Originally Posted by
yelpaze
Hiç bir kitabını okumadım....artık klasik iktisadi yorumların borsa açısından kıymeti pek kalmadı diye, jeopolitiği de içine alan çoklu odaklanma gerekiyor.
Yazı stiliniz benzer olduğu için acaba dedim. Mahfi hoca ekonomi hususunda çok aydınlatıcı bir kişilik. Oldukça sade ve herkesin anlayabileceği bir dilde yazıyor, çok takdir ettiğim biri. Doğadaki prensip şöyle: Bir metot veya taktiği kullananların sayısı sürekli artıp belirli bir kütleye eriştiğinde artık o taktik geçerliliğini yitirir. Borsadan örnek verelim: Herkes %2 stoploss kullanıyorsa ve bu yöntem işliyorsa, bir süre sonra bu yöntemi kullananların sayısı eksponansiyel olarak artacak ve belirli bir noktadan sonra işlemez hale gelecek, hata ters tepecek çünkü herkes bundan haberdar olduğu için avantaj sağlamak isteyenler %2 değil de %1.9 a çekmeye başlayacaklar vs vs. Dediğin gibi iktisat bilimi kapsamında finans alanında da pek çok değişimler yaşanıyor aynen gerçek hayatta olduğu gibi. Bütün mesele bu evrime ayak uydurmakta.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri