Şu ülkede olanları görünce borsada çabalayan birinin maruz kalabileceği kayıp ve kazançları eleştirmek doğru değil.
İlla bir sorumlu arıyorsanız kim olduğunu gayet iyi biliyorsunuz, eleştirilerinizi ona yapın.
Zenginin malı züğürdün çenesini yorar. Gün sonunda th gider market satın alır bizimki en fazla kasa arkasından indirimden şampuan alır.
Kimseye akıl vermek haddime değil ama bu hafta itibarı ile borsada oyunun kuralları değişmiş olabilir? Bunu iyi anlamak lazım. Geçen yıl uçağı havada tutan net kar rakamlarıydı, bu yıl sanayilerde karlılık çakılmışken yeni istikrar programına bağlı umutlarla finans sektörü ön plana çıktı çünkü bankalar ve finans sektörü genelinde yüksek karlılık bekleniyordu. Artık bu beklentiler buhar oldu sanırım? göreceğiz uzman beklentilerini!
Bu yeni koşullarda faiz indirimlerinin yerini kura ilişkin beklentiler alabilir zira güven tamamen kayboldu. Daha dün faizler hafif hafif düşecek diye tahvil aldırılan yatırımcılar veya daha yüksek riskle hisse sentlerine girenler bugün ne düşünüyor acaba? Artık farklı güçler devrede olabilir, bunları iyi değerlendirmek lazım. Türkiye eski Türkiye değilse ben bu filmi neden daha önce izlemiş gibi hissediyorum? J'ai deja vu ce film.
Yelpaze hocam sözüm size değildi ama üstünüze alınmadınız umarımselamlar
Biraz geçmişe gidelim, milenyumun başına...
1999'un son haftalarında müthiş bir ralli yapan borsa 2000 başlarında zirvede konsolide olmaya çalışırken yatırımcı sayısı 1 milyonu aşmıştı ((TCELL) halka arzının büyük payı vardır. Rekor halka arz furyası ve rekor kıran cari açık ise dikkat çekiyordu. Yazın başında varılan IMF Stand By anlaşması pek işe yaramadı ve düşüş devam etti ancak 2000 sonlarında bir noktada hisseler TL bazında dibini gördü ve düzeltme yaptı. 2001 Şubat'ındaki o saçma sapan siyasi krizde ise TL bazında diplerini görmediler ancak bu defa döviz değerleri dip oldu. Sonrasında toparlansalar da 9/11 vakasında hem TL hem döviz türünden tekrar değer kaybedildi. Sonrasında güven kolay yerine gelmeyecekti. Yeni hükümet, yeni program, varlık satışları ve özelleştirmeler vs.
portföyümün iskonto oranı yüzde 48 e yaklaştı.
keza bu portföy 0 iskonto ile de olsa tutacağım bir dağılım içermekte. o nedenle sabırla bekliyorum.
Yer İmleri