Sayfa 120/298 İlkİlk ... 2070110118119120121122130170220 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 953 - 960 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Yüksek faiz nedeniyle iç piyasada iş yapanlar durgunluktan şikayetçi,
    Değerli TL yüzünden ihracatçılar ve turizmciler dertli,
    Asgari ücret çalışan kesim tarafında tepkiye neden oldu.
    Yatırımcılar desen onlar da dertli.
    Kimseyi memnun edemediler.

Şimdi faizi düşürsen enflasyon ne olacak?
    Kurlar yükselse ayrı dert. Zor iş gerçekten.

2.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Hiç bir kitabını okumadım....artık klasik iktisadi yorumların borsa açısından kıymeti pek kalmadı diye, jeopolitiği de içine alan çoklu odaklanma gerekiyor.
    Yazı stiliniz benzer olduğu için acaba dedim. Mahfi hoca ekonomi hususunda çok aydınlatıcı bir kişilik. Oldukça sade ve herkesin anlayabileceği bir dilde yazıyor, çok takdir ettiğim biri. Doğadaki prensip şöyle: Bir metot veya taktiği kullananların sayısı sürekli artıp belirli bir kütleye eriştiğinde artık o taktik geçerliliğini yitirir. Borsadan örnek verelim: Herkes %2 stoploss kullanıyorsa ve bu yöntem işliyorsa, bir süre sonra bu yöntemi kullananların sayısı eksponansiyel olarak artacak ve belirli bir noktadan sonra işlemez hale gelecek, hata ters tepecek çünkü herkes bundan haberdar olduğu için avantaj sağlamak isteyenler %2 değil de %1.9 a çekmeye başlayacaklar vs vs. Dediğin gibi iktisat bilimi kapsamında finans alanında da pek çok değişimler yaşanıyor aynen gerçek hayatta olduğu gibi. Bütün mesele bu evrime ayak uydurmakta.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Benim faiz tahminim şöyle;
    MB yarın faizi indirir,
    1-2 hafta içinde padişah asgari ücreti 25binTL olarak revize eder.
    Haklı çıkarsam Mafi hoca olmadığımdan emin olursunuz

araya kaynadığı için tekrar ediyorum...
    Ekonomist dergisi son sayısı, Almanak'da yayınlanan CEO Anketinde 2025 Enflasyon beklentilerinin;
    sadece %22'si %20-30 aralığında.
    CEO'ların %78'i 2025'de %30-70 arası enflasyon öngörüyor.
    2024'te enflasyon %70 oldu. Asgari ücret zammı %30.
    Hocam asgari ücretin yukarı yönde revize edileceğine ben hiç ihtimal vermiyorum. Bugünkü kurdan 22,104 tl lik net asgari ücretin işverene saat başı toplam maliyeti 5 eurodur. Bence bu maliyet TR için gayet uygun. Kaldı ki adı üstünde asgari ücret, bundan memnun olmayan daha yüksek bir ücret talep eder. Beklentilere gelince, bunların tutma olasılığı her halükarda düşüktür zaten. Herhangi bir yönde mutlaka sapma olacaktır. Ben "kervan yolda düzülür" mantığıyla hareket ediyorum. Ortaya çıkan yeni gelişmelere ayak uydur, stratejini ona göre revize et, olay budur.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Bark bark. TH ın topiğinden çıkmaz olmuşsun. Senin adına iyi gelişme aslında da daaaa ..
    Bir zamanlar adama manipülatör pazarlamacı hisselerinizi kaptırmayın bu gibi tipleri çok iyi bilirim falan diyordun.
    Mathias nerelerdesin ya, uzun süre göremedim seni. Son 20 yıldır bana ayni lafları çakıyorlar, hisse pazarlamacısıyım, pis bir manipülatörüm, yalancıyım, abilerimin adına algı yönetimi yapan iğrenç biriyim, karaktersizin önde gideniyim vs vs. Bunları ben hiç önemsemem, kafaya da takmam. Herkesin istediği şekilde düşünmeye hakkı var, bırakalım da bu haklarını kullansınlar.

Neyse, sen neler düşünüyorsun borsa hakkında? Ben 100 endekste hala gerekli momentumun yakalanamadığını, bunun için de günlük işlem hacminin 120 milyar tl yi bir kaç gün boyunca aşması gerektiğini düşünüyorum. Ama bugün piyasa güzel tepki verdi. Emekli maaşı zamları da %20 civarında tutulursa bu rallinin arkası gelir. 6 Ocaktan sonra yabancılar da bir kaç milyar dolarlık net alım yaparlarsa 11250 deki tarihi zirveyi kolaylıkla aşarız.

herzobidunya Guest
    Th hocam bugünkü piyasaya bakınca bir tebriği hakettiniz sanırım. Oysa dün pozisyonu kapatabilirim lafzı geçerken tam tersini düşünüyordum.

Bereketli olsun. Umarım devamı gelir.

6. [QUOTE=TRENDHOUND;6952934]Mathias nerelerdesin ya, uzun süre göremedim seni. Son 20 yıldır bana ayni lafları çakıyorlar, hisse pazarlamacısıyım, pis bir manipülatörüm, yalancıyım, abilerimin adına algı yönetimi yapan iğrenç biriyim, karaktersizin önde gideniyim vs vs. Bunları ben hiç önemsemem, kafaya da takmam. Herkesin istediği şekilde düşünmeye hakkı var, bırakalım da bu haklarını kullansınlar.

TH ayıp edersin sende böyle yazarsan ama , adam kendisi için yazdigim şeyleri sana yazmişim gibi anlatiyor bir de beni diğer senin hakkinda yazanlarla karıştırıyor ama neyse çok da uzatmaya gerek yok konuyu sana yaklaşımımı sen biliyosun bu Matyass illetinin aramıza girmesine izin verme bak ortak da olduk artık daha Odessa'ya gidicez 😂😂😂

7.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Ortaaaamm ������ sana bişi diyim mi çok zorladi sabah acilista 9.40 da girdim yemedi 29.30 - 29.36 ya kadar dizdiydim olmadı sonra 9.55 acilisi ile 29.52 den yakaladim anca , senin bekleme maliyeti ile 40 olmuşdur zaten maliyet diye dusunuyorum ���� şaka saka benden iyisin biliyorum mrk etme
    Hayırlı olsun. Aylık maliyet %4 işte. 3 aylık maliyet de %12. %12 nin üzerinde bir artış olacak ki reel bazda kara geçeyim. Başa baş noktam 28.80.

Odessaya yelkenli ile giderseniz ben de kaçak ihtiyar yolcu olabilirim...
    Tabii savaş bitmeli..

Sayfa 120/298 İlkİlk ... 2070110118119120121122130170220 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •