Sayfa 67/164 İlkİlk ... 1757656667686977117 ... SonSon
Arama sonucu : 1306 madde; 529 - 536 arası.

Konu: Xu030 endeks

1.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    ..

i. bu şirketler hayatlarından kazanmadıkları paraları kazandı 2022- 2023, bu sene ivme kaybetse de yine kar yapıyor çoğu.. ama enflasuyon muhasebesi diye bi şey icat ettiler, herşey aynı faaliyetler aynı tamamen aynı şirkete farklı bir numaralı gözlükle bakıyorsun ve zarar gösteriyor bilanço, sırf vergi veremesin diye.. o yüzden kar göstermiyor olsalar bile, cari piyasa değerleri uzun vadeli alım için son derece uygun
    borsa şirketlerin ortaklık paylarının alınıp satıldığı arena, borsada oluşan fiyatlar için birincil belirleyici dinamik bu şirketin reelde kaç para etmesi gerektiği- bunun temelinde de o şirketin ne kadar kar ürettiği, ne kadar nakit akışı yarattığı belirleyicidir.. şirketin üzerine kayıtlı duran varlık, gayrimenkul vs bile ikincil plandadır

2021 sonrası ekonomik ortamda- pazar payı olan, fiyat belirleme gücüne sahip olan herkesin kazancını arttırdığı (serbest meslek, esnaf, işinin ehli ustalar, ve şirketler) buna mukabil ücretli kesimin relatif geri gittiği, alım gücünün yıprandığı bir ortamdan geçtik.. sürecin en büyük kazananlarının başında şirketler kesimi geliyor, ve oluşan enflasyonun birincil müsebbibi şirketlerin kar hırsı, 'ne fiyat versek gidiyor birader, niye zam yapmayayım' mantığı içinde sürekli kar marjlarını yükselttiler

hal böyleyken, enflasyon muhasebesi diye bi şey icat ettiler, herşey aynı faaliyetler aynı tamamen aynı şirkete farklı bir numaralı gözlükle bakıyorsun ve zarar gösteriyor bilanço.. yani enflasyonun birincil derecede sorumlusu olan şirketler (çoğu sektör oligopol yapı) bu muhasebe tekniği sayesinde ödüllendirilmiş oldu ayrıca.. kar göstermedikleri için vergi de vermiyorlar, patronlar mutlu çünkü aynı nakit akışını sürdürüyor şirket ve üstüne vergi de vermiyor artık

jon dowes üstad bugün tcmb raporundan alıntılamış, orada gördüm.. şirketler kesiminin kar marjları

2. Foruma yazmayı özlemişim, burada arada karalarım bir şeyler.

Bugün tüik geçinme endeksi aylık veri açıklandı. Son 10 yılın en düşük kasım ayı verisi. İTO verisi gibi bu da az çok öncü sinyal oluyor. Ptesi İTO verisi de %2 altında gelirse, tüik enf. %2 altı cepte demektir. %2 altı bir veri aralık faiz indirimini garantiler. Yok salı günü %1,5 civarı bir artış gelirse, seri indirimler başlıyor çoşkusu ile kuvvetli bir yükseliş görebiliriz
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Foruma yazmayı özlemişim, burada arada karalarım bir şeyler.

Bugün tüik geçinme endeksi aylık veri açıklandı. Son 10 yılın en düşük kasım ayı verisi. İTO verisi gibi bu da az çok öncü sinyal oluyor. Ptesi İTO verisi de %2 altında gelirse, tüik enf. %2 altı cepte demektir. %2 altı bir veri aralık faiz indirimini garantiler. Yok salı günü %1,5 civarı bir artış gelirse, seri indirimler başlıyor çoşkusu ile kuvvetli bir yükseliş görebiliriz
    türk-iş enflasyonunda son 10 yılın en düşük kasım verisi.. iyiymiş

tüik 2013-2019 kasım ortalaması 0.3%, 2020-2023 ortalaması 3.0%, geçen sene 3.3%.. okumuş ocukların beklentisi 2.0% imiş, beklenenden iyi geleceği artık kesin gibi, aralık faiz indirimi garantilenmiş olur

ben en çok konaklama enflasyonunu merak ediyorum, oteller avro bazında fiyat veriyor, avro/lira %2-3 kadar düştü kasımda pariteden dolayı

Ruslar Esad/Esed’i satmış gibi görünüyor.
    Ruslar Esad/Esed’e kara kaşı için mi destek veriyor? Rusya için önemli olan Lazkiye’deki limanı. Esad/Esed yönetimi sallantıda. İran’ın sağladığı milisler ile ayakta duruyor. Esad/Esed yönetimi devrilirse Ruslar’a “Lazkiye’de senin ne işin var?” diye sorarlar. Rusya’nın Lazkiye’deki varlığı için hiçbir hukuki dayanağı kalmaz. Eğer Ruslar muhaliflerden liman konusunda garanti aldılarsa “Esad/Esed’e “ne halin varsa gör” demiş olabilirler.
    Son düzenleme : sar; 30-11-2024 saat: 15:48.

Esad/Esed güçleri ile abd ve İsrail destekli ypg/pkk omuz omuza, muhaliflere karşı çatışıyor...
    Abd’nin silahlandırdığı ypg/pkk’lılar rejim ordusuna mı yazıldı acaba?

6. Arada yazin ozletmeyin kendinizi
    Forumun sizlere ihtiyaci var
    Ozan Erol daha once viop basliginda yaziyordu ama artik oda yazmiyor
    Sahsen ben yazilarini severek okuyorum
    Sn.Ozan Erol 1-2 ay gibi bir zaman araliginda %20-25 lik bir mini ralli beklentiniz varmi ?
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Foruma yazmayı özlemişim, burada arada karalarım bir şeyler.

08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

7.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Arada yazin ozletmeyin kendinizi
    Forumun sizlere ihtiyaci var
    Ozan Erol daha once viop basliginda yaziyordu ama artik oda yazmiyor
    Sahsen ben yazilarini severek okuyorum
    Sn.Ozan Erol 1-2 ay gibi bir zaman araliginda %20-25 lik bir mini ralli beklentiniz varmi ?
    Ben artık X te yazıyorum genelde. Forum yönetiminin eskiden beri burada olan tecrübeli arkadaşları koruması lazım. Deva hisse balığında yazıyordum en son, 1-2 dallama geldi başlıkta salça oldu paylaşım yapanlara..forum yönetimi de seyretti sadece...ben neden o tiplerle muhatap olayım. X te tipini beğenmediğim adamı engelliyorum, büyük rahatlık.

Bu arada bu forum 98 de kuruldu, 99 dan bu yana aynı isimle buradayım ben..bu dönemde 10 kere gidip, 11 kez gelenler oldu...hatta aktif balık viop ta yazanların ortalama nick değiştirme sayısı 5-6 dır...isim değişikliği bu alemde geçmişi bir şekilde resetleme ihtiyacı sonucu oluşuyor.

Bu arada başlık sahibi Ozan Erol un da 5. nicki sanırım, en azından benim bildiğim 4. Başkaları da vardır

Ama hakkını teslim edeyim. Şu piyasalarda tandığım en donanımlı 5-10 kiişden biridir. Forumda da ilk3 e girer.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8. Forumun kullanici sayisi dustu
    Sonucta burasida bir isletme kullanici sayisinin daha fazla dusmemesi icin olmuyacak konusmalara goz yumuyor yonetim
    Kalite dustukce kullanici sayisi dahada dusecek gidenlerde geri gelmiyecek
    o yuzden ozletmeyin ara sira yazin dedim
    kaliteleri okumak her zaman tad veriyor
    Bazen Viop da pozisyon acinca bu basliga gelip bakiyorum acaba basliga terstemiyim diye .
    Ozan Erol tabiri caiz ise kivirmadan kisa ve net yaziyor ve beklentilerinin gerceklesme oranida cok yuksek

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ben artık X te yazıyorum genelde. Forum yönetiminin eskiden beri burada olan tecrübeli arkadaşları koruması lazım. Deva hisse balığında yazıyordum en son, 1-2 dallama geldi başlıkta salça oldu paylaşım yapanlara..forum yönetimi de seyretti sadece...ben neden o tiplerle muhatap olayım. X te tipini beğenmediğim adamı engelliyorum, büyük rahatlık.

Bu arada bu forum 98 de kuruldu, 99 dan bu yana aynı isimle buradayım ben..bu dönemde 10 kere gidip, 11 kez gelenler oldu...hatta aktif balık viop ta yazanların ortalama nick değiştirme sayısı 5-6 dır...isim değişikliği bu alemde geçmişi bir şekilde resetleme ihtiyacı sonucu oluşuyor.

Bu arada başlık sahibi Ozan Erol un da 5. nicki sanırım, en azından benim bildiğim 4. Başkaları da vardır

Ama hakkını teslim edeyim. Şu piyasalarda tandığım en donanımlı 5-10 kiişden biridir. Forumda da ilk3 e girer.
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

Sayfa 67/164 İlkİlk ... 1757656667686977117 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •