Sayfa 829/907 İlkİlk ... 329729779819827828829830831839879 ... SonSon
Arama sonucu : 7251 madde; 6,625 - 6,632 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1.  Alıntı Originally Posted by karayel09 Yazıyı Oku
    Yeniden nitelikli yatırımcı muhabbeti başlarsa 2030'a kadar belimizi doğrultamayız. Artık patron yatırımlarına alternatif kaynaklar bulmak zorunda, sürekli küçük yatırımcının sırtına yüklemek adil değil.

eger yeniden nitelikli yatirimciya lot sayisi yapilirsa , patron sattigi paylari yerine koyabilmek icin yani sirketin uzerindeki sahiplik oranini eski ayni seviyeye getirebilmek icin hisseyi baskilayrak ky elindeki lotlari almaya calisir , ayrica tahsisli sermaye artirimina gider , son 1 senedir millet ne yasadiysa tum BU yasananlarin tekrarini bir daha yasar , BU nedenle hisseden kacmak icin bir sinyal yada isaret olarak algilayin BU gelismeleri aksi takdirde kazanacaginiz para enflasyona karsisinda erir gider hic bi anlami kalmaz o 1 yillik surecte , o zaman kacip saglam bi hissede uc bes ne kazanirsiniz artik daha sonra ortalik durulunca tekrar sasaya gelmek en mantikli yol diye dusunuyorum
    maymun oklavayi 1 kere yutar ikinci kez yutmaz derler , Benim en azindan izleyecegim yol budur , tecrube borsada sahip olabilecegin en degerli seydir , BU son 1 bucuk yillik tecrubeyi sakin cope atmayin derim

sahsen Ben erdemogluna 2 email gonderdim , son emailim kurban bayrami oncesiydi , tahtacisinin izledigi yolu ve yatirim departmaninin genel mudururnun kendisini nasil yonlendirdigi ve bunun negative sonuclarini ayrintili bi sekilde yazdim , sirket vizyonunu tamamlama yolunda hangi yolu izlemesi gerektiginide ve bunun kendisine yani sirkete olumlu taraflarini belirttim , oldukca uzun bi email di ayrintili bi sekilde yazdim cunku kendisine , erdemoglu zeki bi Adam , muhakkak yazdiklarim konusunda dusunecektir ,
    sonucta `` aklinin yolu birdir `` ortaklik konusu uzerinde bazi seyleri bir daha gozden gecirecektir diye dusunuyorum , fikirleri degisir degismez bilmem ama tekrar dusuneceginden eminim
    Son düzenleme : hep kazan; 13-08-2024 saat: 01:30. Sebep: yazik eklemek amaciyla

2.  Alıntı Originally Posted by hep kazan Yazıyı Oku
    bugun tavana giden kagit yuzde 1 kapanis yapiyorsa tahtaci yine milleti avladi , hisse gidecek gibi gosterip yuzde 7-8 yaptirdi milletede bolundu tavan tavan gider diye baliklama atladi hisseye , milleti tersde birakti , ya esir olacaksin yada kol bacak kesip gideceksin , tahtaci isinin piri , tam bir professional , BU gune Kadar attiklari her kap sonrasi yani olumlu kap sonrasi tahtaci mal yedirerek dusurdu , hep mal yedirdi , tek bir kap haberi dahi hisseye faydasi olmadi , ciddi sekilde tahtaci Al sat yaparak para kazaniyor , bu Kadar zamanidir yatayda gitmesinin de tek bir sebebi var milleti biktirip kol bacak kestirip sattirmak yani milletin malini toplamak , daha Halen toplamak amacli islem yapiyosa tahtaci doymamis Halen ac !! sadece 3 hafta daha sabredip gozlemleyin BU 3 hafta icinde sasa grafigi izleyerek yukari vurmzsa rokete baglamazsa bilinki dedigim dogru tahtaci BU Mali yurutmez cunku doymamis Emeline ulasamamis daha , yani yeteri Kadar toplayamadigi icin hisseyi bi yere goturmez , yatayda yon devam eder yada dahada dusururki millet kol bacak kessin , 3-4 hafta sonra tahtacinin nasil bi politika izleyecegi yada hissenin yonunun ne olacagini az cok kestirebiliriz diye dusunuyorum , ytd .... tahtaci ne yaparsa bizde onu yapariz , o Al sat yaparsa bizde trade yapariz , bizede Al sat yaparim o kazaniyorsa bizede kazaniriz , o nereye biz oraya ,

Kimsenin satamayacağını bildiği için (çünkü aktarılan %700 pay iki gün sonra alınıp satılabilek) tavana kadar yükseltip yeni keklik avladı. Sonrada aşağıya çaktı. Harbiden büyük ********lik... İnşallah giren çok olmamıştır. Yazık millete...

Tespitin doğru arkadaşım.. Bu SASA'ya düzgün yatırımcı yaramaz... Tahtacı ne yapıyorsa onu yapmak lazım. O al sat yapıyorsa biz de trade yaparız. o kazaniyorsa biz de kazaniriz , o nereye biz oraya...

Böyle tahtacıya, böyle.....
    Son düzenleme : kardamadam06; 13-08-2024 saat: 10:49.

3. viop topiğinde birisi burdan birisinin yazısını paylaşmışta öyle bir bakayım dedim...

ne oldu la biz yazınca kuyruguna basılmış kedi gibi zıplıyordunuz...

39 liraya satın 39 liraya kozaa alın paranızı kurtarın dedim...

kozaa 70 lirayı gördü bu hala 40 lirada...

şimdi ise hepiniz kötüler duruma gelmişsiniz...

sasa dünyanın yedi harikasından birisi değilmiydi?

bedelsiz havucunun en köpürtüldüğü topik bu topiktir...

bedelsiz afedersiniz bir bka yaramaz...

elinizde tam altını alıp 4 çeyrek altın verdiler...

sizde buna sevindiniz? nominal ederiniz değişti mi?

cuma bölünmeden önceki rakamla şimdiki bölünen rakamı karşılaştırdıgınız da hesabınızda daha mı çok tl var...

bedelsiz=0 dır...koca bir sıfır...

öte yandan hissenin insanların gözündeki değeri yerle bir oldu...

Türk borsasasının en çok lotlu hissesi oldu.... 10 milyar lot var piyasada 10 milyar...

coinlerde bile daha az pay var...meme coin oldu diyorlar sasaya...

burdaki bedelsiz kolpacılarının amacı belli...paralı askerlere kanmayın...

la fontaineden masallar yazarlarsa bende yazarım...

kalın sağlıcakla..
    Yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by kardamadam06 Yazıyı Oku
    Kimsenin satamayacağını bildiği için (çünkü aktarılan %700 pay iki gün sonra alınıp satılabilek) tavana kadar yükseltip yeni keklik avladı. Sonrada aşağıya çaktı. Harbiden büyük ********lik... İnşallah giren çok olmamıştır. Yazık millete...

Tespitin doğru arkadaşım.. Bu SASA'ya düzgün yatırımcı yaramaz... Tahtacı ne yapıyorsa onu yapmak lazım. O al sat yapıyorsa biz de trade yaparız. o kazaniyorsa biz de kazaniriz , o nereye biz oraya...

Böyle tahtacıya, böyle.....
    kardan Adam , aynen Boyle , Boyle tahtaciya Boyle islem reaksiyonu , Ben 1 gunde 4 defa hisseyi alip sattigim oldu ayni gun icinde , her 4 defadada karimi yaptim , lot arttirdim , hisse yukselmezse bile lot arttirarak sen yine kar elde edebilirsin , o nasil kar elde ediyorsa bizde aynen devam , sikinti yok ...

Ben koru korune bi hisseyi asik olanlardan biri degilim , o hisseye objektif bakarim , iyi tarafinida gorebilirim kotu tarafinida , borsaya yeni girmis 2-3 yillik dunku cocuk degilim yani , hisseyi her yonden iyi tahlil ederim grafiginede bakarim tekniginede Mali analizinede , tek uzerinde durmadigim konu teknik analizdir , bakarim ama cokta Kayle almam Mali analiz onemlidir o hisseye gireceksem , sonrada grafik incelerim , grafik hic sasmaz her zaman dogruyu gosterir gecikmeli de olsa bi yolunu bulur dogruyu yinede gosterir ,

hissenin tahtacisinin hatta patronun kisiligi karakteride onemlidir cunku hisse o kisilerin onayiyla yon stratejisini belirler , Burasi hisseyle ilgili yatirimcilarin sahsi dusuncelerini analizlerini paylasabilecegi bir forumsa , bende bu forumda bir yatirimci olarak sahsi dusuncelerimi yazip digger arkadaslarimla paylasabilirim , bu son derece normal , Ben ne goruyosam onu yazarim , kimseye pembe dunya resmide cizmem ,altini camurada atmam , yigidin hakkini veririm , iyi yondede kotu yondede , ne eksik ne fazla ,

Ben hissenin son 1 yillik yaptigi hareketlerde yada sirketin yatirim projelerini hayata gecirirken izledigi yolu gorup yapabildigim tahlili burada yaziyorum , sonrada ayni hisseye pozisyon almis digger ortaklara iyi niyetle diyorumki onumuzdeki bi kac sene icerisinde sirket yine pay satis olayina girerse bilinki arkasindan hisse fiyatinin baskilanmasi ve arkasindanda tahsisli sermaye artirimina gidebilir !! ki gidersede hisse sahipleri aynen son 1 yil da yatayda seyrettigi gibi yine 1 yil daha yatayda seyreder ve enflasyondan zarar gorur , zarar gorecegine gider baska hisseye pozisyon Alirsa o 1 yil icinde para kazanabilir diye insanlari simdiden bilgilendiriyorum ,

maymun bile oklavayi 1 kere yutuyorsa Ben insanim beynimi kullanirim ayni tongaya bi daha dusmem , Ben bunun bilincindeyken digger insanlari bununla ilgili bilinclendirmemin kimseye zarari olmaz tam tersine faydasi our ,
    dip not : son 2 sene icerisinde Ben sasada degilim , 190 dususunde sattim , dususlerde trade yaptim , sonrada hissenin en az 6 ay daha gitmeyecegini ongordum ve gittim baska bi hisseye pozisyon aldim , haa keske o hisseye gitmeseymisim baska bi hisseye gitseymisiz Karli cikardik nasipte ne varsa o , ama sasanin o zamanlar gitmeyecegini gordugum icinde sasadan ayrildim , her zaman baska yerlerde first gorursem hissede durgunluk gorursem ayrildim gider baska hissede parami kazanirim sonrada sasada tekrar gelip pozisyonumu alirim , bu 2017 den beri hep Boyle oldu , bundan sonrada yine Boyle olurki baska bi yerde ralli gorursem satar gider orda ralli yapar burada sonrada yine gelirim kacirmam o ralli yi ...

olabilecek kotu senaryoyu simdiden group konusmak o hissenin ileride bu sekilde pay satisina gidecegi anlamina gelmez , belki bi daha Boyle bi islemi hic yapmaz sasa sirketi , biz iyi niyetle olasiliklar uzerinde konusuyoruz ,

gelipte burada sirketi kotuleyip hisse uzerinde manupilasyon yapmiyoruz art niyetli insanlar gibi ...

Ben 2 yil oncede burada yazdim 190 dususunde , beklemeyin satin alttan alin trade yapin diye , simdide diyorum , 6 ay oncesindede yazdim trade yapin diye , hissenin yada tahtacinin ne yaptigini gorebildigim icinde onun yarattigi dalgada sorf yaparsan cok guzel para kazanabilirsin , bunu yazdim hep

zamaninda ne soylediysek her tek kelimenin arkasindayim , baskalari gibi hisse bu sene bedelsiz vermiyecek diye gelip burada insanlara korku pompalamadim , hisse bu yilda bedelsiz Verdi hatta tarihi rekorunu kirdi yuzde 700 gibi bi oranla Verdi , spk ya basvurdu sirket bedelsiz icin, birileri cikti yine spk onaylamayacak filanca hisse gibi spk onay vermedigi gibi bu hissede taban taban gidecek dediler , spk onayida Verdi , simdide diyolarki sasa bedelsiz verdi kac lira kar ettin diyolar , hisse daha benim hesabima gecmedi yarin hesabima gececek neyin karinin hesabini yapiyolar ,
    icmeden kafayimi buluyolar bu insanlar gelip burada yazi yaziyolar

zannediyolarki bedelsiz hesaba gectigi zaman Hemen hesabinda bi kac milyon kar gorunecek bunun kafasini yasayip burada ona buna satasmak nedir ,
    Ben daha evvelde yazdigim yada savundugum seyleri Halen savunuyorum , okuyupta okudugunu anlayamayan , kafasinda kurgular kuran , farkli senaryolar ureten insanlar var , kendi haline birakiyoruz onlari , kendi capinda oynasinlar sorun yok , biz bu hisseyi uzun vade aldik , benim vadem omur boyu , yani amacim temettusunu emekli maasi gibi alip yemek her yil , bu amacla simdiden yatirimimi yaptim , bedelsizin bana bu sene bi cikari olmaz ,bunu Ben zaten biliyorum ama sadece 2 sene sonrada 2026 yil sonunda o bedelsizlerin hesabima nasil bi kar yazacagini simdiden gorebiliyorum , kaldiki 2030 senesinde beni nasil ihya edecek onu cok ama cok iyi biliyorum , Allah uzun omur verirse olmezsek kismetse o gunleride goruruz insallah hayirlisi ile ,

idrak edemeyenlere yada bu is bilmeyenlere bilgilendirmedir , bedelsiz ayni sene seni milyoner etmez borsaya uzun vadede bedelsizin seni nasil milyoner ettigini gormek istiyorsan herhangi bir hisseye 10 bin lira yatirim yap 5 yil bekle olurki zarari edersen 10 bin lira gibi komik bi rakamda zarari edersin hic bi sekilde sana koymaz bu meblag , sonrada hesap edersin yuzde kac binde kac getirisi olmus bu bedelsizlerin bana diye hesabini yaparsin ,

5. Ben kendi adima yaziyorum , Ben uzuncu oldugum icin yatirimimi bu hisseye yaptim ama benim her ay gelirim var , ve Ben bu gelirimi her ay bu hisseye yatiriyorum , yani her ay gelirimle fiyat neyse o fiyattan aliyorum ,

simdi sasa 5 bucuk liradan 10 liraya ciksa Ben tek 1 lotu 10 liradan almis olacagim , sasanin yukselmemesi benim cikarima 10 liradan 15 ten alacagim hisseyi 5 bucuk liradan aliyorum her ay , sasanin yukselmemesi benim cikarima yani , haaaa hissede uzun zamandir terste bekleyen vardir yada uzunda bekleyen vardir hissenin artik hareket yapmasini bekler o insanlari anlarim , o yuzdende anlik olarak hissede neler oluyor diye Ben sahsi dusuncelerimi fikirlerimi paylasiyorum , ama acik konusayim sasa ne Kadar yukselmezse Ben o Kadar karliyim cunku alabildigim Kadar dusuk fiyattan bu hisseyi toplayabilme sansim devam ediyor...

sasa yukselmiyor diye sevinenler bosuna seviniyor yani, ne zamanki tum projeleri biter hisse yerinde sayarsa Ben o zaman uzulurum , ama simdi degil !! su anda yukselmemesinin bana faydasi var benim cikarima ..

6. Bölünmenin zerre kadar olumlu katkısı olmadı. Eşleştiği fiyatın bile altına düştü. Hep yazdığımı yine yazacağım. Yatırımlar bitmeden ve bilançoya olumlu katkılarını görmeden hisse hakkında olumlu şeyler yazmayacağım. Polyannacılık yaparak kimse kimseyi etkilemesin. Uzun vadede olumlu düşünüyorum ama kısa vadede iş kumara döndü
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

7.  Alıntı Originally Posted by karayel09 Yazıyı Oku
    Bölünmenin zerre kadar olumlu katkısı olmadı. Eşleştiği fiyatın bile altına düştü. Hep yazdığımı yine yazacağım. Yatırımlar bitmeden ve bilançoya olumlu katkılarını görmeden hisse hakkında olumlu şeyler yazmayacağım. Polyannacılık yaparak kimse kimseyi etkilemesin. Uzun vadede olumlu düşünüyorum ama kısa vadede iş kumara döndü
    Gerçekçi bir yorum.
    Çocuklar, Deliler ve Cahiller. Tüm siyasi ve ekonomik fikirlerinizi TARTIŞMASIZ başımı sallayıp onaylıyorum.
    Selametle.....

8.  Alıntı Originally Posted by hep kazan Yazıyı Oku
    Ben kendi adima yaziyorum , Ben uzuncu oldugum icin yatirimimi bu hisseye yaptim ama benim her ay gelirim var , ve Ben bu gelirimi her ay bu hisseye yatiriyorum , yani her ay gelirimle fiyat neyse o fiyattan aliyorum ,

simdi sasa 5 bucuk liradan 10 liraya ciksa Ben tek 1 lotu 10 liradan almis olacagim , sasanin yukselmemesi benim cikarima 10 liradan 15 ten alacagim hisseyi 5 bucuk liradan aliyorum her ay , sasanin yukselmemesi benim cikarima yani , haaaa hissede uzun zamandir terste bekleyen vardir yada uzunda bekleyen vardir hissenin artik hareket yapmasini bekler o insanlari anlarim , o yuzdende anlik olarak hissede neler oluyor diye Ben sahsi dusuncelerimi fikirlerimi paylasiyorum , ama acik konusayim sasa ne Kadar yukselmezse Ben o Kadar karliyim cunku alabildigim Kadar dusuk fiyattan bu hisseyi toplayabilme sansim devam ediyor...

sasa yukselmiyor diye sevinenler bosuna seviniyor yani, ne zamanki tum projeleri biter hisse yerinde sayarsa Ben o zaman uzulurum , ama simdi degil !! su anda yukselmemesinin bana faydasi var benim cikarima ..
    Sonuç:
    SASA'nın tahtacısının ve şirket sahibinin (her ikisinin aynı kişi olduğunu tahmin ediyorum...) çok dürüst insanlar olmadığını ve yatırımcı dostu olmadığını akılda tutmak gerekiyor.

Tek amaçları... ellerine geçen her fırsatta... bir yandan hisseye yeni giren kişileri hapsedip paralarını kullanmaya çalışmak, diğer yandan da yüksek fiyattan girmiş olanları bıktırıp bu fiyatlardan sattırmaya çalışmak.. Onun için fiyata bakmadan... satanların malını alıyolar, isteyenlere de satıyolar.

Bu nedenle SASA yatırımcı ilişkilerinden medet ummak, düzgün ve akılcı bir cevap beklemek gereksiz ve yersiz. Yatırımcısını yanıltmak için her türlü yalanı söyleyebilirler ve şaklabanlığı yapabilirler (ki yapıyorlar). Verilen cevaplar standart ve ezberletilmiş cevaplar. Küfür etsen bile aynı cevabı veriyolar (ya da vermiyolar).

Örnek 2023 de açılacak dedikleri tesis açılışı 2024 ikinci yarısına kaydırıldı... Muhtemelen o da olmayacak ve 2025'e sarkacak... Bunun böyle olacağı 2023 de bilinmiyor muydu (ya da şu an bilinmyor mu?)? Gayet iyi biliniyor. Ama amaç ne? Yatırımcısını kandırmak, yanıltmak ve dolandırmak...

Yakayı SASA'ya kaptıranlar kaptırdı... Ama bu yazdıklarım yeni girecek arkadaşlar için dost tavsiyesi olsun. Şirkete yön verenler dürüst değiller ve şirket kurumsal bir şirket değil....

Ama bu yatay hareket ile yeni yatırımcı bulacaklarını da sanmam. Bu kadar beklemişlerin de artık ellerindekini satacaklarını sanmam (satacaklar satmıştır). Yani bu dolandıcılık tezgahına devam edeceklerse... öyle ya da böyle fiyatı yükseltmeleri lazım. Ne kadar yükselir? Umarım enflasyon kaybını telafi edecek kadar yükselir.

Ama yükselirse de.. işte o zamanda karıncalar balıkları yer... Elbet karıncalara da sıra gelecektir.
    Son düzenleme : kardamadam06; 14-08-2024 saat: 12:14.

Sayfa 829/907 İlkİlk ... 329729779819827828829830831839879 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •