Sayfa 115/301 İlkİlk ... 1565105113114115116117125165215 ... SonSon
Arama sonucu : 2402 madde; 913 - 920 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Yurtdışı yada Yurtiçi finans piyasalarından elde edilen gelirlerde vergiden kaçma pek mümkün değildir. Farklı ülke veya vergi cenneti adalar da çözüm değil. Ülkelerin dahil olduğu karşılıklı anlaşmalar bu tip gelirlerin mutlaka bir yerde vergilendirilmesini gerektiriyor. ABD bu konuda çok baskıcı, 2008 krizinden sonra İsveç Bankalarının, dünya savaşlarında bile dokunulmayan gizlilik hakkını ellerinden almıştı.

Yapılacak en iyi şey yatırımcıların bir A.Ş. çatısı altında birleşip bunun avantajlarından faydalanmasıdır. Herkes yatırımı oranında pay alır ve sağlam bir şirket tüzüğüyle yol haritası çizilir. Böylece yatırımcıların parası kişisel servetten kurumsal sermaye statüsüne yükselerek devlet nezdinde daha dokunulmaz hale gelir. Yurtdışı borsa gelirleri %25'lik kurumlar vergisi oranından vergilendirilir. Ortaklar araba, eğitim, yurtdışı seyahat, sağlık sigortası gibi giderlerini kazançlarından düşerek vergi yükünü azaltır. Sermayelerin birleşmesi sayesinde daha yüksek bir meblağa ulaşıldığından fırsat havuzu genişlemiş olur.
    evet hocam başka bir ülkede yaşıyorsan 3 ülkenin de karşılıklı anlaşmalarını incelemek gerekli sanırım. o halde gürcistanda yaşıyorsan, türkiye'de dar mükellef isen sanırım vergiyi ödemezsek başımıza iş açılabilir en iyisi sizin dediğiniz yöntem. ben başka bir ülkeyi düşünüyorum ama vergiden kaçma için değil yanlış anlaşılmasın :P iki yerde birden ödemeyim yeter. çünkü hangi ülkede yaşıyorsan genelde oranın vergi mükellefi de olunuyor.

2.  Alıntı Originally Posted by bozdogan82 Yazıyı Oku
    bi ara shortlayanlar için kokain paralarını çıkartmak için kumar oynuyorlar gibi bi açıklama yapmıştı.
    baya korkusuz, çılgın bir abimiz
    Bu adam genius. Tüm yönetici kadro da öyle. İnsider trade kayıtlarına bakıyorsun ama hiç anlamlı sonuç çıkaramıyorsun. CEO yüklü bir satış yapıyor, 2 gün sonra bir bakıyorsun sattığından daha fazlasını geri almış. Diğer yönetimdeki elemanlar da öyle yapıyor. Böylece analistler ters köşe oluyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Gürcüce çok kazık bir dil olmasaydı ve biraz daha genç olsaydım sermayeyi büyütmek için Gürcistanda şirket açmayı ya da yerleşmeyi düşünebilirdim ben. Bildiğim kadarıyla yurtdışı kazancından vergi almıyor, pahalı değil, pasaportsuz gidebiliyorsun, 1 sene kalabiliyorsun! 6 ay minimum süre orada yerleşik olduğunu kanıtlamak için. Ben aslında düşündüm ama sonra ne yapacağım orada dedim
    Dil değil de alfabesi çok sakat, Yunan alfabesi bile bunun yanında çöldeki vaha gibi.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    CIA için çalışıyorsan o kadar olsun özgüven artık
    Bence özgüven ile bir alakası yok, bilinçli bir şekilde ve belirli bir plan dahilinde hareket ediyorlar hem de komple yönetim kademesi şeklinde.

5.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    evet hocam başka bir ülkede yaşıyorsan 3 ülkenin de karşılıklı anlaşmalarını incelemek gerekli sanırım. o halde gürcistanda yaşıyorsan, türkiye'de dar mükellef isen sanırım vergiyi ödemezsek başımıza iş açılabilir en iyisi sizin dediğiniz yöntem. ben başka bir ülkeyi düşünüyorum ama vergiden kaçma için değil yanlış anlaşılmasın :P iki yerde birden ödemeyim yeter. çünkü hangi ülkede yaşıyorsan genelde oranın vergi mükellefi de olunuyor.
    Vergi incelemeleri 5 yıl geriye dönük yapılır, mevzuata farklı bir yorum getirip buna dayanarak geriye dönük uygulama bile yapabiliyorlar. Çifte vergilemeyi önleyen anlaşmalar zaten mevcut ancak iş karmaşıklaştıkça mali müşavir desteği gerekmeye başlıyor.

6.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Umarım hocam. Bu tarafta da tam tersi gidiyorum gibi çünkü. Tüpraş alımım çok saçma oldu ama ereğli de farklı değil neyse ki . BIST portföyü resetledim 2023ün artılarına bakıp kendimi kandırıyormuşum gibi oldu biraz. hepsinde eksi şimdi.

Ereğli demişken genel müdür 2030'a kadar 3.2 milyar dolar yatırım yapacağız demiş. Bu sene de saçma sapan bir temettü gelirse bu bahane ile muhtemelen çıkarım gibi. 2030'a kadar düzenli nakit sağlarsa beklerim gibi. 3.2 milyar da az değil gerçekten.
    3.2 milyar dolarlık yatırım yapacaklar da bu para nereden gelecek, nasıl gelecek, maliyeti ne olacak. Zaten şirket geçen Temmuzda 750 milyon dolarlık 5 yıl vadeli %8.375 yıllık faizli tahvil ihraç etmişti ve bunun maliyetine katlanacak. 5 yıl boyunca her 6 ayda 1 faiz ödemesi var, 5. yılın sonunda da 750 milyon dolarlık ana para ödemesi. Şimdi de 3.2 milyar dolarlık yatırım çıktı ortaya ama bunun maliyeti konuşulmuyor.

7.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Yurtdışı yada Yurtiçi finans piyasalarından elde edilen gelirlerde vergiden kaçma pek mümkün değildir....
    Yapılacak en iyi şey yatırımcıların bir A.Ş. çatısı altında birleşip bunun avantajlarından faydalanmasıdır. Herkes yatırımı oranında pay alır ve sağlam bir şirket tüzüğüyle yol haritası çizilir. Böylece yatırımcıların parası kişisel servetten kurumsal sermaye statüsüne yükselerek devlet nezdinde daha dokunulmaz hale gelir. Yurtdışı borsa gelirleri %25'lik kurumlar vergisi oranından vergilendirilir. Ortaklar araba, eğitim, yurtdışı seyahat, sağlık sigortası gibi giderlerini kazançlarından düşerek vergi yükünü azaltır. Sermayelerin birleşmesi sayesinde daha yüksek bir meblağa ulaşıldığından fırsat havuzu genişlemiş olur.
    Dört dörtlük bir tavsiye. Kesinlikle katılıyorum.

8. Ekonomist'in Almanak'da yayınlanan CEO Anketinde 2025 Enflasyon beklentilerinin;
    sadece %22'si %20-30 aralığında.
    CEO'ların %78'i %30-70 arası enflasyon öngörüyor.
    2024'te enflasyon %70 oldu. Asgari ücret zammı %30.

Sayfa 115/301 İlkİlk ... 1565105113114115116117125165215 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •