Sayfa 232/298 İlkİlk ... 132182222230231232233234242282 ... SonSon
Arama sonucu : 2382 madde; 1,849 - 1,856 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Bitcoin çakılıyor. Bunu nedeni piyasalardaki risk iştahınn azalması sonucu Japon yeninin değer kazanmasıdır. Bitcoin piyasası çok yüksek kaldıraçlı bir piyasadır. Bu piyasadaki fonlamaların büyük çoğunluğu da JPY carry trade ile sağlanıyor. JPY değer kazandığında carry pozisyonlar kapatılıyor ve böylece bu piyasanın suyu kesilmiş oluyor. An itibariyle olan budur.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn yelpaze
    sanırım hem araba hem de gayrımenkul piyasasında talepler canlı falan değil... ikinci el araç piyasası ile ilgili bugün birileri bir açıklama yapmış okuduğumda alenen manuplatif yönlendirmeler vardı. gayrımenkul piyasasında da çoğu yerde yaprak kımıldamıyor. emlak konutun müthiş kampanyasını hatırlarsanız oradan ev almak isteyen kişilerin epey bir üst level olması ve bu durumunu yıllarca sürdürmesi gerek..bırakın bu faizleri çok düşük faizlerle bile borçlanmış olan şirketler dikkat ederseniz karları gömmüş durumdalar, esnafın çoğu mecburi uzatmaları oynamakta...
    Biraz zorlama bir iyimserlik oldu galiba benimkisi sn. tovbekar
    biz eski krizlerde çok daha sert tepkilere alışmıştık ama o zamanlar özgür medya vardı elbette.
    Belki şimdi hatalı bir algıya sahip olmamıza neden oluyorlar. Mevcut durumun olumsuzluğuna nazaran fena değil demeye çalıştım.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hocam Ereğlinin 21 kuruş net temettü ödeyeceğini duyunca ağzın sulandı herhalde. %1 i bile bulmayan bir temettü verimi söz konusu burada. Diğer temettü verenlere bakarsak %2 ye varan temettüler görebiliyoruz. Yüksek enflasyon ortamında ve %40-45 lik sıfır riskli getiri ortamında bu tür temettülerin hiç bir anlamı yoktur, ama bu temettüleri verseler nolur vermeseler nolur.
    2 yılda bir %400 bedelli yapan kağıtlardan söz eden biri bu eleştiriyi yapamaz

4.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    2 yılda bir %400 bedelli yapan kağıtlardan söz eden biri bu eleştiriyi yapamaz
    BİST'in ne derece düzgün yatırım ortamı olduğunun delilidir bütün bunlar. Zırt pırt bedelliye gidip hissedarları düzenli aralıklarla tırtıklayan şirketlerden tut da temettü veriyorum ayağına hiç bir kıymeti harbiyesi olmayan temettüleri açıklayanlara kadar tam şenlik burası. Borsayı yatırım ortamı olarak görenler dersini almıştır umarım.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5. ABD VIX %12 yukarıda vadelide. 26 yı aştı. USDJPY 140 ı aşağı yönde kırarsa tam bir şenlik ortamı olacak.

6. BİST kendi dünyasında lay lay lom modunda. Dünya borsalarından pozitif ayrıştım mesajı vermeye çalışıyor. Endeksi tutmak için bir yerlerini yırtıyor BİST'teki hakim oyuncular. Bakalım başarabilecekker mi. Çok sığ bir piyasadır BİST, başarma ihtimalleri az değil.

7. Son 1 haftada 10 milyon lottan fazla net alım yaptı babalar. Şimdi bu lotları mümkün olan en yüksek fiyattan yedirmeleri gerekiyor. Bunun için de endeksi canlı tutmak lazım. "Bak, her an yukarı roketleyebilirim" görüntüsü vererek müşteri çekmeye çalışıyorlar. Klasik mal pazarlama taktiği işte.

8. BİST'te geçerli olan tek işleyiş metodu "greater fool" yöntemidir çünkü burada temettü ya ödenmez ya da ödense bile hiç bir anlam ifade etmez. "Bir tık daha salak olan biri" kastedilir bu deyim ile. Konsept olarak ise kendinizden daha salak birini bulup elinizdeki malı ona mümkün olan en yüksek fiyattan kakalamaya çalışmak anlamındadır. Gelişmiş borsalar rekabetçi oranlarda temettü verdikleri için ancak kısmen bu kategoriye girer örneğin Nvidia Palantir gibi 500 FK dan 50DD den işlem gören mega hisseler de gretaer fool kategorisindedir ancak piyasanın bütünü için bu yakıştırmayı kullanamıyoruz orası için.

Sayfa 232/298 İlkİlk ... 132182222230231232233234242282 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •