Sayfa 431/467 İlkİlk ... 331381421429430431432433441 ... SonSon
Arama sonucu : 3734 madde; 3,441 - 3,448 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1.  Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    Fatma Dönmez
    @Ftmfdnmz
    B blokta komşum evini Mayıs ayında 23 000 TL ye kiraya verdi.Benim evime 2500 TL kira veren öğretmen kiracım kazandığım emsal değer davayı bugün 3 aylık kira karşılığı 7500 TL verip istinafa gitmiş utanmaz kadın. Bu arada hakim 6000 TL belirledi kirayı. #EvsahipleriHakArıyor

..
    İşte Türkiye de mafyatik becerileriniz yoksa neden gelir amaçlı ev sahibi olunmayacağının ispatı.

Rayiç 23 bin TL. Hakim rayice göre değil kiracının gelirine göre bunun dörtte biri ile güncelleme yapıyor.

Pratikte bunun anlamı: Sen bir ömür boyu emekliliğimde bana katkısı olsun diye yemeyip içmeyip biriktirdiğin para ile aldığın evin sermayesini kiracıya peşkeş çekmek değil midir?

Belki kiracı senin alamadığın markalarda giyinip, senin gidemediğin otel tatillerine gidip, senin okutamadığın okullarda çoçuklarını okutup hayatını yaşarken kiraya gelince mağdur kabul ediliyor.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

2. Yukarıdaki olayın meali şöyle:

Kadın örneğin 5 milyon yatırım yapmış ve bir ev alıp kiraya vermiş.

Normalde bunu bankaya koysa yüzde 48 den vergilerden sonra 189 bin TL aylık gelir elde ederdi.

Yok TL değer kaybedebilir endişesi ile Eurobond alsa PARASI HİÇ DEĞER KAYBI OLMAKSIZIN aylık 30 bin TL elde ederdi.

Peki kiracı ne ödüyor? 2500 TL.

Peki 5 milyonluk bir emlak için Hakim ne kadar bir geliri uygun görmüş? 6000 TL. Yani faiz gelirinin 31 de biri. Dolar gelirinin ise 1/5 i kadar.

Kalan kısmı kiracıyı güçlendirme için zorunlu bağış.

Sizce bu ülkede ev alıp kiraya vermek mantıklı mı?

3. Fatma Dönmez haberine yapılan yorumlardan...

aslı
    @reis26996835
    ·
    14 Ara
    Evini kiraya vermek hiç akıllıca değil.Kiraya verdiğim öğrenci çıkarken başka birine verdi anahtarı. 14 sene oldu herhalde iyilikle çıkarmak istiyorum.her sene kasımda çıkacak.2000 tl kira veriyor o da zorla. 10 evim olsa asla kiraya vermem. Taş koyarım içine..

Mert
    @martixxdx
    ·
    14 Ara
    Evin değeri 6 milyon. 35 e veriyorum bende 30 a isteyen çok umrumda bile değil. 3 ay bekledi isterse 1 sene beklesin zararım olsun. İlerdeki zararımı kapatmaz çünkü

Anlıyorum
    @SerhatP35589304
    ·
    14 Ara
    Bilirkişilik yapıyorum. Hakimlerin çoğu rapora göre karar vermesi gibi birşey yok. Tamamen kafalarına göre. Mix yapıyor. Altın, tefe tüfe, dolar, güncel emsallerle mix yapıp yetki kullanıyor. Bu işlerin içinde olan birisi olarak kesinlikle dairemi kiraya vermem.

Fatma Dönmez
    @Ftmfdnmz
    ·
    14 Ara
    Dava 2 yıl sürdü. Ocak 2023 için 6000 TL , 2024 yılında yüzde 25 artışla 7500 TL olacak siz 7500 le 23000 TL yi mukayese edeceksiniz istinaf kesinleştiğinde .Varsayalım istinaf en az 2 yıl sürse elime geçecek paranın değeri belki de 6000 TL den de az olacak

Fatma Dönmez
    @Ftmfdnmz
    ·
    14 Ara
    Uzman Öğretmen kiracım mahkeme sürecinde seyyanen 8000 TL zam aldı ve öğretmen maaşı 52000 TL. Merkezi lokasyonda ki evim 3+1 Güney batı cepheli asansörlü vb. Açgözlü, vicdansız, ahlaksız genellemesi yapmadan önce herkes gelirine göre ev kiralasın dersek daha hakkaniyetli oluruz

Merthan Kurt
    @Merthanck
    ·
    14 Ara
    Aynen bu şekilde gelişiyor 2022 yılında açılan davalarda belirlenen kira 1/4 oranında oluyor kiracılar bu tutarları bile istinafa götürüyorlar.Kiracılar davaları adaletin dehlizlerinde resmen bitmez bir döngüye sokuyorlar ve bu sayede de rayicin 1/5 ini ödeyerek 15-17 yıl geçiyor

Layd N
    @aryanhl
    ·
    23s
    Aynısı bize de oldu, çevre evler 28-30 bin bandında. Hakim kirayı takdir yetkisini de kullanarak 7.900 Tl olarak belirledi.

gülgün
    @evin3hali
    ·
    14 Ara
    Yani iki kira arasında dünyalar kadar fark http://var.bi arkadaşım kirasını4binden6bine çıkartmak istemişti kiracı hayır dedi.evi sattı dava açıldı hem dava ve tazminat ödedi hemde evden çıktı10tlkiraya çıkmak zorunda kaldı.yani eninde sonunda kiracıya oluyor.anlayana..

Mehmet Fatih Simav
    @SimavMehmet
    ·
    14 Ara
    bizim hakimde 2500 e devam dedi...şunu çok iyi anladım bu ülkede 1 torba seramik yapıştırıcısı almam bundan sonra

G.D
    @Grkm_LR
    ·
    14 Ara
    Ben bu asgari ücretin üstünde kira bedeli duyupta delirenleri anlamıyorum. Kardeşim sen o evde oturabilicek durumda değilsin demek ki. Kendine ona göre bir yer tutacaksın. 6 bin ₺ kira belirlenmiş şaka gibi çarşıda o paraya 1 göz depo kiralayamazsın artık:

Mücellid
    @FaniHani1
    ·
    14 Ara
    Size akıl olsun kiraya verdiğiniz ev için noterden tahliye taahhüdü alın. İşlem şöyle: bir hafta önce tarihli yada sözleşme imzaladıktan 1 hafta sonra sözleşmeyi kiracıya teslim etmeden noterden tahliye taahhüdü 1 yada 2 yıl sonrasına tahliye taahhüdü imzalıyor. Hadi kımıldasın.

Murat Kaya
    @wmuratkaya
    ·
    14 Ara
    Kiracınızla herhangi bir nedenle aranızda dava olursa kiracı-kiralayan ilişkisi çekilmez hale geleceğinden tahliye karsı çıkar. O yüzden çoğu ev sahibi kiracının evini basıp olay çıkarıp mahkemelik oluyor.

CΛN
    @yolbozukcanim
    ·
    14 Ara
    Bir kaç dairem bu yüzden boşta duruyor. Uğraşmak mesele değil elimde kalır diye korkuyorum yoksa dişlerini söker o parayı yine alırım… En temizi boş tutmak

hesapsiz
    @Gokcem_28
    ·
    21s
    Bizm kiracı geçen yıl girdi 5 bine, emekli vs diye üzüldük ama maaşı eşimin maaşından yuksekmis ve adamın evi varmış kirada, şimdi zamla 10 bin yapmak istedik, direniyor 8 bin olsun diyor, kendi evini 3 binden 8 bin yapmış kirasını ayni olsun diyor, kendi evi 50 yıllık ++

Ercan Medvisit
    @ErcanMedvisit
    ·
    14 Ara
    Bende 2019 da 1300 liraya girmiştim eve ,aşağı yukarı o zaman bu para ile 450 eur alınıyordu. Piyasada evler 800 tl idi. Şuan 6000 veriyorum. Hacı amca ciyakliyor. Bende dedim 2019 da eur alsaydın her ay .mahkemeligiz 15 k istiyor.vermiycem 2023 ocakta dava açıldı.

The Alpha - Berlin
    @the_one_and_one
    ·
    14 Ara
    evi yatırım olarak alan, zaten kiraya değil, evin değer artışına veya enflasyona karşı korunmaya yatırım yapmış demektir… yoksa kira 23 bin olsa ne yazar, 6 bin olsa ne yazar…ben de kiracıyı çıkardım, boş tutuyorum artık…

Denizci��������
    @Denizci1672671
    ·
    14 Ara
    Bu ülkede 2. ev alıp kiraya vermek kadar berbat bir ticarı mantık hiç bir işte yoktur... Evi alıp 11 yıl çıkaramayacağın birine verip, 11 yıl bitince enkazı cepten para ile tadil edip yeni tahripçiyi beklemek komik geliyor.

ZapBorsa
    @ZapBorsa
    ·
    9s
    Bizim dava açalı iki yıl oldu daha bilirkişi aşamasına gelmedi. Hakime evi yarı fiyatına satayım diyorum kendisi mal sahibi olup aynı acıyı hissetsin yeter. Bu ülkede daha ev almam. Müteahhitlerin hepsi batsın. Bu yargı sistemi ile bir adım ileri gidilmez

aslı
    @reis26996835
    ·
    14 Ara
    Evini kiraya vermek hiç akıllıca değil.Kiraya verdiğim öğrenci çıkarken başka birine verdi anahtarı. 14 sene oldu herhalde iyilikle çıkarmak istiyorum.her sene kasımda çıkacak.2000 tl kira veriyor o da zorla. 10 evim olsa asla kiraya vermem. Taş koyarım içine

4. https://www.cnbce.com/veriler/kasim-...ciklandi-h7685

Konut fiyatlarında 3 ayın en yüksek artışı...

Para yine konuta gitmeye başladı.

KİRALAR da artacak....

Asgari ücrette popülist olursa TUİK in bile işi zor.

Enflasyonda Bahar aylarındaki baz etkisi nedeniyle sınırlı düşüş sonrası faiz düşüşü abartılırsa piyasada dolaşan DELİ PARA kendi yolunu bulur.

Ya dolar ya konuta aşırı yönelim olabilir.

Kredi kart sınırlaması önemli bir etki yapmaz.

Her durumda 2025 DE BAŞKA GELİRİ OLMAYAN ÜCRETLİNİN İŞİ ZOR OLACAK.

5.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    Rasim Ozan Kütahyalı: "Suriyelilerin gitmesiyle otomobil, konut ve kira fiyatları düşecek."

Bu troller ne diyorsa tersi olur? Gitme olaylarıda yalan...

Bizim arkadaşın metal işi var...Hepsi çalışıyor giden yok dedi...

Hele bir görelim, burdaki maaşlara iş bulursak belki gideriz diyorlarmış...

Eğitim bedava sağlık bedava.
    esatın devrildiği günün ertesinde troller gaz alma çalışması yaparken yazdıgım yazı yukarıda...

ve buna paralel haberler gelmeye devam ediyor...

hepi topu giden 7,000 kişi dedi devlet...

oda ertesi gün doğmuştur zaten...

Halk TV muhabiri Gamze Altunay:

“Gitmeyen Suriyelilere neden gitmediklerini sorduk, ‘benim burada evim, arabam, işletmem var’ diyorlar.

Çocuklarının Türkçe öğrendiğini, kendi dillerini bilmediklerini söyleyenler var.

Söylendiği gibi akın akın bir gidiş yok.”
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    https://www.cnbce.com/veriler/kasim-...ciklandi-h7685

Konut fiyatlarında 3 ayın en yüksek artışı...

Para yine konuta gitmeye başladı.

KİRALAR da artacak....

Asgari ücrette popülist olursa TUİK in bile işi zor.

Enflasyonda Bahar aylarındaki baz etkisi nedeniyle sınırlı düşüş sonrası faiz düşüşü abartılırsa piyasada dolaşan DELİ PARA kendi yolunu bulur.

Ya dolar ya konuta aşırı yönelim olabilir.

Kredi kart sınırlaması önemli bir etki yapmaz.

Her durumda 2025 DE BAŞKA GELİRİ OLMAYAN ÜCRETLİNİN İŞİ ZOR OLACAK.
    bi yanlışlık olmalı konut fiyatları tepetaklak aşağı gidiyor
    hergün kaybettiriyor
    tuik mahsus mu yapıyor
    bir halt olacağı yok.

7.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    bi yanlışlık olmalı konut fiyatları tepetaklak aşağı gidiyor
    hergün kaybettiriyor
    tuik mahsus mu yapıyor
    Büyük çoğunluğu Deprem teslimatları olabilir.

Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Büyük çoğunluğu Deprem teslimatları olabilir.
    satış diyor
    hemide tiko para
    tokinin deprem konutları
    tapudan satışa konu olmuyor
    ayrıca onların hepsi ipotekli

Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %63,6 oranında artarak 153 bin 14 oldu.

Konut satışları Ocak-Kasım döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %16,4 oranında artarak 1 milyon 265 bin 388 olarak gerçekleşti.

Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %14,2 olarak gerçekleşti. Ocak-Kasım döneminde gerçekleşen ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %21,3 oranında azalarak 135 bin 209 oldu.

.
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 431/467 İlkİlk ... 331381421429430431432433441 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •