Sayfa 124/303 İlkİlk ... 2474114122123124125126134174224 ... SonSon
Arama sonucu : 2420 madde; 985 - 992 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Yabancıların borsaya girip girmediği KCHOL ve özel banka hisselerinden anlaşılır. Bu kağıtlar tarihi zirvelerine doğru ciddi prim yaparsa yabancı alımı söz konusu demektir. Bu minvalde tesis edilen momentum bir kaç ay boyunca borsaya prim yaptırır.
    Durum 6 Ocak'tan sonra belli olur. Momentumun tesis edildiğine kanaat getirmek için AKBNK 70 in, YKBNK 35 in, İSCTR 15 in, KCHOL 200 ün üzerinde olması gerekiyor bana göre.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Bugünkü coşku tahminimce yarin sabah açılışı ile de devam eder, piyasalarin devam mı yoksa biraz kar realizasyonu ayrımı ise faiz indirim tutarına göre netleşir , ben 250 baz puan'lık indirim ile coşkuya en azından 1 gün daha devam diye dusunuyorum akşam kapanışına kadar , 250 altına ise belki biraz kar satisi gelebilir karar sonrası.
    3 Ocak'ta emekli maaşı zamları da belli olur. Memur emeklileri %12, SSK emeklileri %17 zam alır, asgari ücretten sonra emekli defteri de kapanır. Sn RTE bir 5 puan da benden demez, ülkenin kaynakları belli. Enflasyonla mücadele kapsamında yapılması gereken budur. AKP hiç endişe etmesin her 4 emekliden 3 ü yine Sn RTE'ye ve AKP'ye oy verir, AKP'li danışmandan uçan tekme yiyen madencilerin %80 i de aynen böyle yapmıştı. Böylece ülke yavaş yavaş enflasyon belasından kurtulmaya başlar, tabii devlet de kendine düşeni yapıp kamu harcamalarını kısacak.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. ABD bugün yine full satış ama bizde kimse tınlamıyor bile , 23 ocak'taki tcmb toplantisini kadar pozitif bir bist görme ihtimalimiz çok yüksek diye düşünüyorum , bankalarda sanki her satış bir alım fırsatı gibi geliyor bana 2025 için.

4.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Bu biraz kafa karıştırıcı ve ulaşılamaz gözüküyorsa benim basit bir önerim olacak. Sonuçta herkes sizin tecrübe ve bilginize sahip olmayabilir.

Farkl piyasalar arasındaki getirileri takip edip geride kalmış araçlara ağırlık verilebilir. Gayrimenkul, borsa, altın, faiz, döviz, fonlar vs. bunların getirileri özellikle Türkiye'de orantılı olmuyor, temel piyasalar olduğundan tespit etmek zor değil. Zaten çok hızlı karar verilecek trendler de değiller. 2,5-3 yıl önce borsa sıkıcı biçimde diplerde oyalanıyordu ama gayrimenkule ilgi zirvedeydi. Altın ons bakımından bir ara gözden düşmüştü ve kendini unutturmuştu o sırada dolar iyi pirim yapmıştı. Faizler bir dönem sürünüyordu 1 yıldır iyi getiriyor.
    Güzel diyorsun hocam. Yatırım enstrümanları seçeneğimizi KY ler için daha da sadeleştirmek lazım bana göre. Gayrimenkul, borsa, altın, faiz, döviz, fonlar, tahviller gibi seçeneklerden sadece 3 tanesi bence yeterli, borsa döviz faiz (PPF). Dövizin fonksiyonu koruma amaçlı olmalı yatırım amaçlı değil ve sadece olağanüstü gelişme beklentisi var ise bu seçenek devreye sokulmalı. Bu durumda da geriye 2 alternatif kalıyor, borsa ve faiz (PPF). Borsa konusunda son derece seçici olunmalı ve "potansiyel ödül / risk" oranı en az 3 olmalı ki alınan riske değsin. Durum böyle olunca zırt pırt borsadan kağıt alınmayacak demektir ki bu da çok önemli bir güvencedir.

5.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Benim borsadaki kısa maceramda kendime sık sık söylediğim şey "ah ulan kenarda param yok ki bu fırsatı da kaçırdım oldu". Bunu söyleye söyleye sonunda fırsatçı oldum :P Fırsatın önemi vadeden çok benim için.
    Evet gerçekten de önemlidir bu. Sık sık ful nakde geçip fırsat bekleme modunda takılmak S&P500'de değil ama BİST gibi henüz gelişememiş bir borsada geçerli bir stratejidir. Kaldı ki buradaki katılımcıların çok büyük kısmı al-tur modunda zaten takılmıyor.

6.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Teknolojiden tırsmaya başladım. Akbank durduk yere bana 2 milyon hisse senedi kredisi açmış sanki yazdıklarımı okuyorlar. Zamanlama da tam çoşku öncesi, ama günlük faiz %0.22 yapmışlar. 30 günle çarpınca %6.66 oldu. çok şeytanlar bunlar.
    Aylık %6.66 faiz ile kredili pozisyon taşımak akla ziyan. Bilinçsizce ve sıkça yapılırsa adamı kısa sürede batırır. Çekirge bir sıçrar iki sıçrar üçüncüsünde tokatı yer.

7.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Th ortakligimiz buraya kadarmis az once verdim 31.26 ve 31.28 den 2 parca halinde muhtemelen daha gider ama benim icin faizler hala cazip biraz daha kafa rahat devam modundayim
    Hayırlı olsun. Bu şekilde kafan rahatlıyorsa ne ala. Benim kafa 6 Ocak'tan sonrasını bekle ve gör, ona göre karar ver diyor.

8.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    -TH'nin istediği asgari ücreti ve faiz indirimini, hem de apar topar yaptılar
    -Asgari ücret bana tam sürpriz oldu...
    Valla hocam asgari ücret bana sürpriz olmadı, 22-23 bin aralığında bir rakam bekliyordum. İşverene brüt saat başı olarak maliyeti 5 euro ve bu rakam az değil. Ülkenin rekabetçi olması gerekiyor. Asgari ücrete sınırlı bir zam yapıp bunu faiz indiriminde mazeret olarak kullanacakları belliydi.

Sayfa 124/303 İlkİlk ... 2474114122123124125126134174224 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •