Sayfa 82/1001 İlkİlk ... 3272808182838492132182582 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 649 - 656 arası.

Konu: DOLARDA YÜKSELİŞ kaçınılMAZ xxv

1.  Alıntı Originally Posted by cihangirkonya Yazıyı Oku
    Son aldığım karar olarak bu bahar - yaz ,bir alay tohumum olmasina rağmen zırnık ekmeyeceğim bahçeye bu sene. Ne sebze , ne fide su fiyatı ebesinin nikahı oldu . Yazın pazardan stoklayıp kurutacağım elime geçeni ... Minimum elektrik harcaması, minimum doğalgaz, minimum su...
    Izledin mi bilmem.

Trakya'da bir bölgede, genç bir ziraat mühendisi sera kurmak üzere ilçe tarıma başvurmuş.

Topraksız ve susuz sebze ziraati için, 3'de ikisi hibe 750.000 kredi vermişler sera için.

Bu genç mühendis, katlı olarak sera alanının 3 katı bir alanda sadece Marul ekiyor ve başarmış.

Sıcak aylarda 40 günde bir ürün alıyorum diyor.

Demem o ki, sen ilçe tarıma bir uğra ve sor, bahçenin büyüklüğünü bilmem ama 300 metrekare ise 1 dönüme yakın sebze ekersin.

Yok eğer kredi vermezlerse sonra düşünürüz.

Inancım o ki, bu işin tekniğini öğrenirsen ve aklın yatarsa, donanımın sera'dan çok daha değerli olacaktır.

750.000'i temin etmek sonraki iş.

Buraları okuyan ve bu işlere eli yatan çok arkadaş olduğunu düşünüyorum.

İmkansızlığın gözü kör olsun.

2.  Alıntı Originally Posted by cihangirkonya Yazıyı Oku
    Bu arada , migros reklamlarda basbas bağırdığı Ocak 19una kadar fiyatı 75tl olan 5kglık unları bütün şubelerde ve onlineda raflardan kaldırdı en azından konyada
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Izledin mi bilmem.

Trakya'da bir bölgede, genç bir ziraat mühendisi sera kurmak üzere ilçe tarıma başvurmuş.

Topraksız ve susuz sebze ziraati için, 3'de ikisi hibe 750.000 kredi vermişler sera için.

Bu genç mühendis, katlı olarak sera alanının 3 katı bir alanda sadece Marul ekiyor ve başarmış.

Sıcak aylarda 40 günde bir ürün alıyorum diyor.

Demem o ki, sen ilçe tarıma bir uğra ve sor, bahçenin büyüklüğünü bilmem ama 300 metrekare ise 1 dönüme yakın sebze ekersin.

Yok eğer kredi vermezlerse sonra düşünürüz.

Inancım o ki, bu işin tekniğini öğrenirsen ve aklın yatarsa, donanımın sera'dan çok daha değerli olacaktır.

750.000'i temin etmek sonraki iş.

Buraları okuyan ve bu işlere eli yatan çok arkadaş olduğunu düşünüyorum.

İmkansızlığın gözü kör olsun.
    Ben ticari olarak devil , kendi ihtiyacıma göre ekiyordum yıllardır . Daha önceki bahçeli evimde hem meyve ağaçları hem sebzenin alası vardı. 4 yıldır yaşadığım yerde de meyve agacım yok ilacıydı ,bordo bulamacıydıböcek ilaciydi yok humik asidiydi boşa uğraşılıyor diye dikmedim dahi .Ama her türlü yesilligimi roka, dereotu, ıspanak , maydonoz , kule marul,nane, yeşil soğanı ,yazın da çekirdekten urettigim fidelerden domates, biberi cikartiyordum, kendi ihtiyacıma.Ama çok saçma bir hal aldı. harcanan suya bile değmeyecek artık, gübre kullanmama rağmen. Gübre niyetine evsel mutfak atıkları, çay kahve benzerinden kompost kullanıyordum. Damla sulamayla doğrudürüst çikmiyor, kuyu yok , şebekeden sulayinca cayır cayır fatura çıkacak artık . En azından bahçe boş kalsın , köpek koşturdun gönlünce. Güçlü güneşte her şey çok rahat kurulabiliyor nasılsa, al pazardan ucuz ne bulursan kurut gitsin .

3. İmkansızlık yazarken aklıma geldi, Vahdettin kaçmadan hemen önce Damat Ferit diye bir it vardı.

Ben önce Allah'a sonra İngilize güvenirim diyen.

Gerçi bugünkünün eline su dökemez ya neyse.

Kahredici fakirliğin, caresizliğin, umutsuzluğun kol gezdiği günlerdi.

O günlerden o koşullardan başladık mücadeleye, yine başaracağız şahsen hiç şüphem yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    19,318
     Alıntı Originally Posted by cihangirkonya Yazıyı Oku
    Bimdeki 600 gramlık peynir haftasonu 134tl şu an. Eğer sizde ve aile fertlerinizde denizbonus kredi kartınız varsa QR ödeme kampanyası var bu ay .Sektör farketmeksizin qrla 250tlye 50tl bonus kampanyasından her kart için 10 kez faydalanabilirsiniz . Her 2 paket peynir alımınızda adetini, 109tlye mal edebilirsiniz. Bu ay evdeki 3 denizbonusla özellikle market harcamalarını parça parça yapıp ihtiyaçları tamamlıyorum.
    Migrosun kg beyaz tam yağlı peyniri 120 tl,çörek börekte fena değil,ayni oranda bimde 185 tl,tereyağlarda şu an sorun yok-1kg kebir yağı 400-pınarın 490-enka tereyağı fena değil 280 fiat olarak,yayla tereyağları pazarcı kadınlarda 200-250,üstelik doğal yayıklarda dövme madde süt kaymağı,bide yarım yağlılar var marketlere,kesinlikle yanına yanaşmayın,sütün kaymağınının kaymağındanmı yapılıyor anlamadım,kök aile olarak çiftçilikten geliriz onlarca hayvanlarımız vardı,yaşlılarımız göçtü gitti eski çiftçilikte,hayvancılıkta bitti gitti,bizde yaşlandık sıramızı savmaya çalışıyoruz.

5. Düzgun kafama yatan bir yer bulup şu şehirden çıksam ya da direk bir şekilde ülkeden... Son bi duzenimi kuracak fırsatım olsun ölene kadar, başka bir isteğim yok.Kimseyle muhattap olmayayım kimse de benle muhattap olmasın.

6.  Alıntı Originally Posted by cihangirkonya Yazıyı Oku
    ...4 yıldır yaşadığım yerde de meyve agacım yok ilacıydı ,bordo bulamacıydıböcek ilaciydi yok humik asidiydi boşa uğraşılıyor diye dikmedim dahi .Ama her türlü yesilligimi roka, dereotu, ıspanak , maydonoz , kule marul,nane, yeşil soğanı ,yazın da çekirdekten urettigim fidelerden domates, biberi cikartiyordum,
    İzlediğim o videoda Mühendis te aynı şeyleri söylüyordu.

Topraksız ve susuz ziraate yönelmesinin nedeni de bu.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    19,318
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    İmkansızlık yazarken aklıma geldi, Vahdettin kaçmadan hemen önce Damat Ferit diye bir it vardı.

Ben önce Allah'a sonra İngilize güvenirim diyen.

Gerçi bugünkünün eline su dökemez ya neyse.

Kahredici fakirliğin, caresizliğin, umutsuzluğun kol gezdiği günlerdi.

O günlerden o koşullardan başladık mücadeleye, yine başaracağız şahsen hiç şüphem yok.
    Siz kanadada değilmiydiniz ?esas ülkede kalanlar mücadele edecek,mesela ben 80 darbesi öncesi yurttan tüğdüm gittim,2 sene almanyada kaldım öğrenci olarak,oradada rahat durmadık çevreci dünyada iyi yaşam koşulları için yeşiller partisine üye olduk yeni kurulmuştu hala varlar içinde benim gibi Türklerde var,neyse 10 sene bakanlıkta çalıştığım için yurdumuz için hizmetimiz vardı,2 sene sonra ülkem için geri geldim şapa oturdum,derken şimdide çok fena şapa oturduk uzunun yüzünden,bu ülkede mücadele çok zor aptal halk için,onların yüzünden yargıyıda kaptırdık uzuna,hiç Türk düşmanına yargı kaptırılırmı,oda şimdi yargıya emrediyor halkın üstüne sürüyor dış güçlerin emrylen,yani yağmurdan kaçarken doluya tutulduk,buraya gelme derim orada kal,üstelk uzunun yüzünden cezada yedik,işin tuhafı ülkemiz için çalış,sonuç koca sıfır,elbet bu böyle gitmez,birgün onlarada çökerler,o çökme bizlere çökmeyede benzemez !!!

8.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    İzlediğim o videoda Mühendis te aynı şeyleri söylüyordu.

Topraksız ve susuz ziraate yönelmesinin nedeni de bu.
    Trakyadaki mühendis Istanbula satabilir çok rahatlıkla. Konya ucuz bir yer yazın bedavaya sebze meyve satılıyor. Ben o paraya ekersem satmam. Hatta ben defalarca yazdım çok ucuz olduğunu. Kardeşimgil hobi amaçlı etkiler ağızları yandı. Bir daha etmediler. Abi köyde ya da bahçede kuyu yada dere varsa o zaman olur. Belediyenin suyu ile olmaz. Teyemmüm eden yaşlı çifte 200 TL su geliyor. Her gün duş alırım dersen 1000 TL gelir.

Sayfa 82/1001 İlkİlk ... 3272808182838492132182582 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •