Sayfa 119/298 İlkİlk ... 1969109117118119120121129169219 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 945 - 952 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    .........Borç/varlık oranı 1971 deki 0.11 dibinden sonra lineer olarak sürekli arttı ve 2009 yılında %200 e ulaştı hemen hemen yani eldeki varlıkların 2 katı bir borç söz konusuydu. 2009 dan günümüze kadar geçen 15 yılda %200 den %11 e düştü. Grafik" ters V" şeklinde.
    Yanlışlık var yukarıda verdiğim bilgide. 2009 yılında borçluluk oranı %200 değil %20 ye çıkmış. ABD hane halkında borçların varlıklara oranı son 80 yılda %20 yi hiç aşmamış, en düşük %10.7 yi görmüş 1971 yılında ki şu anki oran ile kafa kafaya, en yüksek %20 olmuş 2009 yılında. Büyük bir marjla borçlar her zaman varlıkların çok altında kalmış. Hatamı düzeltiyorum.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Yelpaze hocam, sizin yazı tarzınız ve makro analizleriniz Mahfi Eğilmez hocanın stiline çok benziyor. Belki de siz Mahfi hocanın ta kendisisiniz. Doğru mudur?
    Hiç bir kitabını okumadım hocam, yorumlarını da takip etmiyorum ama en aktif iktisatçılardan. Bildiğim kadarıyla borsayla hiç işi olmamış bir abimiz, ben ise zamanımın ufak bir kısmını makro analize ayırıyorum. Geri kalan zamanımı borsa ve spekülasyon analizine harcıyorum, farkımız bu sanırım. Elbette akademisyen olması ve diğer üstünlükleri hariç

İktisat basit bir ilim, hele bir de herkesin hizalanmak için faydalandığı, FED gibi tek bir ortak deniz feneri varsa tüm yorumlar birbirine yakın olur. Ben bu yorumlarla sizleri sıkmak yerine gözden kaçabilen noktaları ya da alternatif olabilecek bakış açısı sunuyorum. Bazen de herkesçe bilindiği halde yeterince önem verilmediğini düşündüğüm noktaları vurguluyorum hepsi bu. Daha dün hatırlattım, artık klasik iktisadi yorumların borsa açısından kıymeti pek kalmadı diye, jeopolitiği de içine alan çoklu odaklanma gerekiyor.

3. Benim faiz tahminim şöyle;
    MB yarın faizi indirir,
    1-2 hafta içinde padişah asgari ücreti 25binTL olarak revize eder.
    Haklı çıkarsam Mafi hoca olmadığımdan emin olursunuz

araya kaynadığı için tekrar ediyorum...
    Ekonomist dergisi son sayısı, Almanak'da yayınlanan CEO Anketinde 2025 Enflasyon beklentilerinin;
    sadece %22'si %20-30 aralığında.
    CEO'ların %78'i 2025'de %30-70 arası enflasyon öngörüyor.
    2024'te enflasyon %70 oldu. Asgari ücret zammı %30.

4. Bark bark. TH ın topiğinden çıkmaz olmuşsun. Senin adına iyi gelişme aslında da daaaa ..
    Bir zamanlar adama manipülatör pazarlamacı hisselerinizi kaptırmayın bu gibi tipleri çok iyi bilirim falan diyordun.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Barclay bana da öyle geliyor, faiz indirimi için zemin hazırlandı artık. Emekli maaşlarına yapılacak %20-25 lik bir zam da kekin üstündeki krema olur. Benim aldığım kağıda mı girecen, torpaklar başa.
    Ortaaaamm 😂😂😂 sana bişi diyim mi çok zorladi sabah acilista 9.40 da girdim yemedi 29.30 - 29.36 ya kadar dizdiydim olmadı sonra 9.55 acilisi ile 29.52 den yakaladim anca , senin bekleme maliyeti ile 40 olmuşdur zaten maliyet diye dusunuyorum 🤣🤣 şaka saka benden iyisin biliyorum mrk etme

6.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Bark bark. TH ın topiğinden çıkmaz olmuşsun. Senin adına iyi gelişme aslında da daaaa ..
    Bir zamanlar adama manipülatör pazarlamacı hisselerinizi kaptırmayın bu gibi tipleri çok iyi bilirim falan diyordun.
    OooOooo Matyassss , naber iyimisinnn , bugünkü mesai'in bitti mi Ereğli sayfasında dökebildin mi kimseleri , senin işin de zoor hacı kolay gelsiiinn 😂😂😂

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    3.2 milyar dolarlık yatırım yapacaklar da bu para nereden gelecek, nasıl gelecek, maliyeti ne olacak. Zaten şirket geçen Temmuzda 750 milyon dolarlık 5 yıl vadeli %8.375 yıllık faizli tahvil ihraç etmişti ve bunun maliyetine katlanacak. 5 yıl boyunca her 6 ayda 1 faiz ödemesi var, 5. yılın sonunda da 750 milyon dolarlık ana para ödemesi. Şimdi de 3.2 milyar dolarlık yatırım çıktı ortaya ama bunun maliyeti konuşulmuyor.
    Hocam benim anladığım başka bir çaresi yok şirketin. Bir şey yapmasa ya kimsenin istemediği çeliği üretecek iş yapamayan şirket satılacak ya da bu yatırım seve seve yapılacak. Benim eskisi gibi temettü beklentim azaldı bu şirkette. Intel yatırımları gibi değil ama durum en azından ama. Ne üreteceğini anlıyoruz. Bu yaşayacağı olası zorluklar günün birinde bir fırsat da doğurabilir. Temettü verilmeyen, borçların şirket payları satılarak karşılandığı kadar kötüleştiği bir senaryoda, O gün biçilen değerden almak isterim şahsen. Yani sizin dediğin 15 tl veya daha kötüsü Benim asıl merak ettiğim bu yatırımların geri dönüşü gerçekten o kadar önemli olacak mı? 2030 sonrasını kimse düşünmeyeceğinden evet yani daha uzun süre Ereğli'de hareket olmaması ciddi bir ihtimal gibi düşünüyorum. Ama gelişimden yana iyimser olmakta fayda var diye de düşünüyorum. Otomotiv sektörü de tersine dönecek bir gün. Çelik girdisi daha çok olan EV araçlar da her yerde olacak muhtemelen. Ereğli olmadan olmaz gibi geliyor Belki yönetim de biz batamayız diye düşünüyordur.

8.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    OooOooo Matyassss , naber iyimisinnn , bugünkü mesai'in bitti mi Ereğli sayfasında dökebildin mi kimseleri , senin işin de zoor hacı kolay gelsiiinn 😂😂😂
    Aynen kardeşim. Takip de kal.

Sayfa 119/298 İlkİlk ... 1969109117118119120121129169219 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •