20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
3 Ocak'ta emekli maaşı zamları da belli olur. Memur emeklileri %12, SSK emeklileri %17 zam alır, asgari ücretten sonra emekli defteri de kapanır. Sn RTE bir 5 puan da benden demez, ülkenin kaynakları belli. Enflasyonla mücadele kapsamında yapılması gereken budur. AKP hiç endişe etmesin her 4 emekliden 3 ü yine Sn RTE'ye ve AKP'ye oy verir, AKP'li danışmandan uçan tekme yiyen madencilerin %80 i de aynen böyle yapmıştı. Böylece ülke yavaş yavaş enflasyon belasından kurtulmaya başlar, tabii devlet de kendine düşeni yapıp kamu harcamalarını kısacak.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
ABD bugün yine full satış ama bizde kimse tınlamıyor bile , 23 ocak'taki tcmb toplantisini kadar pozitif bir bist görme ihtimalimiz çok yüksek diye düşünüyorum , bankalarda sanki her satış bir alım fırsatı gibi geliyor bana 2025 için.
Güzel diyorsun hocam. Yatırım enstrümanları seçeneğimizi KY ler için daha da sadeleştirmek lazım bana göre. Gayrimenkul, borsa, altın, faiz, döviz, fonlar, tahviller gibi seçeneklerden sadece 3 tanesi bence yeterli, borsa döviz faiz (PPF). Dövizin fonksiyonu koruma amaçlı olmalı yatırım amaçlı değil ve sadece olağanüstü gelişme beklentisi var ise bu seçenek devreye sokulmalı. Bu durumda da geriye 2 alternatif kalıyor, borsa ve faiz (PPF). Borsa konusunda son derece seçici olunmalı ve "potansiyel ödül / risk" oranı en az 3 olmalı ki alınan riske değsin. Durum böyle olunca zırt pırt borsadan kağıt alınmayacak demektir ki bu da çok önemli bir güvencedir.
Valla hocam asgari ücret bana sürpriz olmadı, 22-23 bin aralığında bir rakam bekliyordum. İşverene brüt saat başı olarak maliyeti 5 euro ve bu rakam az değil. Ülkenin rekabetçi olması gerekiyor. Asgari ücrete sınırlı bir zam yapıp bunu faiz indiriminde mazeret olarak kullanacakları belliydi.
Yer İmleri