Sayfa 16/302 İlkİlk ... 614151617182666116 ... SonSon
Arama sonucu : 2416 madde; 121 - 128 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Ereğli'de sorun bizim kaale alınmayışımız...
    Evet doğru dedin. Genel anlamda ise yönetim yeteri kadar profesyonel değil. Bu sorun çok yaygın TR'de maalesef. Çok sık ve her yerde karşımıza çıkıyor
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Makul oranlarda temettü ödeyen gelişmiş ülke borsalarında shareholder yield diye bir terim vardır. Hissedarlık getirisi oluyor, klasik temettü getirisinden farklıdır şöyle ki yönetimin aldığı doğru ve verimli kararlar sonucu elde edilen ekstra temettüyü ifade eder. BİST doğru dürüst temettü vermediği için burada anlamsız kalıyor. Hisse geri alımları, azalan borçluluk, artan serbest nakit akımı işte bu shareholder yield kapsamına giriyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Lokomotif ekonomi olan ABD'de hem yatırıma uygun reytingli hem de yüksek riskli şirketlerin tahvillerinin getiri spread leri tarihi taban seviyede. Yani bunların getirileri diplerde, fiyatları ise oldukça primli. Kurumsal kar marjları da tarihi rekor seviyede. Şirketlerin karları beklenenden daha iyi geliyor. FED faizleri indirme sürecinde. Trump kurumlar vergisini düşürecek, deregülasyonlar olacak. Hisse bazlı borsada işlem gören ETF fonlarına haftada 40 milyar dolar taze para giriyor. Amerikan borsasının neden turbo gittiğini anlamak isteyenler için işte temel nedenler.

Both investment grade and high-yield bond spreads are at all-time lows. 3Q earnings growth is coming in just above expectations now at 8.6%, and corporate profit margins are at all-time highs. On top of that, monetary policy is moving short-term rates lower and fiscal policy is likely to lower tax rates and deregulate. Equity ETF inflows at $40B just this past week alone are showing those animal spirits stirring.

4. TH hocam biz kalktığımızda sen uyumamış oluyorsun.
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

5. USDJPY paritesi 156 ya geldi. Bir kaç ay önce 139 daydı. Japon Yeni dolar karşısında kısa sürede %12 değer kaybetti. Carry Trade in start alması çok yakındır. Buradan TR 'ye asgari 20 milyar dolar sıcak para gelir, bunun yarısına yakını da BİST30 şirketlerine gider.

6.  Alıntı Originally Posted by Borsacı Beyefendi Yazıyı Oku
    TH hocam biz kalktığımızda sen uyumamış oluyorsun.
    Evet benim çalışma saatlerim çok uzun ve sizinkinden farklı. 😊

7. Hayırlısı olsun, ufkumuzu acıyorsunuz çok teşekkürler.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    USDJPY paritesi 156 ya geldi. Bir kaç ay önce 139 daydı. Japon Yeni dolar karşısında kısa sürede %12 değer kaybetti. Carry Trade in start alması çok yakındır. Buradan TR 'ye asgari 20 milyar dolar sıcak para gelir, bunun yarısına yakını da BİST30 şirketlerine gider.
    Üstat doların öbür sene nisanda 43 TL ye yakın olacağını gerçekten düşünüyor musunuz?
    Ben öbür sene maks 40 ı görmez diyorum.

Sayfa 16/302 İlkİlk ... 614151617182666116 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •