Sayfa 125/300 İlkİlk ... 2575115123124125126127135175225 ... SonSon
Arama sonucu : 2400 madde; 993 - 1,000 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    yabancı geliyor hikayesi yaratılacaksa bankalar ve holding'lere ilk toplantı öncesi bi tur daha attırırlar yukarıya doğru muhtemelen , bist'in yönünü bu 1-2 haftalık haber akışı belirler gibi duruyor.
    Evet bu yorum çok yerinde. Yabancı 6 Ocak'a kadar tatil modunda. Ocak ayının ortasında gidişat netleşir. 3 Ocak'ta emekli maaş zam oranları %12-17 gibi netleştiğinde büyük tablo da belirginleşir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Faiz toplantılarına fazla takılıyoruz, borsacı olarak şirketlerin performansına bakarım, Nas ile faizler %8'lere düştüğünde borsaya faydası olmuş muydu? Ocak sonunda bilançolar gelmeye başlayacak, son çeyrekte büyük sürprizler görebiliriz, ilk çeyrek bilançoları da üzecek gibi gözüküyor. Bankalar için daha olumlu beklentiler var ancak temkinli olmak için de gerekçeler sayabilirim.
    Evet hocam, zaman temkinli olma zamanı cengaverlik yapma zamanı değil. Çok seçici olmak lazım.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Aynen öyle , hala kağıt taşımak için gerekli şartlar oluşmadı , faizler hala çok yüksek ,borsa için temkinli olmakta fayda var ama momentumu da kaçırmamak lazım , türk borsa'sında iyi şirket iyi bilanço değil genelde hikaye ve beklenti kazandırıyor bu sene bana göre bankalar için güzel hikayeler beklentiler olucak dönem dönem , timing'i tutturduğumuz takdirde güzel paralar kazanmak mümkün.
    Barclay bakıyorum piyasa adamı olmuşsun, borsanın Modus Operandi'sini çözmüşsün. Helal olsun valla.

4.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Ukrayna 2024'te çelik üretiminde önemli ilerleme kaydediyor. Ön sonuçlara göre çelik üretimi yıllık %21 artışla 7,5 milyon tona ulaşabilir. Aynı zamanda bu, 21,4 milyon ton üretilen 2021 savaş öncesi seviyesinden hala %65 daha az.
    https://gmk.center/en/news/ukrainian...tions-in-2024/
    Savaşın bitmesi yönünde adımların atılması yeterli. Hiç kimse demirçelik üretim rakamlarına filan bakmaz.

5.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    ABD bugün yine full satış ama bizde kimse tınlamıyor bile , 23 ocak'taki tcmb toplantisini kadar pozitif bir bist görme ihtimalimiz çok yüksek diye düşünüyorum , bankalarda sanki her satış bir alım fırsatı gibi geliyor bana 2025 için.
    Bana da öyle geliyor. 4Ç banka karları beklentilerin üzerinde gelecek gibi duruyor çünkü net faiz marjı ciddi oranda yükseldi Kasım ve Aralık'ta. Biliyorsun bankalar en çok bu kalemden kazanıyor.

6.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    bankalarda sanki her satış bir alım fırsatı gibi geliyor bana 2025 için.
    Son 6 aydır banka hisseleri çok kötü performans gösterdi. Mesela AKBNK 70 i bir türlü aşamadı hatta bir ara 46 ya kadar düştü Kasım ayının başında. Serra Sabancı bile güvenini kaybedip 43 milyon lot sattı 2 hafta önce 61.75 den ki 3 milyar tl lik bir satış bu. Gerçi dün açılış öncesi 33 milyon lotluk blok bir alım oldu 65.30 dan, bu alımı kim yaptı bilmiyoruz.

7. 5year PLTR bugün keyifsiz. Kağıdın betası çok yüksek, volatilite desen o da aşırı yüksek.

8. EREGL'de bana göre 30 tl nin altında alım yapmak hata olur. Şimdi diyeceksiniz ki kağıt 24-25 aralığında iken almıyor da 30 un üzerine çıktığında alacak, bu TH geri zekalının önde gideni, adam tam salak. Böyle düşünenlere itiraz etmem, fikir özgürlüğüne inanıyorum. Ama bu adamlarla tartışmaya da girmem, önce yeterli tecrübeyi kazanın, borsayı öğrenin, kendinizi eğitin, ondan sonra gelin konuşalım derim. Bu kağıdı almak için gerçekten de çıkış trendine girmiş olduğundan emin olmak icap eder. Bunu da ancak 30 un üzerinde tutunabilirse anlayabiliriz. Daha önce buradan geri dönmüştü. Kağıt uzun zamandır geniş bir kanal içinde yatay gidiyor, trendsiz hareket ediyor. Bu şekilde giden bir hisse alınmaz, önce çıkış trendine girmesi beklenir. 30 un üzerinde 2 gün kapanış bunu teyit eder, her ne kadar bunun garantisi yok ise de.

Sayfa 125/300 İlkİlk ... 2575115123124125126127135175225 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •