Sayfa 121/298 İlkİlk ... 2171111119120121122123131171221 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 961 - 968 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    ....bu yatırım seve seve yapılacak. Benim eskisi gibi temettü beklentim azaldı bu şirkette...... O gün biçilen değerden almak isterim şahsen. Yani sizin dediğin 15 tl veya daha kötüsü ..... Belki yönetim de biz batamayız diye düşünüyordur.
    BİST'te temettü getirisi zaten devede kulak, hiç rekabetçi değil. Mesela ABD'de ortalama temettü verimi enflasyon oranı veya banka faiz oranı civarında ve borsada yatırım yapmak bu şartlar altında cazip. BİST'te hisse alan birinin esas kazancı capital gains kapsamında olur yani satın aldığı hissenin prim yapması ve yapılan primin risksiz yatırım enstrümanlarınkinden yüksek olması. Bu durumda da yatırımcılıktan ziyade her daim fırsatçılık ön plana çıkıyor. EREGL yönetimini ben hiç beğenmiyorum şahsen. Yeteri kadar profesyonel olmadıkları gibi hissedarların menfaatini de korumuyorlar.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Yüksek faiz nedeniyle iç piyasada iş yapanlar durgunluktan şikayetçi,
    Değerli TL yüzünden ihracatçılar ve turizmciler dertli,
    Asgari ücret çalışan kesim tarafında tepkiye neden oldu.
    Yatırımcılar desen onlar da dertli.
    Kimseyi memnun edemediler.

Şimdi faizi düşürsen enflasyon ne olacak?
    Kurlar yükselse ayrı dert. Zor iş gerçekten.
    Hocam işte o yüzden borsadaki vade max 3 ay olmalı, ancak özel durumlarda bu süre uzatılmalı, o da gerçekten haklı nedenlerin var ise. Hiç kimse önünü göremiyor bu ülkede.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. [QUOTE=Barkley;6952937]
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Mathias nerelerdesin ya, uzun süre göremedim seni. Son 20 yıldır bana ayni lafları çakıyorlar, hisse pazarlamacısıyım, pis bir manipülatörüm, yalancıyım, abilerimin adına algı yönetimi yapan iğrenç biriyim, karaktersizin önde gideniyim vs vs. Bunları ben hiç önemsemem, kafaya da takmam. Herkesin istediği şekilde düşünmeye hakkı var, bırakalım da bu haklarını kullansınlar.

TH ayıp edersin sende böyle yazarsan ama , adam kendisi için yazdigim şeyleri sana yazmişim gibi anlatiyor bir de beni diğer senin hakkinda yazanlarla karıştırıyor.....bak ortak da olduk artık daha Odessa'ya gidicez ������
    Ortak ben genel konuştum. Dediğim gibi 20 yıldır bana denmedik şey kalmadı, en ağır küfürleri yedim. Benim için bunların hiç bir önemi yok. Ben borsacıyım, duygularımın sürücü koltuğuna geçmesine asla izin vermem. Alınganlık kincilik nefret önyargı açgözlülük narsizm vs bende mevcut değil. Odessa'ya gidicez ama nasıl gidicez. Tekneyle Çeşme'den 3-4 günde gideriz artık Allah kısmet ederse, tabi hanım arıza çıkarmazsa ve savaş da sona ererse.

4.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Odessaya yelkenli ile giderseniz ben de kaçak ihtiyar yolcu olabilirim...
    Tabii savaş bitmeli..

En önemlisi hanımı kafalamak. O da gelmek isticek muhakkak. Yalan söylemek de bana yakışmaz.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hocam işte o yüzden borsadaki vade max 3 ay olmalı, ancak özel durumlarda bu süre uzatılmalı, o da gerçekten haklı nedenlerin var ise. Hiç kimse önünü göremiyor bu ülkede.
    İstikrarlı ülkelerde vadeyi uzatarak portföyü, öngörülmesi zor olumsuzlukların etkilerinden korumaktan söz edilir. Bizde ise vadeyi kısaltarak kötü sürprizlere maruz kalma olasılığını azaltmaktan.

Kısa vadede para kazanma yarışında da ne yazık ki; dürüst olmayan bir oyun oynanmaya başlanıyor. Küçük yatırımcı için gerçekten tam bir survivor ortamı.

6.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    İstikrarlı ülkelerde vadeyi uzatarak portföyü, öngörülmesi zor olumsuzlukların etkilerinden korumaktan söz edilir. Bizde ise vadeyi kısaltarak kötü sürprizlere maruz kalma olasılığını azaltmaktan.

Kısa vadede para kazanma yarışında da ne yazık ki; dürüst olmayan bir oyun oynanmaya başlanıyor. Küçük yatırımcı için gerçekten tam bir survivor ortamı.
    Çok doğru hocam. Buradaki ortam tamamen kendine özgü şartlara sahip. Eski Türkçede buna "nevi şahsına münhasır" deniyormuş. İşte o yüzden zaten ben BİST'in bir yatırım ortamı değil kumar ortamı olduğunu hep söyleyip duruyorum.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    En önemlisi hanımı kafalamak. O da gelmek isticek muhakkak. Yalan söylemek de bana yakışmaz.
    Hiçbirimize yakışmaz.....

2019 yılında amatör denizci belgesi almıştım....
    Ömrümde yarım saat sandal küreği çekmişliğim var....
    Benim Odessa ihtiyar kaçak yolculuğum eğitim amaçlı ...
    Bakarsın "nitelikli yatırmcı" olurum, o zaman bir kürekli sandal almaya kalkarım...
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

8. Böyle bir ortamda ayakta kalabilmek için önce ortamı sonra da kendinizi tanımak şart. Ortamın Modus Operandi'si (işleme esasları) nedir, siz ne tür bir spekülatörsünüz, hedefiniz nedir, risk iştahınız nasıldır, yeterli bilginiz var mı, yeterli derecede tecrübeli misiniz, borsada geçerli değerleme yöntemlerine aşina mısınız, teknik analiz bilginiz var mı, entropi ve momentum kavramlarını borsaya uyarlayabiliyor musunuz, hangi yöntemlerle hedefinize ulaşmayı düşünüyorsunuz vs vs. Cevap bekleyen pek çok soru var.

Sayfa 121/298 İlkİlk ... 2171111119120121122123131171221 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •