468518558566567568569570578 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 4,537 - 4,544 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. Borsa hayatıma 2021 kasımında 6900 lot İsdemir alarak başlamıştım. Akşam 7100 lot yapıyordu param, sabah yüksek açtı ve 6900u anca alabildim. Kazayla 10bin lot Ereğli'ye yükseltmiş, Rus Ukrayna Savaşından korkup satmış, 9400lot geri almıştım. Onu da al sat yaparken kaçırdım derken... An itibariyle mis gibi ekonomik yapı inşa ettim kendime, tabii maaşıma göre. Bakalım final nasıl olacak...

Okumanızı tavsiye ederim.

Önemli bir haber yok. Ama bakış açımızın genişlemesi için faydalı...

https://twitter.com/steelmarketnews/...23223090602364

Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku

AB, mevcut koruma kotalarında güncelleme yapmaya hazırlanıyor. Bizi direk ilgilendirmiyor ama Mısır, Vietnam, Japonya, Tayvan gibi ülkelere kota güncellemesi yapacak ve oralardan yaklaşık 1,5 milyon ton daha az alım yapacakmış. Sizce AB' ye satılamayan bu miktarlar nereye gider. Dünyada korumasız olan tek ülke olan Türkiye' ye tabii ki...
    Konuyla ilgili linki koymayı unutmuşum. "Kaliteli HRC" açığına özellikle not düşmüşler. Konu kalite olunca sanırım Ereğli ülkemizin en kaliteli HRC' sini ürettiği için, bize bir faydası olur mu acaba diye düşünmeye/araştırmaya başladım.

https://eurometal.net/assofermet-mor...ng-every-year/

Assofermet: Her yıl 1,5 milyon tondan fazla çelik kayıp olacak
    11 Haziran 202411 Haziran 2024
    Avrupa Komisyonu, geçtiğimiz günlerde DTÖ'ye, bazı ülkelerden yapılan ithalata son derece düşük bir tavan uygulayarak çelik ithalatına ilişkin Koruma önlemlerini 24 ay daha uzatma niyetini bildirdi. Çelik kullanan şirketlerin rekabet gücü için benzeri görülmemiş bir tehdit.

AB Komisyonu tarafından geçen hafta DTÖ'ye bildirilen Korunma önlemlerinin yeni versiyonu kapsamında 1,63 milyon ton çelik sıkıntısı yaşanabilir. Bu çelik hacimlerinin kıtlığı, geleneksel olarak çelik yiyen birçok sektör üzerinde feci etkilere sahip olacaktır: otomotiv, inşaat, makine mühendisliği ve bu hammaddeyi kullanan tüm Avrupa imalatı.

Avrupalı şirketler, çelik ithalatında yıllarca süren ciddi kısıtlamalar yaşadıktan sonra rekabet güçlerini daha da kaybedecekler.

Rakamlar ortada: Komisyon'un bildirimine göre, 1 Temmuz 2024'ten itibaren korumanın "Diğer Ülkeler" kotasına dahil olan her ülkeden HRC ithalatına yüzde 15'lik bir üst sınır getirilecek. Bu kotada yer alan ve AB'ye en fazla HRC ihracatı yapan ülkeler olan Vietnam, Japonya, Tayvan ve Mısır, 2023 yılında 3,9 milyon ton satış gerçekleştirdi.

Assofermet, verileri analiz ederek, önerilen yenileme ile bu ürünün ithalatının nasıl değişeceğine dair 2024 için bir projeksiyon formüle etti.

Dört ülkeden gelen yıllık akış, ithal edilen maksimum 2,26 milyon tona ulaşacak ve 1,63 milyon ton çeliği etkin bir şekilde yok edecek.

Bu, zaten endişe verici bir tüketim kriziyle boğuşan tüm Avrupa imalat sanayisini onarılamaz bir şekilde etkileyecek bir fiyasko olacaktır.

Bunlar, Avrupa Birliği'nde yeterli miktarda bulunmayan çelik kaliteleridir. Bu nedenle, sistemin ihtiyaç duyduğu malzemeleri garanti altına almak için ithalat gereklidir.

Buna ek olarak, çelik maliyetlerini artıracak bir başka önlem olan CBAM ile örtüşme de var: herhangi bir değişiklik yapılmazsa, iki önlem 2026'nın ilk altı ayı boyunca aynı anda yürürlükte kalacak.

Assofermet Acciai başkanı Paolo Sangoi, "Bu, Koruma önlemlerinin uzatılmasından bekleyebileceğimiz en kötü senaryo" yorumunu yaptı. "Güvenceyi 24 ay daha sürdürmek, fiili çifte vergilendirme yaratmaya mahkum olan CBAM ile örtüşme anlamına geliyor. Buna, Komisyon'un öngördüğü çeşitli değişiklikleri de eklersek, Assofermet'in tutumu ancak nihai onayına kesinlikle karşı olabilir. "Diğer Ülkeler" kotasına dahil olan her ülkeden HRC ithalatına getirilen yüzde 15'lik üst sınır, tarihsel ithalat akışlarını sürdürmek olan kuralın doğasına aykırıdır. Bu konuda, kuralın atıfta bulunduğu 2015-2016-2017 üç yıllık döneminin tarihsel akışlarının güncellenmesi gerektiğini belirtmek gerekir. O dönemle karşılaştırıldığında, senaryo çok değişti: Bir zamanlar AB'ye ihracatçı olan birçok ülke, ambargo altında, yaptırım altında oldukları veya sadece çeliklerini başka bir yere tahsis etmeyi kendi çıkarlarına uygun gördükleri için artık tedarikçi olarak bulunmuyor."

Korumanın piyasa üzerindeki sonuçları operatörler tarafından iyi bilinmektedir: gümrük vergileri nedeniyle hammadde maliyetlerinde kontrolsüz artış, bir sonraki çeyreğin açılışında gümrük işlemlerini bekleyen malların bulunamaması, tüm ithalatçılar için mali sıkıntılar, liman terminallerinin tıkanması ve buna bağlı olarak istikrarsız durumlarda çalışmaya zorlanan nakliyeciler tarafından hizmet kesintileri. "Bu çok önemli" Paolo Sangoi sözlerine şöyle devam ediyor: "Avrupa Komisyonu, Avrupalı üreticilerin ihtiyaç duyduğu çelik tedarikinin garantörü haline geliyor. Ekonomik sistemimizin başarısı ve geleceği, tam olarak çelik kullanan endüstri tarafından üretilen tüketimle de garanti altına alınmıştır."

Assofermet, İtalyan ve AB kurumlarıyla aktiftir ve DTÖ'ye bildirildiği şekliyle kuralın onaylanmasından kaynaklanan ciddi sonuçları bir kez daha açıklamaya tam olarak hazırdır.

4. 53.20 /39.40=13.80 aradaki makas oldu ben mi akıllıyım ısdemıre geçerek ! yoksa erdemir makası açtıkça açacakmı?

5. gelecek bilançodaki isdemirin ihracat gelirlerlerindeki artışa dikkat

6. Ereğli altın bulmuş.Gecen sene İsdemir bir ara Ereğlinin 10 lira önündeydi.Şimdi 17 lira geride makas çok açıldı.Bunun sebebi nedir.Niye İsdemir baskı yiyiyor.Günlerdir Bofa mal boşaltıyor.Neyi haber aldı satıyor.Oyak'da hisseye sahip çıkmıyor.Demekki Altın madenini bize faydası yok.İsdemirin koca arazisi var kazsalar orada belki petrol bulurlar.Hangi haber bizim hisseyi götürür.Endeks uçtu İsdemir yerinde sayıyor.

7. 40,92-42,96
    mavi bölgeyi hacimli,basa basa alsın,ondan sonra ölüm yok bize..

8.  Alıntı Originally Posted by gürselbb Yazıyı Oku

40,92-42,96
    mavi bölgeyi hacimli,basa basa alsın,ondan sonra ölüm yok bize..
    Sn. gurselbb Froto'dan sonra burada da yazmanıza memnun oldum, Froto'da yazmasam da tüm gönderilerinizi okudum. Hem temel gerekçelerle hem de sizin grafiklerinizi de dikkate alarak kendimce iyi yerde çıktım hisseden.

Isdmr için de grafiklerinizin devamını bekleriz

Sayfa 568/582 İlkİlk ... 68468518558566567568569570578 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •